Count Публикувано Февруари 27, 2006 Публикувано Февруари 27, 2006 Прочетох и се порових доста из форума но никъде не на мерих нищо за това което ме интересува. Какви са изискванията за китара на която ще се свири основно рок и по малко метъл? ПП:Какво представляват китарните ефекти? ППП:Харесвам ми групи като Nickelback, The Offspring,Godsmack,Nightwish,Rammstein и др. Цитирай
vovcho Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Китарка тип Gibson Les Paul е за тебе май Ама те са доста скъпи, тъй че някаква имитация. За ефектите баш има доста теми 3-4 страници назад максимум. По едно време всеки ден излизаха теми за това. Цитирай
Count Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 Ами може да е само за рок,аз тепърва ще се уча.Само малко напавляния за стесняване на кръга от типа колко струнна и такива неща Прегледах Гипсаните от 1000$ нагоре са.В търсене на лиценс попаднах на това за около 400лв в ебай. Цитирай
Lord_Bad Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) За рок и пънк доста китари ще ти свършат работа. Аз не се наемам с препоръки, но почти всяка електричарка ще те оправи - марката едва ли е от значение, гледай да има 2 двойни адаптера и 1 един единичен обаче и да са прилични разбира се. Освен дистер и ривърб други ефекти на първо време едва ли ще ти трябват. Иначе Епифон не са лоши китари за парите си. Редактирано Февруари 27, 2006 от Lord_Bad Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Hahahahahah със сигерност не си вземай холоу-боди китара... сичко друго върви. Ако има малко по мощни адаптери направо заспива за рокче и пънк. Ма гледам децата по МТВ ползват Гибсън - тайп най-вече. -- демек X-plorers , SGs i Les Pauls секви разцветки и модификации. За Рок и Фендър тип ти върши работа. Е тва с многото обечки от Блинк182 жули с къстъм Страт / опростен / кат за простаци ;-)))))))))))) А за дефектите / ефектите е субективно / най-добре да заложиш на самостоятелен аналогов гейн процесинг щото "мулти ефектите" съксорят в тая гледна точка. Иначе chorus, flange, phase , delay и сички от сорта може и на мулти еоект ама да не е няква куча марка. Уах педал също не и препоръчително да ползваш от пластмасови производители. Амм успех! Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 една китара с 2 двойни адаптера и фиксиран бридж ще ти пасне идеално, трети единичен адаптер е напълно излишен, аз имах около година китара с такъф адаптер и изобщо не го ползвах и до сега не съм видял някои да го ползва за изброените от теб стилове за ефектите - едно процесорче като за начало ще ти свърши работа, просто и лесно да си нагласиш приличен звук тва си е само моето мнение де, което съм ги изградил на личните си предпочитания и издънки през годините айде успех Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 една китара с 2 двойни адаптера и фиксиран бридж ще ти пасне идеално, трети единичен адаптер е напълно излишен, аз имах около година китара с такъф адаптер и изобщо не го ползвах и до сега не съм видял някои да го ползва за изброените от теб стилове за ефектите - едно процесорче като за начало ще ти свърши работа, просто и лесно да си нагласиш приличен звук тва си е само моето мнение де, което съм ги изградил на личните си предпочитания и издънки през годините айде успех Аз забранявам процесорите с указ на президента. Сори ма ще ти опонирам / от опит / По добре да даде пари за един Bosd DS1 ili DS2 от колкото до ги фърли за пластмаса и малко лампшички.... Тоест да инвестира в ефект for a live time вместо да взема всичко в едно на първо време и после да прашасва нейде тоя процесор. С уважение. Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) Аз забранявам процесорите с указ на президента. Сори ма ще ти опонирам / от опит / По добре да даде пари за един Bosd DS1 ili DS2 от колкото до ги фърли за пластмаса и малко лампшички.... Тоест да инвестира в ефект for a live time вместо да взема всичко в едно на първо време и после да прашасва нейде тоя процесор. С уважение. както казах това си е лично мое мнение, просто с процесор ще му е по-лесно и по-евтино да си докарва различни бленди и да опознае видовете ефекти както каза човека, той сега ще се учи, така че едва ли ще направи разлика между аналогов и цифров саунд иначе мисля че деиствително саунда на камйончетата е по-добър, но предпочитам с натискане на едно копче да си докарвам тона който искам, а не да ръчкам 20 камьончета Поздрави :hello: Редактирано Февруари 27, 2006 от Alexi_Laiho Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Аз забранявам процесорите с указ на президента. Сори ма ще ти опонирам / от опит / По добре да даде пари за един Bosd DS1 ili DS2 от колкото до ги фърли за пластмаса и малко лампшички.... Тоест да инвестира в ефект for a live time вместо да взема всичко в едно на първо време и после да прашасва нейде тоя процесор. С уважение. както казах това си е лично мое мнение, просто с процесор ще му е по-лесно и по-евтино да си докарва различни бленди и да опознае видовете ефекти както каза човека, той сега ще се учи, така че едва ли ще направи разлика между аналогов и цифров саунд иначе мисля че деиствително саунда на камйончетата е по-добър, но предпочитам с натискане на едно копче да си докарвам тона който искам, а не да ръчкам 20 камьончета Поздрави :hello: хаахахха пийс колега :guitar: Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Аз забранявам процесорите с указ на президента. Сори ма ще ти опонирам / от опит / По добре да даде пари за един Bosd DS1 ili DS2 от колкото до ги фърли за пластмаса и малко лампшички.... Тоест да инвестира в ефект for a live time вместо да взема всичко в едно на първо време и после да прашасва нейде тоя процесор. С уважение. Подкрепям те. Процесорите стават за дилей, реверб и подобни, но дисторшъна и амп симуалцията са мноо смотани и изкуствени Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Значи незнам дали да е с два двойни китарата. Хубаво е при бриджа(долната точка от която излизат струните) да е двоен адаптер, а другите може и да са единични. Даже според мен е по-добре да са единични, ако не ти пречи толкова шума, щащото звучат красиво, за разлика от двойните. А с дистер на друг адаптер освем при бриджа рядко се свири. Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 А с дистер на друг адаптер освем при бриджа рядко се свири. освен при сола. Тогава се свири и на нек адаптер. Тези дни чух една гибсон тип, взимана от xxxx, не си спомням марката, но звучеше страхотно. Нещо с Е беше. Васето от Каскадьори има такава и според мен се е утепала за рок, много ми харесва. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 да не е Epiphone? Доколкото знам тва е бюджетната марка на Gibson, както Squier е на Fender и имат доста добро качество и звук Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Не е епифон. Нещо доста по ефтинко от тях беше.... Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 (Редактирано) Не е епифон. Нещо доста по ефтинко от тях беше.... Сещам се за кое говориш ама ми излезе сега от главата. Един приятел си зе такава и е доволен. Ааа да сетих се! - Силвъртон се казва. Редактирано Февруари 28, 2006 от DaftFunk Цитирай
Recommended Posts