johniebgood Публикувано Август 14, 2010 Публикувано Август 14, 2010 Говоря за това - , някой намирал ли ги е в БГ, ако да , на какви цени? В Томан за по 30-40 евро, а аз искам 7 !? Това е и един от начините да се оправи не дотам добър баланс на бас. В този ред на мисли, знаете ли колко по-леки са от нормалните ключове? Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Цъ, няма тук, за съжаление. Тук са на доста по-добри цени: http://www.bestbassgear.com/hipshot-ultralight-tuners.htm Но трябва да ти ги купи някой в Щатите и да ти ги донесе, иначе се губи идеята. Не знам дали няма в UK подразделението на e-bay. Aз си купувах струнник Hipshot от e-bay, ама трябваше да правим врътки (10x to BabyThomas ), за да се спестим митническите истории. Цитирай
johniebgood Отговорено Август 14, 2010 Автор Отговорено Август 14, 2010 (Редактирано) Никъде не пишат колко тежат, обаче. Ако разликата не е осезаема се губи смисъла... За тези класическите, фендерския тип, един пич пише, че били 50% по-леки, дано да важи и за другите. Редактирано Август 14, 2010 от johniebgood Цитирай
astagator Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 А някакъв вариант вместо да олекваш главата на баса, да накараш тялото да тежи малко повече? С някакви тежести.. При електрониката примерно, или на закопчалката на колана, от дясно? Цитирай
johniebgood Отговорено Август 14, 2010 Автор Отговорено Август 14, 2010 Аз ползвам тежести за фитнес! Ама ако мога да си помогна с ключовете, бих го направил при възможност. В моя случай, 7 ключа може и да имат половин кило... ако могат да станат на половина- ок! Че няма да се реши проблема е ясно, но поне отчасти. А и съм решил да си правя бас "завинаги", на един от моите ще сменям адаптери, електроника, ключове, въобще каквото се сетя Цитирай
astagator Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Хаха! Успех с нелекото начинание - да мирясаш! :Ь Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 johniebgood: А и съм решил да си правя бас "завинаги", успех Цитирай
Coprophagus Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 (Редактирано) Не че е възможно, но все пак успех. Редактирано Август 14, 2010 от Coprophagus Цитирай
bgmttt Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 ТУК пише, че тежат 51 грама всеки. Имам такива на една китара и ако искаш да я вдигнеш нямаш проблем. Цената им в Щатите излиза под 40 лв с доставката, обаче трябва да танцуваш на Столична Митница. От UK излизат около 50 лева и според мен е по-добрия вариант. Аз също мисля да поръчвам скоро, така че, ако решиш драсни два реда. Успех с баса! Цитирай
johniebgood Отговорено Август 14, 2010 Автор Отговорено Август 14, 2010 Не бе хора, благодаря за пожеланията, но просто ще подобря моя "НК" NewBass7 , писаh завинаги, защото трудно ще се сдобия със 7 струнен Алембик или MTD... Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 (Редактирано) Само така! Слагай леки ключове и тежка електроника и дано се оправи баланса. Ако не - оловни тежести... едит: Електрониката с поне 2 батерии, по-добре с 3... Редактирано Август 14, 2010 от MaPuHcKu Цитирай
chobbi Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 Аз имам единични бройки,и мога да ги притегля колко тежат.Hipshot правят страхотна механика и не се съмнявам,че ще има ефект. Не съм привърженик за това инструментът да "става" по-тежък(с разни тежести),а точно обратното.В момента чакам един бас които е точно с Hipshot механика и тежи "ужасните" 7,6 паунда,но скоро за това ще пиша в друга тема.Наистина в момента(заради митниците)е по-изгодно да се купува от Англия. А за това "бас за винаги"не се заричайте,че критериите,вкусовете и възможностите се менят с времето Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 Това с балансът е било грижа на много басове... Иване, замислял ли си се да се допиташ до лютиер и да направите проби с преместване на колана на задната част на тялото в друга посока или някакво "вградено" решение като отежняване само в задната част на тялото на баса? Не съм много сигурен, че ключовете ще подобрят баланса на грифа с тежест чак наполовина. Това е възможно, защото не знам каква слпав са използвали НК и от какво са направени Хипшотите и текущия им грамаж. По-добре драсни един мейл на НК и ги питай за тежест на единичен ключ и съпостави с Хипшот след това. Такава покупка си е покупка, все пак и цената не е малка като я сметнеш. Според мен е по-добре да знаеш крайния резултат с какъв грамаж ще се подобри и да претеглиш този грамаж дали ще ти върши работа. Тоест да сложиш същата тежест на колана отзад на тялото, за да видиш сам дали това ще вдигне грифа в правилна позиция. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 (Редактирано) Ще си позволя и аз да дам решение, ама ще посъветвам колегата johniebgood да седне и да се обгелне, преди да го прочете . . . Значи, маха се предния болт, който държи колана (този от страната на грифа) и се слага 10-15 сантиметров, в края на който се връзва колана. Малко няма да е естетично, но пък е практично Редактирано Август 15, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
johniebgood Отговорено Август 15, 2010 Автор Отговорено Август 15, 2010 Както вече писах, ползвам тежести за фитнес...А щом колегата chobbi има налични, следващият път когато дойде в магазина, ще го помоля да донесе един, за да ги сравним. Това с местенето на колана не ме кефи, а и не мислете, че баланса е толкова зле, аз ползвам и доста дебел колан. Цитирай
Recommended Posts