JimBeam Публикувано Август 28, 2010 Share Публикувано Август 28, 2010 Такам проблема ми е следния...1 струна от началото до края звучи ей така http://www.4shared.com/audio/o53ON1xu/LAINO.html Това нещо става най вече при високите тонове,но сега почна по цялата струна.На Си също при високите почна да звучи малко така. Играх си с пружините на тремолото,обаче както и да ги преместя никаква промяна.Нито по добре, нито по зле и явно може да не е там проблема.Гледах грифа никаде не се вижда да е изкривен или нещо такова.А и ако беше изкривен най веротно щеше да се усеща при свирене.Струнатата никаде не опира на други прагчета,но все пак я дигнах да видя дали ще има резултат,но уви нямаше.Пак никаква промяна.Играх си малко и с адаптерите-вдигах свалях пак нищо.Обшо взето пробвах всичко, за което се сетих.Китарата е на 4 години,на берингер-нищо специално.Като смених струните с нови проблема изчезна за малко,смисъл такъв пак лееекичко се чуваше това гадно жужене.Някой знае ли, какъв може да е проблема?Единственото, за което се сещам аз е ,че струните не са качествени.Слагал съм обаче и елексири за 30 лева пак същото става....Знам ,че ще ме посъветвате да ходя при лютиер ама исках първо да пусна тема да видя какво ви е мнението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 Не е нужно да качваш Wav файлове , прави мп3-ки. За мен е 99% от стара струна. Кога ги смени послено? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Август 28, 2010 Автор Share Отговорено Август 28, 2010 и на мен така ми звучи самоче ги смених преди 2 седмици...Свиря по 4 5 часа на ден.Явно струните наистина са боклук.Извинявай за формата,обаче reapera така ги прави,а немога да си намеря свястен конвертор.Свалих 1 от замундада,но не ми тръгва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 reaper може да експортва и мп3. разгледай внимателно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 (Редактирано) Натегни си малко тръсрода и виж дали нещо се променя. Ако да, натегни още, докато този резонанс се махне. Не мога да съм напълно сигурен от записа, но това предполагам. @Ultramega, до сега не съм чувал прецакана струна да прави чак такива изродщини, та не ми се вярва. Редактирано Август 28, 2010 от yotzzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Август 28, 2010 Автор Share Отговорено Август 28, 2010 аа сри за малумния въпрос какво е тръсрод?Това което опъва струната и има 1 болче с 1 пружинка на него?Ако е това натегнах го и пак никаква разлика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 Струните Фендер ли са? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 (Редактирано) http://www.google.bg/images?client=firefox...016&bih=564 http://en.wikipedia.org/wiki/Truss_rod Не е това, което си мислиш, разбира се. Нещото се намира вътре в грифа ти и обикновено е на шестограм. Натяга се откъм главата ей така: Като е хлабав резонира, вибрира и дрънчи гадно. И внимавай! Натягай по четвърт оборот и после слушай. Друго важно, за да не прецакаш нещата - пиши по-бавно и мисли, защото правиш едни грешки и човек може да не разбере какво точно питаш. Редактирано Август 28, 2010 от yotzzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Август 28, 2010 Автор Share Отговорено Август 28, 2010 ее баси гадния проблем абсолютно никаква ама никаква разлика и това като пробвам.Сори за грешките при правосписа, просто малко се вълнувам,защото очаквах да проработи нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 Аз имам същия проблем(ефект), но на акустична китара и предполагам, че е от нъта, т.е. разяден(разширен) канал на първа струна, но не съм сигурен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 Като смених струните с нови проблема изчезна за малко,смисъл такъв пак лееекичко се чуваше това гадно жужене. Не знам, но ако беше проблема само в тръс рода или нъта, не би трябвало звука да се влияе от смяната на струната с нова.Но пък от друга страна струна на две седмици не е достатъчно стара за да започне да прави такива номера... само на първа ли е така? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Август 28, 2010 Автор Share Отговорено Август 28, 2010 да интересно,че е само на 1 и никва промяна каквото и да направя.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 Пак ще попитам, какви са струните? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Август 29, 2010 Автор Share Отговорено Август 29, 2010 Попринцип най често ползвам ямаха 9тки обаче сега за 2ри път слагам ДАдарио и не съм много доволен,защото мн бързо пада никела.Слагал съм и елексир,естествено най-доволен бях от тях,но катастрофирах и сега неработя и нямам пари за качествено. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LucaTurilli Отговорено Август 29, 2010 Share Отговорено Август 29, 2010 Прекалено гадно звучи, за да са струните. Аз казвам най-простото решение. Смени струната на мястото на 2-ра или 3-та струна да видиш как звучи. Според мен на първа позиция или при бриджа или при грифа горе нещо прави яки смущения. Едва ли е от честотата на резонанса при положение, че на 2-ра струна на по-предни прагове се достигат тези честоти и не ти прави проблем. При опиране в прагове не се чува такъв звук при мен. След като се чува толкова силно при бриджа според мен е проблема. Освен това къде засичат адаптерите струната ще се промени позицията не към края им ами към средата, което пак е промяна в помагането при диагностицирането на проблема . При опиране в праг звука не се разстройва толкова много ами един неприятен тон се чува много дразнещ. Пък и ти си пробвал да вдигаш бриджа предполагам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts