Jump to content
Българският форум за музиканти

Hb китари


the pick

Recommended Posts

Първо искам да попитам какво означава когато до модела на някоя ел. китара се сложат тези две букви(HB)?Washburn- 35 hb, Les Paul custom hb,Gadow custom hb,Reverend Roundhouse hb-fm итн?Питам, защото ми предлагат китара която е HB Les Paul Custom, Made in Japan- начало на 80-те.Сега не мога да разбера това марка на модела ли е, или модел на някоя си китара? ;):D:cheers2: Мерси за отговорите.

 

 

китарата

Редактирано от the pick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми в твоя случей явно е марка но пък за другите китари не се сещам какво би могло да бъде.Hb да е някакъв цвят не ми се вярва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HB - HOLLOW BODY

HB - HONEY BURST

HB - HUMBACKER

 

FM - FLAME MAPLE

 

...избери си в зависимост от модела и контекста. :greenball:

 

 

В случая съвпада само с humbucker, ама надали някой ще го отбележи това точно на главата на една китара, и то със седеф..?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма мистерия.Аз се присъединявам към колегата Fаllenblood.Според мен по този начин изписано,едва ли е означение за цвета.Harley benton правят черни копия на лес пол,но при тях се изписва цялото наименование.Най–логично ми се струва китарата да е стара и тогава да са изписвали инициалите само.Това са само предположения,ако някой знае истината доказано,да пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мене първо ми дойде на ум, че е Харли Бентън, но после прочетох, че китарата е от 80-те. Иначе, без да съм чел много по върпоса, Бентън май правят китари (инструменти, като цяло) не много отдавна. Ако не се лъжа, даже са марка на Томан.

 

По-скоро това ще е някоя японска марка, която не е просъществувала много дълго. Ако въобще написаното на главата е било оригинално...

 

hb и аз го приемам като цвят, както бе писано по-горе, но не и изписано някъде по китарата в модела й. (Само за инфо на сайт/каталог).

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Harley Benton нищо не произвеждат, а са търговска марка на Thomann. По подобие на Stagg (също само търговска марка, но необвързана с конкретен търговец) поръчват евтини и не особено качествени артикули в далечния изток.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.