L.K. Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 Различните по конструкция адаптери формират различно магнитно поле. При тези с полюсни накрайници (винтове) е по-неравномерно от rail-системите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
voodoochild Отговорено Август 9, 2010 Share Отговорено Август 9, 2010 Ами ас си мисля че когато струната е по далече от адаптера и неговото магнитно поле(било то странично или по високо) то като сила звукът отслабва, но за сметка на това става по мазен. И трябва секи за себе си да намери златната среда: сила-тон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve morse fan Отговорено Август 10, 2010 Share Отговорено Август 10, 2010 Нещо стана с нета и нямах 3-4 дена. Доста се е развила темата в положителна посока. Благодаря много на взелите отношение по питането ми и споделили своя опит към прохождащите в материята като мен. Изясни ми се, че не е толкова важно, ще трябва да избирам според звученето, а не според положението на адптерите. Още веднъж благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorolino Отговорено Септември 1, 2010 Share Отговорено Септември 1, 2010 Искам да попитам, кои адаптер какъв е бридж, нек и съответно кои какъв е аз сам с скуайер и имам три адаптера. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Септември 1, 2010 Share Отговорено Септември 1, 2010 ^ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 1, 2010 Share Отговорено Септември 1, 2010 Нек адаптер е този към грифа (нека). Бридж адаптер е този към магарето (бриджа). Средният е мидъл и е между двата. За следващите въпроси е добре да потърсиш книжка за четене, защото едва ли ще са малко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Септември 1, 2010 Share Отговорено Септември 1, 2010 ^ Може ли такъв отговор, като човека си е задал въпроса съвсем правилно ? Не знае - пита. Съмнявам се, че след като не знаеш примерно това, те бърка разстоянието на адаптрите спрямо струните - карай си фабрично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Септември 1, 2010 Share Отговорено Септември 1, 2010 ^ Няма нищо лошо да пита, но три пъти му четох коментара, докато разбера какво има предвид... Т'ва препинателни знаци, главни букви, няма, братко... Както и да е. Off-closed. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LucaTurilli Отговорено Септември 3, 2010 Share Отговорено Септември 3, 2010 Bridge адаптера е при магарето(бриджа) където се държат струните. Той е добър за дисторшън(жица). За чисто свирене без ефект или слаб ефект като за джаз е добре на нек адаптера, който е към средата на китарата. Neck мисля гриф се превеждаше. При него има повечко шумове и е добър за чистото вирене, докато при ефектно и мощно ти трябва максимално чист тон (bridge адаптера), за да сработи добре с ефекта . Двата едновременно ненужно шумолене правят. Не свиря така и не виждам особен смисъл. Струните на средна височина трябва да а или по-вкус, но много високи трудно ще се натискат, а много ниско ще опират в другите прагове . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts