Jump to content
Българският форум за музиканти

Хипшот ключове


johniebgood

Recommended Posts

Говоря за това - hbytuner.jpg, някой намирал ли ги е в БГ, ако да , на какви цени? В Томан за по 30-40 евро, а аз искам 7 !? Това е и един от начините да се оправи не дотам добър баланс на бас. В този ред на мисли, знаете ли колко по-леки са от нормалните ключове?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Цъ, няма тук, за съжаление. Тук са на доста по-добри цени:

 

http://www.bestbassgear.com/hipshot-ultralight-tuners.htm

 

Но трябва да ти ги купи някой в Щатите и да ти ги донесе, иначе се губи идеята. Не знам дали няма в UK подразделението на e-bay. Aз си купувах струнник Hipshot от e-bay, ама трябваше да правим врътки (10x to BabyThomas :) ), за да се спестим митническите истории.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никъде не пишат колко тежат, обаче. Ако разликата не е осезаема се губи смисъла... За тези класическите, фендерския тип, един пич пише, че били 50% по-леки, дано да важи и за другите.

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някакъв вариант вместо да олекваш главата на баса, да накараш тялото да тежи малко повече? С някакви тежести.. При електрониката примерно, или на закопчалката на колана, от дясно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам тежести за фитнес! Ама ако мога да си помогна с ключовете, бих го направил при възможност. В моя случай, 7 ключа може и да имат половин кило... ако могат да станат на половина- ок! Че няма да се реши проблема е ясно, но поне отчасти. А и съм решил да си правя бас "завинаги", на един от моите ще сменям адаптери, електроника, ключове, въобще каквото се сетя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТУК пише, че тежат 51 грама всеки. Имам такива на една китара и ако искаш да я вдигнеш нямаш проблем. Цената им в Щатите излиза под 40 лв с доставката, обаче трябва да танцуваш на Столична Митница. От UK излизат около 50 лева и според мен е по-добрия вариант. Аз също мисля да поръчвам скоро, така че, ако решиш драсни два реда.

Успех с баса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе хора, благодаря за пожеланията, но просто ще подобря моя "НК" NewBass7B7-10013.jpg , писаh завинаги, защото трудно ще се сдобия със 7 струнен Алембик или MTD...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само така! Слагай леки ключове и тежка електроника и дано се оправи баланса. Ако не - оловни тежести...

 

едит: Електрониката с поне 2 батерии, по-добре с 3...

Редактирано от MaPuHcKu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам единични бройки,и мога да ги притегля колко тежат.Hipshot правят страхотна механика и не се съмнявам,че ще има ефект. Не съм привърженик за това инструментът да "става" по-тежък(с разни тежести),а точно обратното.В момента чакам един бас които е точно с Hipshot механика и тежи "ужасните" 7,6 паунда,но скоро за това ще пиша в друга тема:).Наистина в момента(заради митниците)е по-изгодно да се купува от Англия.

А за това "бас за винаги"не се заричайте,че критериите,вкусовете и възможностите се менят с времето :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с балансът е било грижа на много басове... Иване, замислял ли си се да се допиташ до лютиер и да направите проби с преместване на колана на задната част на тялото в друга посока или някакво "вградено" решение като отежняване само в задната част на тялото на баса? Не съм много сигурен, че ключовете ще подобрят баланса на грифа с тежест чак наполовина. Това е възможно, защото не знам каква слпав са използвали НК и от какво са направени Хипшотите и текущия им грамаж. По-добре драсни един мейл на НК и ги питай за тежест на единичен ключ и съпостави с Хипшот след това. Такава покупка си е покупка, все пак и цената не е малка като я сметнеш. Според мен е по-добре да знаеш крайния резултат с какъв грамаж ще се подобри и да претеглиш този грамаж дали ще ти върши работа. Тоест да сложиш същата тежест на колана отзад на тялото, за да видиш сам дали това ще вдигне грифа в правилна позиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си позволя и аз да дам решение, ама ще посъветвам колегата johniebgood да седне и да се обгелне, преди да го прочете ;)

 

.

.

.

 

Значи, маха се предния болт, който държи колана (този от страната на грифа) и се слага 10-15 сантиметров, в края на който се връзва колана. Малко няма да е естетично, но пък е практично ;)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече писах, ползвам тежести за фитнес...А щом колегата chobbi има налични, следващият път когато дойде в магазина, ще го помоля да донесе един, за да ги сравним. Това с местенето на колана не ме кефи, а и не мислете, че баланса е толкова зле, аз ползвам и доста дебел колан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.