Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за процесор ....


Mar4enko

Recommended Posts

Здравейте на всички във форума.

Със стари приятели се събираме да посвирим от време на време.

След като реших проблема с дисторшъните ми дойде на ум следната идея- за цифровите ефекти/дилей, хорус, фазер,фленджър/ да използвам някакъв по-евтин процесор с що годе читави цифрови ефекти.

Та ако някой е минал по този път да сподели дали става тази комбинация и ако може да препоръчате такъв процесор.

От писанията във форума съм се ориентирал на първо четене към продукти на Digitech или Line 6. Ако някой има опит с по старите им серии, кото се намират 2 ръка моля да сподели впечатления.

Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става и някаква рак джаджа. Трябва да провериш обаче колко ефекта едновременно могат да се ползват и как се държи при байпас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, рака ще ми е малко голям но както и да е. Що се отнася до байпаса имах и идея ако е някаква настолна машинка /Line 6 pocket POD или нещо подобно/ да си направя true-bypass педал с един бутон за вкл/изкл в реално време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то и аз взех един вехт процесор от най-нисък клас с идеята да му ползвам само компресора, нойз-редъкшъна и евентуално дилей и фленджър... Още се каня да го пробвам с камионетката, ама няма кой да седне да си направи къс кабел за между двата ефекта. :) Чудя се дали няма да е проблем, че дисторшънът ще е преди процесора (следователно преди компресора), ама ще видя като си направя къс кабел как ще е саунда... Процесорът е античния Zoom 505, за дисторшън ползвам DigiTech Death Metal.

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми с компресора от процесора след дисторшън камиончето не става, иска си нормалната последователност, че иначе звука е мазало. Ама за другите ефекти (дилей, хорус, фленджър) едва ли ще има чак такова занчение реда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За ефекти горещо препоръчвам Boss (моят е GT-8). Поне от тази и по-ниска категория процесори, които аз съм гледал и преслушвал, по-добра комбинация от богат и смислен набор и качествено изпълнение според мен няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.