KingdomX Публикувано Февруари 24, 2006 Публикувано Февруари 24, 2006 какво според вас е приложението на една средностатистическа рак система в българия??? ПП питам защото съм се насочил натам, но китаристи свирили по 15 години ми казват да си взема процесор Цитирай
7thString Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 (Редактирано) Не мога да ти разбера въпроса... ? Ако питаш кое е по-качествено- рак системата. За цена също са по-нагоре, както и са по-стабилно направени. Но всяко хубаво нещо си има цена- за да се възползваш напълно от един рак процесор е добре да имаш педалиера, която се взема отделно, също така трябва да имаш стойка за кутията- не е добре да е на земята или висяща някъде. Но ако трябва да избирам между камионче, процесор и т.н. определено бих си взел рак. П.П. не знам какви са тия китаристи дето са ти казали такова нещо ама са се объркали Най-малкото- по-качествените ефекти ги има САМО в рак вариант- eventide, hush, lexicon, triaxis... моето "видение" е нещо такова и се чудя кога ще стане реалност: Редактирано Февруари 24, 2006 от 7thString Цитирай
Wheels_of_Fire Отговорено Февруари 25, 2006 Отговорено Февруари 25, 2006 Извинявайте за малко тъпия въпрос, но може ли да обесните каква е разликата между камионче, процесор и рак система? Цитирай
7thString Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 Тва са камиончета: Тва е процесор: Тва е рак система: В общи линии процесора "съдържа" няколко камиончета, а рак модула е по-качествен вариант на процесора Цитирай
NeonGod Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 ахам.но се пак кое по добре за Бг стандарта.процесора или рак. а ако се земе този рак имали няква вазращаемост вав Бг за него????????? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 Само да питам : "С какво е по-добър ракварианта на Bass V-Amp , от процесорния вариант" ??? Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 (Редактирано) на страницата на берингер пише. Мога да ти кажа със сигурност за китарните варианти - рак варианта е 48кхз, другия е 32кхз, рак варианта има и цифров изход, другия няма. Рак варианта има още варианти за спийкър симулация и разделяне на изходящите канали. Това са по-важните за мен разлики. пп. рак варианта има изход на канони с вграден ДИ бокс с аналогова спийкър симулация! Редактирано Февруари 26, 2006 от bobalan Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 То и процесора (китарния) има разделяне на изходящите сигнали . Имам в предвид като звук примерно на живо , кое е по-добре ... Цитирай
7thString Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 (Редактирано) Приятелю, единствената възвръщаемост от музиката в БГ е да пиеш една студена вода Освен, разбира се, аконе тръгнеш по чалга пътя П.П. човека ти каза за берингера- параметрите му са по-добри => и звука е по-добър... абе направи си следното сравнение- кое е по-добро- колело или мотор Редактирано Февруари 26, 2006 от 7thString Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 То и процесора (китарния) има разделяне на изходящите сигнали . Имам в предвид като звук примерно на живо , кое е по-добре ... по-добро е по-доброто. Но понякога не може да се установи разлика, или тя е доста по-малка от финансовата такава, така че имаш шанс с обикновения процесор да си звучиш и да си свириш дълги години (както и аз правех, преди да се разделя с него). За мен разликата на живо м/у лайн6 и ВАМП2 беше малка и затова си свирих с вамп-а. В студио тя е повече от голяма, но за наживо вампа си ми вършеше работа. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Значи : 1. вземаш 1 бр. глава - лампов усилвател / integrated reverb + gain chann ) 160 вата 1 бр. колона - 4 х 12 инча Celestion loaded говорители 10-на броя камиончета вързани в чейн. Па който иска да си ползва ракове e процесори. А сега по темата "рас системата е на практика модули от сорта на Графичцни иквилайзери . пре-ампс и други процесинг модуле вързани последователно. Тва е добре но! е много високо за стандарта ни. Тоест Рак е ......взискателна и скъпа техника. Цитирай
7thString Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Всяко удоволствие си има цена... пък и вие като кажете рак, визирате върха на сладоледа- ми не всички ракове са като хармонайзерите на eventide за по десет бона Друг е въпроса, че странно защо в БГ надценката им е доста по-голяма отколкото на другите ефекти Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 благодаря на писалите...инфото е полезно(макар и въпроса ми да беше малко риторичен ) Следващия ми въпрос е как се подрежда рак системата(смисъл компонентите и и как са свързани ваимно?) Цитирай
7thString Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Ъх... ами това риторичен въпрос ли е? Как подреждаш чашите във витрината? Сериозно- ми тва са ефекти бре- всичко зависи от звука, който искаш да постигнеш. Разбира се има някои неписани правила- например да не включваш крайното стъпало преди предусилвателя Ако кажеш какво ТОЧНО те интересува като въпрос, може би ще получиш конкретен отговор Цитирай
Recommended Posts