One_Voice Публикувано Февруари 26, 2006 Публикувано Февруари 26, 2006 каква е разликата между тия два модела Marshall JCM 800 2205 и Marshall JCM 800 2204 - става дума за 50 ватовите версий Цитирай
Fender_str Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 (Редактирано) Разликата е, че в предусилвателя на 2205 се използват полупроводници освен лампите. Редактирано Февруари 26, 2006 от Fender_str Цитирай
One_Voice Отговорено Февруари 26, 2006 Автор Отговорено Февруари 26, 2006 иии каква е разликата вьв звука ? Цитирай
metalhammer Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Разликата в звука е че от този модел натам маршал почват да правят само шит усливатели за ширпотреба - да сте видяли някой голям музикант да свири продължително с ноите модели , със старите плексита и сега си свирят хората Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Ами 2205 има fuzz саунд, близък до solid state усилвател заради диодите и никой не свири със тях - всички който ползват JCM800 ползват по-старите модели. Не че ако намериш 2205 не може да се преправи на 2204, даже е много лесно, но след първите 2204 с вертикални жакове пускат 2204 с хоризонтални, които са монтирани директно на платката и имат много по-ниско качество на частите, монтажа (с цел смъкване на разходите при производството), а оттам и на звука от първите 2204. Цитирай
7thString Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Само да вметна, че не сте прави за продажбите Маршал мноооого добре са си направили тънката сметка и ако мислите, че щяха да смъкнат качеството ПОД бариерата, под която "никой не би ги купил"- дълбоко се лъжете- просто т.нар. качествен фактор вече се търси само от такива като нас дето могат да вържат разликата м/у лампа и транзистор- масово големите групи минават на PA и ползват глави "за фон", които даже не са включени. Това е друг въпрос де, но се замислете от страната на феновете- те искат бичкия Не ги интересува лампа ли грее или транзистор, важното е да има жици и т.н. Но ако си мислите, че това, че използват долнопробни чаркове и, че като си направиш нещо "мейд на таван", звучи 100 пъти по-яко ще им смъкне по някакъв начин печалбите и ИМЕТО, жестоко се лъжете Повечето китаристи и най-вече китарджии като се спомене маршал изпадат в екстаз и за тях друго няма, а всичко маршалско е върха. Въпроса е много субективен и там се опира до един странен вид аудиомания и даже фанатизъм- "моя усилвател звучи еди как си и има еди каква си динамика, щото еди кой си резистор има платинени крачета" Цитирай
wolfgang Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 технически - разликите вече са обяснени. практически и пазарно - наистина масата гледа козметиката на главата и значката с името. а и ако няма възможност за сравнителен тест - малко хора ще доловят тънката разлика в звука на по-икономично сглобения амп. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 и все пак както се каза всички свирят със старите плексита или първите модификации на JCM800. Много рядко може да се види някой добър китарист да свири на по-новите JCM800 или JCM900, да не говорим за JCM2000 Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 по-новите JCM800 или JCM900, да не говорим за JCM2000 За мен JCM2000 е много як модел на маршал, звучи си перфектно а аз по принцип не харесвам маршали, но ако трябва да отберем от шитовете им, наистина фаворитите са JCM800 и старите JTMи май бяха...сори ако съм вкарал оффтопик. Цитирай
One_Voice Отговорено Март 2, 2006 Автор Отговорено Март 2, 2006 тука в Бг дали ще може да се намери една глава от 2204 Цитирай
metalhammer Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 тука в Бг дали ще може да се намери една глава от 2204 Имаш ли кабинет 4х12 на който да пуснеш главата??? Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 Извинявам се за оффтопик-а ама.. мнение за Silver Jubilee серията и JTM 45 ( 100 Watts ) Цитирай
Overdrive Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 Извинявам се за оффтопик-а ама.. мнение за Silver Jubilee серията и JTM 45 ( 100 Watts ) ами Силвер Джубилее(сори че на кирилица, ама не ще да ми сменя на латиница във форума)май е базиран на ЖСМ800 2204, значи е добър, за ЖТМ45 няма спор - първия велик усилвател от Маршал и тъй като е стар няма Mастер волуме => ако свириш с такъв на тясно (например у вас) не можеш да изкараш дисторшън от изходните лампи без да ти се спукат тъпанчетата и те чуе целия квартал. Аз имах копие на Супер Леад 100вт (трябва да му купя изходни лампи и нямам никакво намерение да го оправям скоро) със 160вт кабинет и когато го усиля до 2 трудно ми издържаха ушите, а дисторшън се изкарва към 4-5 някъде, затова си направих Маршал 18вт (блусбрейкър) - почти същия саунд, само че при по приемливо ниво Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 Извинявам се за оффтопик-а ама.. мнение за Silver Jubilee серията и JTM 45 ( 100 Watts ) ами Силвер Джубилее(сори че на кирилица, ама не ще да ми сменя на латиница във форума)май е базиран на ЖСМ800 2204, значи е добър, за ЖТМ45 няма спор - първия велик усилвател от Маршал и тъй като е стар няма Mастер волуме => ако свириш с такъв на тясно (например у вас) не можеш да изкараш дисторшън от изходните лампи без да ти се спукат тъпанчетата и те чуе целия квартал. Аз имах копие на Супер Леад 100вт (трябва да му купя изходни лампи и нямам никакво намерение да го оправям скоро) със 160вт кабинет и когато го усиля до 2 трудно ми издържаха ушите, а дисторшън се изкарва към 4-5 някъде, затова си направих Маршал 18вт (блусбрейкър) - почти същия саунд, само че при по приемливо ниво Няма мастър волюм хмммм интересно. А тия Major серията ? Цитирай
Recommended Posts