bobalan Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 китарата се оказа марка Vintage Около 600лв е струвала чисто нова в xxxx. Цитирай
me-109 Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 (Редактирано) in your opinion, you mean... this way it looks like you refer to yourself as you would to Reuters, for example. Edit: mistype... Редактирано Март 2, 2006 от me-109 Цитирай
solo5 Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 вземи си като моята китарка и подобен процесор и ще си 6 за начало ... и то на тънка цена Цитирай
kirk-hammett Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 Аз си взех този модел на Jackson много съм доволен флойда не се разтройва , адаптерите са Сеймор Дънкън . Друго няма какво да кажа . Взех я за 820 лв. Цитирай
MDFk Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 (Редактирано) Този ^ Джаксън е последната китара, която може да стане за пънк или рок, единствено за метъл. На такава китара не и трябват Флойд Роузи, 24позиции, обърнати глави и т.н. Минималистичен (в смисъл стандартна без изг*зици) набор от екстри с 2 хъмбъкера и много тяга. А не нещо с което дет метъляти излизат да режат глави с дайв бомбове, космически сола, които никой не може да изсвири 2ри път и т.н. Според мен това или нещо от този тип и екстри е перфектно за пънк и рок, и ако направиш компромис тук-таме, и за метъл ще стане: Това е Ибанез от SZ серията. 22 позиции, хард-тейл, един Ибанез и един Сиймор Дънкан адапери, превключвател и потенциометри. Е те тва е. едит:Виж и тази Ibanez AXS42 Като че ли и тя има доста пънкарски дух, според мен. Едит2: и на джаксъна се съмнявам за тези пари да са истински Сиймор Дънкани, по-скоро дънкан дизайн, които според мен са само прах в очите. Редактирано Март 4, 2006 от MDFk Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 (Редактирано) Малко оффтопик, ама не мога да се сдържа. С метълхамер споделяме общо мнение за киратите. Не може основната китара(освен ако нв си бесния спортист-пилатор) да е с флойс роуз. Стана масово всички да си купуват китарки с флойд, 2 хъмбъкера и един единичен в средата, мислейки си че това е най-хубавата китара на света. Първо-флойда доста убива тона и по-малко състейна на китарата. И наистина всички кирари с флойд звучат като балалайка на чисто. Много метално и неизразитезно. Трябва човек да има и китара с фиксиран бридж, особено са по клийн-крънч-блус звучене. Всъщност на тези китари в много по-голяма степен може да се свири всичко, отколкото не първите. Не забравяйте, че Лес Пол, например, са едни от най-скъпите китари, и то не случайно. Дори едно малко по-добро страт копие става за много повече неща от тия "прекрасни" китарки с флойдове. Редактирано Март 4, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
wessy Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Малко оффтопик, ама не мога да се сдържа. С метълхамер споделяме общо мнение за киратите. Не може основната китара(освен ако нв си бесния спортист-пилатор) да е с флойс роуз. Стана масово всички да си купуват китарки с флойд, 2 хъмбъкера и един единичен в средата, мислейки си че това е най-хубавата китара на света. Първо-флойда доста убива тона и по-малко състейна на китарата. И наистина всички кирари с флойд звучат като балалайка на чисто. Много метално и неизразитезно. Трябва човек да има и китара с фиксиран бридж, особено са по клийн-крънч-блус звучене. Всъщност на тези китари в много по-голяма степен може да се свири всичко, отколкото не първите. Не забравяйте, че Лес Пол, например, са едни от най-скъпите китари, и то не случайно. Дори едно малко по-добро страт копие става за много повече неща от тия "прекрасни" китарки с флойдове. съгласен! Флойдовете у реката Цитирай
Black Bird Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 (Редактирано) Китарките с "Флойдове" зависи от цената Вадят и Крънч и Мрънч И ама няма нищо лошо в тях....а пък с паф про дори звучат блусарски като при блусаря Сатриани. За това не бъдете крайни И не бъдете предубедени :hello: Редактирано Март 4, 2006 от Nalbantov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Има нещо вярно в това, което казваш, но като цяло е по-лесно(и евтино) да изкарваш такъв звук просто с китара без флойд. Цитирай
npace Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Подкрепям Евтим! Аз ако имах избор (а и ако разбирах де ) щях да си търся първа китара с двоен адаптер (поне един) и без тремоло. Все пак ако няма да ги ползва човек тея екстри какъв е смисъла да вземеш една китара с "всичко" за 1000 лева като можеш да си имаш китара с много по-добра изработка и електроника за същите пари и с по-малко гъзарийки Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 То си зависи от стила... Аз нямах много избор когато си купувах китарата и сега си имам една седяща ръчка в калъфа По принцип, ако си се засилил да си комплектоваш китарка за грохот и пънкария трябва доста да прочетеш, за да придобиеш представа за това, което искаш като звук. После да се хванеш и да обиколиш магазаните и да им подрънкаш на ушенце, за да усетиш и не само дали има тяга китарката, а и да ти е удобна в ръката...а не като при мен... с моите лапи ми е малко тесен грифа и скоро ще изскочи една китара за продан с моето име в началото... Китарчето има бесен звук, но ми се губи и това ми бави скоростта. Като цяло мисля, че фендерчетата ще ти свършат работа за това, коет искаш. Имаше няколко обяви за такъв продан тук. Хората са точни и може да им отидеш нагости, за да чуеш. За тази част: ПП:Какво представляват китарните ефекти? ППП:Харесвам ми групи като Nickelback, The Offspring,Godsmack,Nightwish,Rammstein и др. Ами това са мноого обширни въпроси... А и като гледам според предпочитанията ти май ти трябват поне 2 китари И доста ефекти... или процесорче с такива. Има и по-евтин вариант, но не знам докога ще е валиден, защото НикиФена има малко по-други планове. Той изсипа едно ефектче, което мисля, че може да нареже главите на хората отраз! Прави момчето...има хляб в неговата дейност. Офтопик: Налбантов, аватара ти ме смазва, човеко, когато ти чета мненията, първо през него ми минава погледа и през сълзи ти чета коментарите... Имай милост!!! Цитирай
KingdomX Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Малко оффтопик, ама не мога да се сдържа. С метълхамер споделяме общо мнение за киратите. Не може основната китара(освен ако нв си бесния спортист-пилатор) да е с флойс роуз. Стана масово всички да си купуват китарки с флойд, 2 хъмбъкера и един единичен в средата, мислейки си че това е най-хубавата китара на света. Първо-флойда доста убива тона и по-малко състейна на китарата. И наистина всички кирари с флойд звучат като балалайка на чисто. Много метално и неизразитезно. Трябва човек да има и китара с фиксиран бридж, особено са по клийн-крънч-блус звучене. Всъщност на тези китари в много по-голяма степен може да се свири всичко, отколкото не първите. Не забравяйте, че Лес Пол, например, са едни от най-скъпите китари, и то не случайно. Дори едно малко по-добро страт копие става за много повече неща от тия "прекрасни" китарки с флойдове. съгласен! Флойдовете у реката зависи от китарата.Не ми се вярва Ваи да мисли по този начин за флоида си Цитирай
KingdomX Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Извинявам се че поствам 2 отговора вместо един но малко си забравих мисълта...та на въпроса за китарата ми...Гипсън за мен това е универсална китара...става за блус за рок за пънк...дори и едни ти му там Едгаи свирят с Гипсън(или поне единия китарист-Jens Ludwig) Та аз казвам Гипсън Цитирай
Recommended Posts