vaxo Публикувано Август 5, 2010 Share Публикувано Август 5, 2010 Вече няколко пъти си окабелявам китарата и все не е както трябва.Брумът според мен е от кабелите(връзките) вътре в китарата или евентуално от масата.Но явно не мога да случа на кабел с който да свързвам из вътре.Ще попитам като идиот (щото вече мисля че съм такъв) и искам отговор като за идиот ! Какво ми трябва,какъв кабел....с други думи какво да кажа на чичкото в магазина (до тук съм я докарал от отчаяние :Д ).Мерси предварително.Аааааааа и какъв кондензатор ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Брумът според мен е от кабелите(връзките) вътре в китарата или евентуално от масата. Брумът може да е от доста неща: неекранирана китара, не добре окабелена китара, единични адаптери, не добре направени спойки. Много неща. Кабелите като цяло са нещо което не е кой знае колко важно ако всичко вътре е направено като хората. Тоест според мен китарата ти бруми не заради кабелите, а защото не е окабелена като хората. Не набеждавай кабелчетата Виж тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8690 Тук съм използвал обикновени тънки кабелчета от IDE кабел за компютър и проблем с брума нямам. За референс (справка дето се вика) можеш да видиш как съм окабелил някои китари и тук: http://s2.photobucket.com/albums/y23/Naudio/Guitar%20Wiring/ Придържай се към правилото, че колкото по-къси кабели, толкова по-добре. Все пак гледай да оставиш някакъв аванс на оригиналните кабели от адаптерите. Така те ще са по-лесно продаваеми един ден Имай предвид, че ти трябва добър и мощен поялник, за да направиш хубави спойки ако те са върху капачките на потенциометрите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 6, 2010 Share Отговорено Август 6, 2010 Той Ники ти е отговорил супер и след него обикновено няма какво да се каже. Но искам да споделя и един мой случай. Предния ми бас имаше леки такива проблеми. С помощ от Ники преокабелих и екранирах с фолио всичко, но ефект нямаше и явно беше от гадните и евтини пикапи. Така че дори да си направил всичко като по книга, пак може да не стане работата. Примерно екраниране на Скуайър с неговите си сток адаптери и доста юзлес занимание според мен... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Август 6, 2010 Автор Share Отговорено Август 6, 2010 Значи пикгарда отзад си е със оригиналното фолио,а хъмбъкърите са си пластмасови от вънка и за тях мисля че не се влияят от екранирането (или бъркам ?),щото те не са оригиналните.до сега окабелявах с отделни жици,сега съм реши да пробвам с 1 с оплетката,като оплетката отива в масата.Сиг съм че правя нещо не както трябва,защото и масата ми нещо не е както трябва,защото веднага щом си махна ръката от струните се получава ужасен шум.Пробвах да го направя и с външно кабелче от шестограма на жака,до бриджа - също никво подобрение. П.С. Казаха ми че най-добре ставало с двоен кабел с оплетка,в смисъл - балансиран,ли как му се викаше.Едно кабелче в потенциометъра,другото в масата (гърба на потенциометъра),а оплетката си седи така.Има ли нещо такова Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 Имаше една тема специално за екраниране с тези двойни кабели с оплетка.Там Ники и други хора бяха обяснили точно как се прави ама ако не се запои оплетката какъв е смисъла на цялата операция.Нали оплетката ти е точно екрана. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Август 7, 2010 Автор Share Отговорено Август 7, 2010 Аз точно това не мога да схвана някакси.от адаптерите и от жака към волюм пота с кабел с оплетка или двоен кабе с оплетка,ами между пот-овете и суйча...не виждам как ще стане с оплетка.А моя проблем май е по сериозен.Свързах адаптерите направо със жака и пак бръмчи.Входовете на усилвателя са изправкни,тъй като когато е свързан с компа не се чува никакъв излишен шум.Замислих се,да не са заминали адаптерите,ама...няма от какво да стане,та да заминат и двата едновременно.Част от шума е от масата,която също ми е проблем.И с вътрешен и с външен кабел съм го правил,но щом си вдигна ръцете от струните и бръмчи.Не се надявам шума да изчезне напълно,а пое да е малко по-поосим та да става за свирене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 Това, че ти бучи китарата когато вдигнеш ръцете от струните е нормално. Като хванеш струните шумът поносим ли е? Адаптерите единични ли са или двойни? Имаше една статия която исках да ти пратя, но за съжаление нещо не мога да я намеря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Август 7, 2010 Автор Share Отговорено Август 7, 2010 Ами като звучи чисто горе долу става,но включа ли дист също става ужастно.И преди бръмчеше като си вдигнех ръцете,но сега е много повече.И трябва да допирам голяма част от струните.С един пръст не става някакси,например като сменям акорди,когато само единият ми пръст е на струна,също бучи все едно го няма Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 ники, как така е нормално да бръмчи при пуснати струни, освен при много силни нива и яко гейн? пропускам нещо... иначе по въпросите на автора, аз ползвам единични кабели с оплетка към маса. при добре екранирани кухини, може да се ползват и неекранирани кабели, но нещата там са според зависи. един съфорумник по едно време беше пробвал същото на неекранирани кухини, в резултат на което китарата му забръмча 2 пъти повече и зазвуча според неговия вкус 5 пъти по-хубаво ... не знам дали не съм разменил цифрите. според мене има нещо грЯшно по веригата. брумът може да не е в китарата. провери с фазомер контактите дали са заземени. провери с мултицет дали кабелът не се е преебал. при сингли може да се очаква брум, но той не е непоносим, както го описваш (е, някои ни дразни ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 С фазомер (фазоуказател му е истинското име) не можеш да провериш дали контактът е заземен/занулен добре. Изискват се повече или по-специализирани уреди. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Август 10, 2010 Автор Share Отговорено Август 10, 2010 Още се боря с тази китара и забелязах нещо - усилвателя е с метален корпус и като си допрях крака шума спря и се замислих че контактите може да не са занулени и помислих че ако я включа с преходник в компа (мислех че така няма да има значение от контакта),но пак бръмчи и като пипна компа спира...в същност компа е свързан в същият усилвател и като докосна едно от двете шума спира...е,контактите ли са виновни ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 10, 2010 Share Отговорено Август 10, 2010 Ел. измерванията са очите за човек в света на тоците. Със сляпо напипване и догадки не става. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Август 10, 2010 Автор Share Отговорено Август 10, 2010 И без тва птри точно такъв мислех да ходя утре,да погледне китарата...май качвам всичко в колата и ако каже че техниката е ОК ще се гледат инсталацията :п Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts