Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Първо искам да попитам какво означава когато до модела на някоя ел. китара се сложат тези две букви(HB)?Washburn- 35 hb, Les Paul custom hb,Gadow custom hb,Reverend Roundhouse hb-fm итн?Питам, защото ми предлагат китара която е HB Les Paul Custom, Made in Japan- начало на 80-те.Сега не мога да разбера това марка на модела ли е, или модел на някоя си китара? ;):D:cheers2: Мерси за отговорите.

китарата

Редактирано от the pick
Отговорено

Еми в твоя случей явно е марка но пък за другите китари не се сещам какво би могло да бъде.Hb да е някакъв цвят не ми се вярва.

Отговорено
HB - HOLLOW BODY

HB - HONEY BURST

HB - HUMBACKER

FM - FLAME MAPLE

...избери си в зависимост от модела и контекста. :greenball:

В случая съвпада само с humbucker, ама надали някой ще го отбележи това точно на главата на една китара, и то със седеф..?

Отговорено

Голяма мистерия.Аз се присъединявам към колегата Fаllenblood.Според мен по този начин изписано,едва ли е означение за цвета.Harley benton правят черни копия на лес пол,но при тях се изписва цялото наименование.Най–логично ми се струва китарата да е стара и тогава да са изписвали инициалите само.Това са само предположения,ако някой знае истината доказано,да пише.

Отговорено

И мене първо ми дойде на ум, че е Харли Бентън, но после прочетох, че китарата е от 80-те. Иначе, без да съм чел много по върпоса, Бентън май правят китари (инструменти, като цяло) не много отдавна. Ако не се лъжа, даже са марка на Томан.

По-скоро това ще е някоя японска марка, която не е просъществувала много дълго. Ако въобще написаното на главата е било оригинално...

hb и аз го приемам като цвят, както бе писано по-горе, но не и изписано някъде по китарата в модела й. (Само за инфо на сайт/каталог).

Поздрави!

Отговорено

Harley Benton нищо не произвеждат, а са търговска марка на Thomann. По подобие на Stagg (също само търговска марка, но необвързана с конкретен търговец) поръчват евтини и не особено качествени артикули в далечния изток.