GRiND BaSTaRD Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 77. Интересно ми е също и как може да се кефиш да свириш брутален дет/грайнд (било то и по изключение), пък в същото време да се радваш най-много на разни хард рок, джаз и какви ли не други крайно далечни стилове?Не мислиш ли, че горното е вид "музикална помиярщина"? (да ме извиняваш за грбия израз, но целта не е да обидя никого ) Така се казва - "помиярщина", а навремето са му викали "Cat" (англ.), въпреки, че се е отнасяло предимно за джаза. Както вече написах, егоист съм и навсякъде виждам (и взимам) по нещо, което липсва в останалите стилове. Развивам се като басист по този начин, на първо място и на второ - помага ми да не свиря глупости - примерно, като Джако Пасториъс в хеви метъл банда или Лес Клейпуул в рокенрол такава Поздравления за добрия отговор! И все пак странник като теб намира нещо в странна "музика" като онзи дето "не е музика"... За предубедените и ограничените, теб (аджеба) с к'во те обогати грайндкора (ама сега си признай честно)?! А утре би ли помогнал на прохождащ брутелн проект, несвирещ вече в твои интереси като стилове и т.н., примерно просто с това, с което си се гаврил тука във форума преди, както си написал, за да привлечеш интерес преди години... или вече отдавна не те интересуват гаврите с човечеството? Цитирай
bo_yan Отговорено Август 11, 2010 Отговорено Август 11, 2010 Melvin- Derrick Няма да ти разводнявам темата с коментари, обаче малко ми е спорен резултатът 3-0, бих казал "хикс". Въпрос на вкус, де... Цитирай
bo_yan Отговорено Август 11, 2010 Отговорено Август 11, 2010 Тамън минах през денонощният маг, закупих съответно материал- Савойче килце. Дай Боже всекиму. Мистър Мелвин ми е много специален, мога да кажа, че съм му голям фен. Не е от супер техничните басисти като Маркъс, Дерик и т.н. спортуващи за скорост басисти. Много умерен, с хубав тон, железно ритмичен... странно ми е , че не си го оценил. Иначе- в близкото минало е свирил с Чака Кан, Лий Ритенър, Кърк Уолъм. Набожен е малко повече, ама то май няма лошо... Ние, като сме безбожници, дали е по- добре? Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Август 11, 2010 Отговорено Август 11, 2010 А как се чувстваш на горещия стол? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 (Редактирано) Km7 82. Любими нерок композитори и музиканти? Ще си позволя да добавя към въпроса и "небасисти", че да не става скучно. Джон Зорн, Джон Колтрейн, Франк Запа... Чет Бейкър, Джанго Рейнхард... 83. Имаш ли си любим период от развитието на музиката и защо точно той? Може би, втората половина на 60-те до около средата на 70-те. ако говоримза рок музика и малко преди това, ако става въпрос за джаз. Музиката тогава се "втърдява", появяват се много новатори, първичността (особено в началото) властва... Нямам достатъчно време, за да го обясня с малко думи в момента, но накратко - след това музиката бавно започва да умира. (По-правилно е да се каже "променя"/"развива", но аз много държа на "онова" свирене, което много хора днес не знаят и, че е съществувало.) Dodo... 84. Твоят топ 3 албуми? (of all the time) Трудно ми е да правя класации Опитвам: 3.: Nirvana - Bleach (1989) 2.: Bohren und der Club of Gore - Black Earth (2002) 1.: Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas (2004) 85. А топ 3 песни? 3.: Slayer - Angel Of Death - 2.: Радо Шишарката - Шопската салата - http://vbox7.com/play:83c70c72 1.: The Day Bass Players took over the world - една 20 мин композиция от бас дей '96-та за 4 баса. Няма я качена он-лайн, но силно препоръчвам. GRiND BaSTaRD 86. с к'во те обогати грайндкора (ама сега си признай честно)?! С дисциплина. 87. А утре би ли помогнал на прохождащ брутелн проект, несвирещ вече в твои интереси като стилове и т.н., примерно просто с това, с което си се гаврил тука във форума преди, както си написал, за да привлечеш интерес преди години... или вече отдавна не те интересуват гаврите с човечеството? Щом става въпрос за "гаврата", а не за "идеята", да! bmmusic Много умерен, с хубав тон, железно ритмичен... странно ми е , че не си го оценил. Ще опитам пак, по-внимателно Viara Ivanova 88. А как се чувстваш на горещия стол? Бих ти отговорил на музикантски (език), но форумът не е дорасъл за такива неща. Иначе съм учуден от личните въпроси, които получавам от непознати хора, а на такива, които съм познавал почти през целия си съзнателен живот никога не им е хрумвало да ме питат подобни неща (а не са им ясни). Бяхме се разбрали, че "няма неудобни въпроси", но едно е да се "изпитваме" върху музика и обща култура и друго е да "клюкарстваме". Реагирам, може би, малко рязко, понеже никога не ме е интересувало кой какъв е извън музиката, стига да си върши работата в групата. .......... Басистка седянка нещо заформихме, чудя се сега дали да не разнообразя с някой... басист ...или, докато все още няма съответните правила, да викна някой мод и да му искаме обяснения, а Очаквайте по-късно, днес. Тиро-риро Редактирано Август 12, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
fildi Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 И аз се сетих за нещо още: би ли разказал за най-запомнящия се концерт, на който си свирил? И с какво си го запомнил, ако не е тайна? Можеш да разкажеш всъщност за 2 концерта - такъв, който си запомнил с добро и друг, който си запомнил с лошо? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 89.Би ли разказал за най-запомнящия се концерт, на който си свирил? И с какво си го запомнил, ако не е тайна? Можеш да разкажеш всъщност за 2 концерта - такъв, който си запомнил с добро и друг, който си запомнил с лошо? Първо с доброто Това, естествено беше първото ми излизане на сцена, военния клуб, а повода - нещо около немската гимназия. Та, пичовете (от бандата) се наливаха като кучета още от обед, а аз не можех да разбера защо. Причината се оказа, че имали сценична треска и т.н. Това бяха хора, които не ги бях вижда да пият до този момент Както и да е - идва време да излизаме, ония (всъщност, аз тогава свирих с две банди) вече припадаха от страх (имам предвид - не тези, с които излизах в момента), а аз продължавах да не разбирам какво им е. Внезапно, в момента, в който се качих на сцената жестоко се разтреперих и аз - едва се държах прав и едва си уцелих кабела в жака. Откриваме с парче, което започва само с фус, баса влиза след това и после - всичко останало. Почти винаги на репетиции нещо не успявахме с барабаниста да го направим. (Ето го парчето - http://www.youtube.com/watch?v=_aEeii9aR6o). Нищо особено де, ама тогава ми беше много невероятно. Цъка си фуса, а аз треперя, но няма начин, трябва да почвам. Докосвам плахо Орфея-супер-звезда-къстъм-плюс и пода започва да се тресе. Веднага ми мина всичко - и треска , и ужас и започнах да блъскам яко и залата също се разтресе и егати пауъра с перцето - тъп и упорит. Почти Сид Вишъс Тези 2-3 мин ми бяха първата и последна сценична треска. Нещо интересно около този концерт - не бях от немската и за да свиря, трябваше да си платя входа. Казах, че това няма да стане и се оказах с два билета, купени ми от двете банди. "Лошият концерт" е един несъстоял се. Бяхме замислили със Слав де Хрен да свирим с класически оркестър пънк-версиите ни на "Картини от една изложба". Организацията се оказа почти кошмар - като започнем от това, че в България (тогава - сега не зная как е) се оказа, че няма достатъчно голяма, открита, подвижна сцена, която да събере оркестъра, групата и хора ни (половината от непълнолетни певици ) и трябваше да наемем две (сцени), минем през няколкото лв наем на ден само за една нотна стойка (а ние наемахме пълен оркестър - т.е. по няколко стотин лв на ден само наем за нотни стойки, понеже трябваше поне 4-5 репетиции да направим) и стигнем до спонсорите (това май беше най-лесното - банки, бири...)... Всечко вече беше готово, репетициите трябваше да започват след 3-4 дни и внезапно агентът на солисът се обади, че не може да участва-а-а-а (на уречената дата). Решихме, че няма смисъл да отлагаме представлението и т.н. и разпуснахме всичко. Иначе, по време на организацията ми се случиха много интересни истории, следащи най-вече от това, че парите не бяха проблем, а не можехме да си "купим" каквото ни трябва - просто не се предлагаше Яд ме е, че такова нещо до сега не е правено (тук) и май скоро няма и да се направи, а можеше да напишем малко история... Цитирай
Slacoth Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Здр, хрумна ми един въпрос и на мен: Свирил ли си на концерт с баса, пуснат през дисторшън?А през дисторшън и WAH? Цитирай
metalhammer Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Какво работиш за да си изкарваш хляба , плащаш сметките и т.н. ? Мислиш ли да се жениш скоро и да създадеш семество или ерегенския музикантски начин на живот с многото жени е твоя начин на живот и за в бъдеще ? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 13, 2010 Отговорено Август 13, 2010 Slacoth 89. Свирил ли си на концерт с баса, пуснат през дисторшън?А през дисторшън и WAH? През дистър често ми се е случвало. През дистър и уа-уа - няколко пъти само, понеже нямам уа-уа и се налага да взимам назаем (едно Морли). Всъщност през Морлито и дистъра един от пътите беше на най-ужасният, състоял се концерт, но за това ще разкажа като имам време, че нещо не ми остава напоследък и смятам да приключвам темата - който "питал", питал, за кака разбрахте ли Относно бас и много ефекти - правехме го с един проект, където басът контролираше видеа (смяна, ефекти, смесване) и например уа-то там влияеше върху контраста ако си спомням правилно (примерно вертикалният зуум на картината беше пич шифтър), но там използвах стъклен контрабас - джам-бас. metalhammer 90. Какво работиш за да си изкарваш хляба , плащаш сметките и т.н. ? Какво ли не... Точно в момента - по-скоро нищо. Иначе съм правил ел инсталации, но беше много мръсно и станах програмист за кратко, но там ме болеше главата и реших дар азпусна като побъркам малко цимент на свеж въздух... Като студент, предимно пишех домашните на колегите (в момента ставам отново студент ). Такива работи Сега продължавам да си чакам разни хонорари, някои от тях още от преди 3 месеца... 91. Мислиш ли да се жениш скоро и да създадеш семество или ерегенския музикантски начин на живот с многото жени е твоя начин на живот и за в бъдеще ? Много жени - колко да са много. Имам три истории и си ги разказвам тях, защо реши, че това не са ми всичките За женитбата имам уговорка с детската ми Любов, но още не и е дошло времето. Това е уредено. Скоро преговаряхме този въпрос и се разбрахме да изчакаме още малко, че тя да стане много богата и независима и да ми купува по-лесно много скъпи басове, а аз да бъда рок-стар до тогава и сметнахме, че ни трябват още 6,7-8 години. П.П.: Виждам, че модераторите не затварят старите теми, а както каза колегата Басурендер - "аз не мога да следя до края на живота си дали няма нови въпроси кън мен..." Та, дотук с въпросите - не ги направихме 100, но зависи как се броят - само аз, по някое време ще дам известни разяснение по горните отговори, че изглежда сякаш се ебавам (особено за топ 3 албуми, композитори и на някои други места, а не се). Цитирай
Svanio Отговорено Май 18, 2011 Отговорено Май 18, 2011 (Редактирано) Да затоплим стола: 1. Останаха ли истински младостки Рейндъжри? 2. Кубинки или джапанки? 3. Мога ли да те видя без моряшка тениска/потник 4. Беше ли добър на кър? 5. Либима известна дама* в каквато и да е сфера? 6. Любима псувня 7. Има ли още хевиМетъл ф тъндъра или не останаха вече истински тъндъри? Друго, няма какво да те попитам, знам си го Фйенка до край иВанката Редактирано Май 18, 2011 от buy&sell Цитирай
Svanio Отговорено Май 18, 2011 Отговорено Май 18, 2011 Сега видях, че последният ти пост е на 13ти август - рожденият ден на баба ми, та не можах да се стържа да те попипам: 8. Има ли нещо, което не е казано за бабата и го държиш, за да го споделиш? Пипам, зашото знам, че ще разбереш идеята на въпроса Цитирай
Свилен Бас Отговорено Май 19, 2011 Отговорено Май 19, 2011 Да затоплим стола: 1. Останаха ли истински младостки Рейндъжри? Би трябвало, ама Младост е кварталът, в който имам най-малко познати, нищо, че живея повече от 20 години тук. 2. Кубинки или джапанки? Кубинки на плажа, джапанки в центъра на курорта. 3. Мога ли да те видя без моряшка тениска/потник В съня ти, ман Поздрав: 4. Беше ли добър на кър? Така и не запомни правилата, но ДА! 5. Либима известна дама* в каквато и да е сфера? Детската ми любов, но тя работи под псевдоним и няма да го издавам 6. Любима псувня Не съм сигурен къде е границата на псувнята и нормалната приказка - според човека, насреща 7. Има ли още хевиМетъл ф тъндъра или не останаха вече истински тъндъри? Има, за съжаление... 8. Има ли нещо, което не е казано за бабата и го държиш, за да го споделиш? Пипам, зашото знам, че ще разбереш идеята на въпроса Избягва се темата за целуването на "баба ти" под мишниците, а не трябва! А бе, тая тема се заключи малко след последния ми пост и така беше до скоро - кой и защо я отвори, без да ме пита? Цитирай
Recommended Posts