katev Публикувано Август 4, 2010 Share Публикувано Август 4, 2010 (Редактирано) ----d u d u d u d u d u d u d u d u d u d u d u d u D|-------------------------------------------------------------------------------------------------| A|----------------------------------------------------- -10---- 10-13-10----10----- -8~~~~-| F|-------------------------------- -9---9-----12-9-12----12--------- -12----12-9------------| C|---------- 10--- 10-12-10-12---12----------------------------------------------------- ----| G|-12-10-12--- 12------------------------------------------------------------------------------| Правилно ли редувам Нагоре (u) надолу (d) или на някои места например първото 10 на С струна трябва да е Надолу Редактирано Август 4, 2010 от katev Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniel.hristov Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 Правилно изглежда, но първото 10 на C струна си е нагоре (май така и си го написал - u, въпроса ли си объркал?). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
katev Отговорено Август 4, 2010 Автор Share Отговорено Август 4, 2010 Значи въпросът ми е дали този таб дето съм дал е правилен- имам предвид отгоре ЪП и ДАУН,където съм обозначил. Значи проблемът е,че след като съм изсвирил тона на 12 прагче ми е по-удобно да ударя 10-то на 4та струна надолу,но пък полсе трябва да се върна отнова на 5 струна,а перцето се намира м/у 4 и 3.Ако пък след като изсвиря 12 праггче е по трудно да пик-на 10-то на 4та стуна нагоре,но пък после когато се връщам отново на 12 е по-лесно.Та това ми е въпроса как да пикна нагоре или надолу когато имаме тон на 5 струна после на 4 и после пак на5.Дано ме разбра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 Намали движението на дясната си ръка и подобри точността на 'пикването' си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Blind_Fury Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 Важното е да ти е удобно, има различни начини , по които може да се изсвири Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flame Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 Както ти е по-удобно, така. Не е казано, че трябва да следваш като турингова машина "надолу-нагоре". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) Ако не ги редуваш строго ами си позволиш примерно надолу-нагоре-надолу и пак надолу при следваща струна, тогава вече е алтърнатив (економи) пикинг и особено в по-бързи темпа звучи различно. Редактирано Август 4, 2010 от Slav Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 Down-up-down-up си е точно това, което е описано в наименованието му. Няма "по-лесно", "по-трудно" - като е трудно, сядаш и пилиш, докато ти олеснее. Точно тази техника отнема доста доста време, де, така че не бързай да се мислиш за некадърен. Разбира се, можеш да "заместваш" с по-удобни техники(tapping или economy picking), когато ти се налага да го изсвириш на живо и не искаш да бъркаш, примерно, но не се задоволявай с това. Става вреден навик. Тренирай си го у вас редовно, сам, без да се излагаш пред никой Колкото повече техники умееш, толкова по-добре ще владееш звукоизвличането в бъдеще; ще си блъскаш главата по-малко и ще се кефиш на свиренето си повече. Затова ако нещо ти се види "по-трудно" - направо го мятай да го тренираш, докато ти стане толкова лесно, колкото и подобната техника(която ползваш за заместител) Казва го човек, който 7 години се задоволяваше със шмекеруване(tapping или economy picking) и сега си блъска главата - защо не може това и онова... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts