muzicantini Публикувано Август 23, 2010 Share Публикувано Август 23, 2010 Та... Пускам си бекинг траковете от един лаптоп Compaq presario. Свързал съм го с процесора с кабел стереожак - стереожак от изхода за слушалки на лаптопа (друг изход няма) с aux in на процесора. Докато върви музиката проблем няма. Но като спре песента, тоест когато лаптопа не подава никакъв звук към изхода, след трийсетина секунди се появява много гаден брум, който изчезва ако изключа кабела, или ако пусна нещо да върви, тоест да се подава сигнал към изхода за слушалки. Въпросът е - къде е проблема, лаптопа, кабела, процесора? И как да го оправя, защото е много досадно постоянно да се навеждам и да откачам кабела. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Август 23, 2010 Share Отговорено Август 23, 2010 Нарича се ground loop. Потърси из форума, има много теми, основното решение е DI box със ground lift, има и други, български начини, но тях няма да ги споменавам. Ламерски обяснено, лаптопа е свързан към тока, има си заземяване. процесора е свързан към тока - има си заземяване. В момента, в който свържеш двете, лаптопа получава двойно заземяване и процесора също. Затова ти трябва 'ground lift' да прекъсне тази връзка помежду им. Ако пуснеш лаптопа на батерия, няма да има този проблем, защото той черпи ток от батерията си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 25, 2010 Автор Share Отговорено Август 25, 2010 Аха... А някакъв начин, който не е свързан с разход на много пари има ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Август 25, 2010 Share Отговорено Август 25, 2010 Не си дръж лаптопа да се зарежда постоянно, защото ще дойде време, кгоато само като го изключиш и ще умира. Като настолен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 25, 2010 Автор Share Отговорено Август 25, 2010 Аха, без кабел става наистина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 25, 2010 Share Отговорено Август 25, 2010 Кофти захранване, ама нямаш избор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 26, 2010 Автор Share Отговорено Август 26, 2010 Днес изведнъж кабелът за връзка между проца и лаптопа се прецака. Просто спря да работи. И го смених. И с новия вече няма такива проблеми като шум. Явно кабелът е бил кофти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Септември 13, 2010 Share Отговорено Септември 13, 2010 (Редактирано) Има едно много циганско решение. Ама баш циганско, чак не трябва да се споменава. Но тъй като тая цигания ме спаси, все пак ще я споделя. На захранващия кабел на лаптопа изтръгнах заземяването. Ей тва Така се оправиха нещата. (Затова си купих лаптоп втора употреба, мноого евтин) На една репетиция на танцов състав при едни приятели се получи същото. Само че, тъй като ми дожаля за чисто новия лаптоп, сложих хартийки върху ламелчетата за заземяването. Сега като ида при тях ми постилат червен килим. Три месеца се мъчили с як брум. При мен с всякакви кабели ставаше. Дори с външна аудио карта пак. Преди ми правеше всякакви проблеми. Имах случай на забил ДАК по време на концерт, заради един двд плеър, който се оказа с калпаво захранване и корпус на маса. като сложих плеъра върху стъпалото, прескочи искра и дака заби. Наложи се рестарт. След манипулацията няма проблем. Редактирано Септември 13, 2010 от dedo pop Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 13, 2010 Share Отговорено Септември 13, 2010 Ако инсталациите ни бяха трипроводни със заземяване, а не със зануляване. нямаше да го срещаме този проблем и да се ползват "цигански" решения. Потребителите на MacBook Pro пък направо ги бие тока от алуминиевия корпус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Септември 13, 2010 Share Отговорено Септември 13, 2010 И все пак ,такова циганско решение не ли опасно?Аз имам същия проблем ,когато включа лаптопа към захранването,и мониторите.Когато лаптопа се захранва,от другата стая/разбирай друг токов кръг/,шум в мониторите няма.Та,ако сложа хартийки на зануляването,какво най-лошо може да се случи/освен да ме удари тока,ама мен и коня ме е ухапал,тъй че това не е особено важно/. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 13, 2010 Share Отговорено Септември 13, 2010 Ако ти тресне захранването на лаптопа или кабелът към 220 волта има опасност от токов удар. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts