Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно мое кавърче


RocknRolla

Recommended Posts

http://dox.bg/files/dw?a=d1660d2f6f

 

Ето го записчето, правено с доста лоша техника както ще разберете. Всички критики, забележки, коментари и мнения са добре дошли!

Мерси за отделеното време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/\ е пропускаш 30 секудното интро в което си почивам :girl_cray2: Не бе ся сериозно, и аз чувам че звучи доста зле, ама няма ли поне малка светлина в тунела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериозно. Има светлина и в двата края на тунела:yes:

Може да пееш, пък може и да не пееш...

От сегашното ти положение в тунела, ако ще отделяш по половин час, какъвто инструмент да избереш дълго време ще си на тъмно.

За момента коментарът ми е този: този запис в по-голямата си част е болезнен. Тъй като в по-голямата част гравитираш около мелодията и си нисък.

Светлинка проблясва на 01:18 - 01:21 и 01:29 - 01:32.

 

Моите предположения защо:

№1 Не си отделил време да научиш мелодията. Виновен! :yes: и

№2 Не си познаваш гласа и нямаш съзнателен контрол върху пеенето си. За това да кажем не си виновен :excl:, малко хора се раждат "научени".

№3 Имитаторски инстинкт: предположението, че ще успееш да замаскираш незнаенето на песента като имитираш разни пинизи на пеенето на Графа-приплъзване до тона и соб (= едно особено качество на тона дето звучи все едно някой плаче), които така използвани (върху изпълнената със съмнения мелодия :ok: ) имат обратен ефект и само допълват хаоса.

№1 и №2 безспорно са взаимосвързани, но ми се струва, че при теб именно претупването е по-сериозният фактор...

Имаш слух: на моменти си личи примерно, че макар да не си сигурен в мелодията, усещаш тонален център и се опитваш да хармонизираш или да приплъзнеш до най-близкия тон, който ти се струва "верен".

Обаче поради №1 и №2 нямаш идея как да изпееш това, което предполагам чуваш като мелодия в главата си.

 

Ако искаш конкретни кометари за качествата на гласа и пеенето ти, премахни фактора "налучквам мелодията по спомен" и запиши песен, която си научил (и преди да натиснеш REC си вземи начален тон ;). Ще ми е интересно да чуя такъв запис.

п.п.Ако имаш възможност като записваш слушай с едната слушалка плътно на ухото, а другата леко отместена, така че да можеш да чуваш гласа си като микс от "записа" с ефект и така, както си свикнал да го чуваш...може и това да е фактор за теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_cray2: Не си разбрал много от това, което съм написала по-горе. Ако искаш пиши ми на скайп като имаш време.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бaте, стреляш напосоки. Така няма да станат нещата почти гарантирано е. Трябва ти някой до теб. Независимо дали ще е вокален педагог или просто приятел който може да пее, той трябва да е до теб за да те коригира всяка секунда и да те накара да усетиш как точно се правят нещата. Той трябва да те научи да чуваш. Защото ти в момента нямаш никакъв слух, и оттам никакъв контрол. Прочети пак мнението на Вяра, важи и за това изпълнение. Хъсът ти е похвален, но само с него не става. Не може да си кажеш "Ей сега ще слушам тази песен дълго време и ще я запиша пак и ще стане по-добре" и да очакваш резултат. Трябва ти ЦЕЛЕНАСОЧЕНА работа. Да знаеш точно какво правиш, точно как да го направиш, за да се усъвършенстваш. А ти знаеш ли в момента как да "хванеш" един тон? Да си убеден че го целиш точно, без висене и фалш. Принципа на действие не ти е ясен. Затова ти казах, трябва ти да работиш с някого, да получиш помощ от можещ и знаещ човек. Всеки може да се научи да пее, но ако някои хора го правят сами, други имат нужда от малко помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз чух само втората част, т.к. се надявах да чуя "нещо", след като прочетох и рецензиите. Само да попитам, защо никой не му каза и възможността светлината в тунела да е от идващия влак?....нещата са много много зле...и си мисля, че не е до повторения на песента хиляда пъти, просто има нещо сбъркано в самия хардуеър...извинявайте ако съм груб, но искам да бъда разбран правилно....Вяра понеже разбира повечко от всеки друг писал до момента, вкл и мен, я моля да си каже наистина мнението. Мен определно щеше да ме е срам да пратя това, но пък може и да съм прекалено краен, за което ако е така, извинявайте. Приятел прати песен която наистина знаеш, може и Зайченцето бяло, но да я знаеш, за да видя дали бъркам и да ти се извиня за по горе казаното, но го изпей като теб, а не като Графа след тежка депресия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) може да не съм се изказал правилно за "наистина мнението"! но много ми се иска да бъркам относно възможностите за подобрение на положението, за тва продължавам да искам да чуя нещо, което го знаеш.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За разлика от теб аз съм чувал подобни случаи и след няколко години работа си пеят доста сносно. Въпроса е че трябва да се занимава с някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.