the pick Публикувано Август 21, 2010 Публикувано Август 21, 2010 (Редактирано) Първо искам да попитам какво означава когато до модела на някоя ел. китара се сложат тези две букви(HB)?Washburn- 35 hb, Les Paul custom hb,Gadow custom hb,Reverend Roundhouse hb-fm итн?Питам, защото ми предлагат китара която е HB Les Paul Custom, Made in Japan- начало на 80-те.Сега не мога да разбера това марка на модела ли е, или модел на някоя си китара? Мерси за отговорите. китарата Редактирано Август 21, 2010 от the pick Цитирай
the pick Отговорено Август 22, 2010 Автор Отговорено Август 22, 2010 Познавачи?Разбирачи?Нема...или има? Цитирай
Valeri_pj Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 Еми в твоя случей явно е марка но пък за другите китари не се сещам какво би могло да бъде.Hb да е някакъв цвят не ми се вярва. Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 (Редактирано) Не означава ли цвета - Honey Burst? Редактирано Август 22, 2010 от azzinoth1126 Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 HB - HOLLOW BODY HB - HONEY BURST HB - HUMBACKER FM - FLAME MAPLE ...избери си в зависимост от модела и контекста. Цитирай
the pick Отговорено Август 22, 2010 Автор Отговорено Август 22, 2010 HB - HOLLOW BODYHB - HONEY BURST HB - HUMBACKER FM - FLAME MAPLE ...избери си в зависимост от модела и контекста. В случая съвпада само с humbucker, ама надали някой ще го отбележи това точно на главата на една китара, и то със седеф..? Цитирай
pavkundrii Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 Голяма мистерия.Аз се присъединявам към колегата Fаllenblood.Според мен по този начин изписано,едва ли е означение за цвета.Harley benton правят черни копия на лес пол,но при тях се изписва цялото наименование.Най–логично ми се струва китарата да е стара и тогава да са изписвали инициалите само.Това са само предположения,ако някой знае истината доказано,да пише. Цитирай
the pick Отговорено Август 22, 2010 Автор Отговорено Август 22, 2010 ...harley-benton... Това е шега... Не допускам някой да го възприеме по друг начин. Цитирай
Slide Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 И мене първо ми дойде на ум, че е Харли Бентън, но после прочетох, че китарата е от 80-те. Иначе, без да съм чел много по върпоса, Бентън май правят китари (инструменти, като цяло) не много отдавна. Ако не се лъжа, даже са марка на Томан. По-скоро това ще е някоя японска марка, която не е просъществувала много дълго. Ако въобще написаното на главата е било оригинално... hb и аз го приемам като цвят, както бе писано по-горе, но не и изписано някъде по китарата в модела й. (Само за инфо на сайт/каталог). Поздрави! Цитирай
blr Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 Harley Benton нищо не произвеждат, а са търговска марка на Thomann. По подобие на Stagg (също само търговска марка, но необвързана с конкретен търговец) поръчват евтини и не особено качествени артикули в далечния изток. Цитирай
Recommended Posts