krasi Публикувано Декември 22, 2004 Публикувано Декември 22, 2004 Здравейте, минаха почти осем години откакто свиря с настоящата си китара и за съжаление праговете и поизносиха.Та понеже не ми се е налагало преди,ако някой знае добър майстор(не я обичама тая дума ама.... :think: ), моля да даде ниакакви координати ! Цитирай
synchu Отговорено Декември 22, 2004 Отговорено Декември 22, 2004 Виж в аналогичната тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=200 координатите на Христо Георгиев, който аз си го препоръчвам за такива цели...има и координатите на други лютиери... Цитирай
bluesman Отговорено Декември 22, 2004 Отговорено Декември 22, 2004 (Редактирано) Ето още един линк към професионалист: http://www.penevguitars.hit.bg Редактирано Декември 22, 2004 от bluesman Цитирай
pacman Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Айде някой който знае да каже колко взимат разни майстори за смяна на прагове, че ми е много интересно Цитирай
synchu Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 Ами аз не си спомням точната сума ама мога да кажа, че беше в пъти (поне 4-5)по-малко от ЮЕС или Европа... тъпо, но цената на труда тук е доста по-малка, а е много качествено изпълнението !!! и усилията са не по-малки.... Цитирай
pacman Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 (Редактирано) и усилията са не по-малки.... Ъбсълютно, даже са по големи в много от случаите Щатските лютиери могат да си позволят един тон полезни джаджи, които страшно улесняват работата, като някои от нещата тук А някой знаели дали има в БГ убави прагчета, Dunlop примерно и къде се продават и колко струват? Редактирано Декември 23, 2004 от pacman Цитирай
krasi Отговорено Декември 23, 2004 Автор Отговорено Декември 23, 2004 Ето още един линк към професионалист: http://www.penevguitars.hit.bg Знаеш ли дали е добър този пич?Понеже съм от Стара Загора ,той ми е най близко.Ама все пак ако някой е ползвал услугите му или има някакви отзиви, моля да ги сподели.Прекалено обичам китарата си и не ми се иска да я оставя в ръцете на случаен човек. Цитирай
synchu Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 и усилията са не по-малки.... Ъбсълютно, даже са по големи в много от случаите Щатските лютиери могат да си позволят един тон полезни джаджи, които страшно улесняват работата, като някои от нещата тук А някой знаели дали има в БГ убави прагчета, Dunlop примерно и къде се продават и колко струват? "нещата тук" ние "много добре ги знаеме" .... ама за комплект files 170$ и онази мязаща на ускорител на частици установка за мерене release-a на грифа ...хехехе Ами за съжаление аз това лято трябвапе да си поръчам прагчета от Финландия, защото в БГ Дънлоп не успях да намеря...а бая потърсих...а и разни познати потърсиха......ама йок....сега може и да са се появили... Цитирай
krasi Отговорено Декември 23, 2004 Автор Отговорено Декември 23, 2004 Ами за съжаление аз това лято трябвапе да си поръчам прагчета от Финландия, защото в БГ Дънлоп не успях да намеря А защо не си поръчаш от тук. http://www.stewmac.com/shop/Fretting_suppl...d_Fretwire.html Аз мисля да го направя.Те изпращат и интернационално не само в САЩ.Понеже моята китара е MusicMan LUKE, аз писах до MusicMan с питане"какви прагове да си купя " и те ме насочиха тук.Така,че би трябвало да са добри.Е поне се надявам Цитирай
synchu Отговорено Декември 23, 2004 Отговорено Декември 23, 2004 (Редактирано) Ами защото транспорта щеше да ми излезе доста по-скъпо... още повече аз си ги поръчах заедно с едни лампи оттам ама те пък не дойдоха заедно, ама пича пък след тва не ми зе кинти за транспорта на прагчетата...абе дълга история... А дали са Дънлоп от Стюмак или от Финландия - все са Дънлоп.... Иначе да - знам го сайта на Стюмак доста неща има там и знам, че продават навсякъде... В крайна сметка мисълта ми е, че тук не успях да си намеря - иначе е въпрос на личен избор кой откъде си ги поръчва Редактирано Декември 23, 2004 от synchu Цитирай
krasi Отговорено Декември 23, 2004 Автор Отговорено Декември 23, 2004 В крайна сметка мисълта ми е, че тук не успях да си намеря - иначе е въпрос на личен избор кой откъде си ги поръчва Разбира се,че си прав!Аз просто не знаех,че продават Дънлоп.Мислех, че са някакво тяхно производсво или..... Цитирай
Fenix Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 Аз бих ти препоръчал пича в xxxx, който разбира много. Сменял е праговете на 2ма мои приятели. На единия (за другия не знам) му е взел 45 лева със праговете. Пък и ще знаеш че китарата ти е в добри ръце. :guitar: Цитирай
bluesman Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 krasi, Галин работи на мнного добро професионално ниво.Освен това за смяна на прагчетата не ползва чук като някои колеги "кофражисти" а приспособленията от топ сикретс на Стю. Мак.Направи си труда да го посетиш в ателието му за да видиш какво работи.Четирима от китарниа квинтет Епика свират с негови китари. Цитирай
krasi Отговорено Декември 25, 2004 Автор Отговорено Декември 25, 2004 krasi, Галин работи на мнного добро професионално ниво.Освен това за смяна на прагчетата не ползва чук като някои колеги "кофражисти" а приспособленията от топ сикретс на Стю. Мак.Направи си труда да го посетиш в ателието му за да видиш какво работи.Четирима от китарниа квинтет Епика свират с негови китари. Много благодаря ! Със сигурност ще се обърна към него относно смяната на праговете.Хайде и весели празници! Цитирай
AXE Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 На единия (за другия не знам) му е взел 45 лева със праговете. Че ако взема по толкова ще взема и аз да си сменя прагчетата на едната китара. :guitar: Цитирай
Recommended Posts