DaftFunk Публикувано Февруари 27, 2006 Публикувано Февруари 27, 2006 Отварям темата защото chorus е един от най-популярните и ползвани китарни ефекти ( въобще ефекти ) Стигнах до избора на такъв и установих че почти няма избор тък наоколо. Ако има вещи в занаята да уточнят за непросветените разликите между : stereo chorus / mono chorus ultra chorus / pure chorus освен това .. марки , качество, цени. И по специално струва ли си Ultra Chorus-a на Behringer щото са пуснали цялата серия в Dynacord а и нямам пари за Роланд , Boss Digitech или нещо по така... Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) Изключително не ме кефи! Но мисля че всяка цифрова джиджавка има приличен хорус. Редактирано Февруари 27, 2006 от RockoBG Цитирай
explorer Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Ами chorusa по принцип е удвояване на звука, все едно свирят заедно 2 китари, но за да е по-реалистично едната е леко разстроена. При стерео chorus оригинала и дублиращия звук са съответно в левия и десния канал. Разликата е въпрос на вкус. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 мерси за постовете. До тук 2 неща : 1. Берингер не струва 2. Треа да си купя май мултиефект за да му ползвам chorus-a 3. Мога да си купя Roland Chorus Ensemble например срешу 150 долара. Мерси на колегата за разяснението кво е Stereo Chorus! Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) бих ти препоръчал аналогов, не цифров и почти нищо на Бехрингер, което съм видял до сега не струва Редактирано Февруари 27, 2006 от Overdrive Цитирай
7thString Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Бос СЕ5 е много добър, също ефекта на берингер който тук някой набързо изкритикуваха Интересно ми е дали изобщо са го виждали/чували наживо щото и в темата за берингер го хвалиха доста. Най-добре се разходи с китарката из магазините и виж кое ще ти е приятно за ухото- може пък изобщо да не ти допадне как звучи китарата с тоя ефект. Има хиляди разновидности, особено в процесорите и е въпрос на вкус кое е "яко" и кое не Цитирай
Mephistopheles Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Свиря с Корг А4 и има ебаси култовия хорус. за сефте виждам хорус с настройки за честотата на високи/средни/ниски. Иначе останалото си е стандартно Цитирай
assoass Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Бос СЕ5 е много добър, също ефекта на берингер който тук някой набързо изкритикуваха Интересно ми е дали изобщо са го виждали/чували наживо щото и в темата за берингер го хвалиха доста. Най-добре се разходи с китарката из магазините и виж кое ще ти е приятно за ухото- може пък изобщо да не ти допадне как звучи китарата с тоя ефект. Има хиляди разновидности, особено в процесорите и е въпрос на вкус кое е "яко" и кое не Аз имам chorus-a на behringer (басовия модел де) и за него мога да гарантирам, че става - това не защото го имам. Не съм чувал китарния му аналог обаче мисля, че няма да е по-назад от този за бас. Нов за 45 лв...по-добре от тфа- здраве му кажи! С година гаранция + това! Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 Мерси за мненията. И аз като Аssoas мисля че за 45 кинта едва ли можеш да си купиш нещо по-добро. Свирил съм на комбо Rolland Jazz Combo с вграден джаз хорус и.... къртеше мивки. Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 много са си добре камиончетата на берингер. който не може да изкара звук от тях не знам....да сменя ушите Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 (Редактирано) много са си добре камиончетата на берингер. който не може да изкара звук от тях не знам....да сменя ушите Аз съм ползвал единствено Ултра Овър Драйв на берингер. ( малко крехко са изрработени но вадеше приличен звук. ) И въпреки всичко Берингер си е марка за онези които не могат да си позволят нещо по добро. Тоест от финансова гл. точка мога да си накупя цял чейн на Берингер на цената на 1 камионче от Диджитек например. П.С съгласен с мнението на колегата Overdrive. Аз ползвам САМО и ЕДИНСТВЕНО аналогови ефекти. И мразя / ма наистина мразя процесори / Драйфам даже Редактирано Февруари 28, 2006 от DaftFunk Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 преди свирих с Boss CH-1 SUPER Chorus преди да ми го откраднат :killyou: и трябва да кажа, че е един от най меките и вади топъл дълбок звук, който в комбинация с лампов усилвател просто звучи фантастично...за мен от китарните камиончета това е наистина страхотно попадение тъй като съм изпробвал доста марки и видове. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 (Редактирано) преди свирих с Boss CH-1 SUPER Chorus преди да ми го откраднат :killyou: и трябва да кажа, че е един от най меките и вади топъл дълбок звук, който в комбинация с лампов усилвател просто звучи фантастично...за мен от китарните камиончета това е наистина страхотно попадение тъй като съм изпробвал доста марки и видове. Ми аз на това се нахвърлих The Classics of all classics : Редактирано Февруари 28, 2006 от DaftFunk Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Ми аз на това се нахвърлих Поздравления няма да съжаляваш определено! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 По принцип ако хоруса има Feedback настройка, звучи много по-топло и приятно. Цитирай
Recommended Posts