Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с настройка на китара с флойд...


M_Chavalinov

Recommended Posts

Привет на всички! преди 2 дни си купих електическа китара Factor new line (2ра ръка) , и се мъча да я настроя но така и не успявам!

Когато натроя 1ва струна и започна 2ра, 1ва се отпуска, финно настройвам и 2те и преминавам към 3та, но когато приключа с нея 1вите 2 имат 1/2 тон отклонения... Така е и с 4та, 5та и 6та... Моля ви за някой съвет... 1ва китара ми е (електрическа де...) и много ми се свири! :):greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре е да започваш настройката от 6та, понеже тя най-много бяга. Качвай ги с полвин тон по-високо докато не стигнат равновесно положение и не застанат както трябва. Тоест навиваш 6та с полвин тон повече, навиваш и 5та и 4та, 3та, 2ра и 1ва, после пак 6та и така. 1ва, 2ра и 3та би трябвало по-лесно да успееш да ги докараш. Ако много ти се качи екшъна (разстоянието между грифа и струните) поглеждаш наа гърба на китарата, където има отвор през който се виждат пружинките на тремолото. През него можеш да прокараш отверка и да затегнеш или развиеш болтчетата на пружинките и по този начи да влияеш на силата, с която те опъват струните. Ако много си отдалечил струните от грифа трябва да натегнеш пружинките, след което пак да настроиш. Абе тегава занимавка си е, но като ги настроиш веднъж и после си взимаш едни и същи струни ще е по-лесно. И да забравиш за различни строеве : )

Айде успех, дано да си разбрал ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато сменяш струни на китара с Флойд никога не махай всички струни, за да сложиш новите. Винаги една по една!!! Веднъж като я направиш (да е в абсолютно хоризонтална позиция) години няма да имаш проблеми. Айде успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не е задължително. Ако се напъха някакъв парцал под тремолото, за да го подпира, няма проблем да се махнат всички струни, да се почисти грифът и да се сложат новите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

M_Chavalinov, от кой град си? Ако си от Пловдив можеш да ми донесеш китарата да я настроя и да ти обясня нагледно кое какво е, как се борави с него и за какво служи.

 

Ако не си от Пловдив - хора, някой да помогне на човека на живо. Притеснил се е и не вижда очевидни работи, които трудно се обясняват с писане. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.