Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ще ми се да можех да направя като теб, но всичко което съм прочел до момента сочи другояче. ДДС и митнически процент се плаща върху митническата стойност, която е съставена от реалната стойност на стоката + транспортнитe разходи. Ето тук са дали примерна калкулация. Добре, че поне няма да плащам допълнителни проценти, тъй като китарата е електрическа. Ако беше акустична, т.е. не са необходими други средства за да може да възпроизведе звук, плащаш допълнително 3.2 %. За освобождаване от митнически такси съществува ето този документ, който регламентира случаите, в които това може да стане. Прочети ако искаш гл. V, чл. 23, т.1 и 2 и отделно гл. VI, чл. 25, т. 1 и след това чл. 26, т. 1 (всичко се намира на стр. 27). Единственото място, където се споменава думата "подарък" е в гл. XIX(стр. 37) и то не в контекста на моя случай. Поздрави!

• Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Малко встрани от темата ми е първата идея а тя е следната . Е ок тука плащаме ДДС България , но не се ли плаща и в Америка тоест как така плащаш 2 пъти един и същи данък ? Или от там трябва да приспаднат тяхното или аз съм мн зле с икономиката но при все тва е супер нелогично

Другото по темата е защо не помолиш приятелите ти да развият болтовете на грифа да я пъхнат в една раница 40/60/30 см. и да ти я пратят дотук

Дори и на лютиер можеш да я занесеш да я сглоби а тъй или иначе сетъп ще се прави по твой вкус :екшън какви струни ще е и прочие

ако те ти я пратят като подарък нестава ли ?Или в наще митници отварят всички "колетчета "гледат какво има в тях ...

Отговорено

Мога да ти проверя случая утре в нашата митница , ако съм прав ще черпиш...

При всички положения за подарък от тази фирма производител си заслужава разходите!

:thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)
Е ок тука плащаме ДДС България , но не се ли плаща и в Америка тоест как така плащаш 2 пъти един и същи данък ? Или от там трябва да приспаднат тяхното или аз съм мн зле с икономиката но при все тва е супер нелогично

Другото по темата е защо не помолиш приятелите ти да развият болтовете на грифа да я пъхнат в една раница 40/60/30 см. и да ти я пратят дотук

Дори и на лютиер можеш да я занесеш да я сглоби а тъй или иначе сетъп ще се прави по твой вкус :екшън какви струни ще е и прочие

ако те ти я пратят като подарък нестава ли ?Или в наще митници отварят всички "колетчета "гледат какво има в тях ...

1. В САЩ няма ДДС. Имат нещо от сорта "данък потребител" - плащат определен процент от заплатите си, без значение какво и колко купуват. Затова всичките им стоки са без начислено ДДС и изглеждат евтини, по нашите стандарти. Говореше се наскоро и те да въвеждат ДДС, ама не знам дали ще става.

2. Китарата не е Bolt-on :thumbs_up:

Редактирано от Valserp
Отговорено

Благодаря ти Вяра!

@rockfire Не мисля, че ще ти кажат нещо по-различно от това, което вече споменах, но все пак благодаря! И аз съм на същото мнение :surprise: ! :)

Отговорено

Здравей, много ме заинтригува твоят късмет. Как си спечелил китарката при минимални шансове при положение, че участват хора от цял свят и не можеш да си я вземеш за сега. Кажи какво става ще ти я пращат ли или ще я предоставиш на вашите приятели от САЩ и от там ще го мислиш?

Отговорено

Еййй !!!! Евала !!!! Много се радвам за теб !!! Нека ти е честита и да се надяваме че ще си я получиш без много проблеми и ядове :D Имам една молба , като я получиш да направиш едно видео или запис да я чуем аджеба как звучи тая китара :D !!!!

Отговорено

Китарата пристигна благополучно. Поствам обещаните от мен снимки. Извинявам се за качеството, но не съм ги правил аз и съответно това е най-доброто, с което разполагам в момента.

P9010107.JPG

P9010108.JPG

P9010111.JPG

P9010112.JPG

P9010115.JPG

P9010124.JPG

Отговорено (Редактирано)

Жив и здрав да и се радваш!

"Ръждивият" ефект е доста реалистичен. Добре, че знаем, че е нова. :)

Много добра "инвестиция" е този инструмент. Ако не си чак такъв фен на Dean и нямаш някакви лични сантименти към китарата, ebay те зове! Спокойно можеш да вземеш на този експонат парите и да си купиш не една а две други суперкитари, за които винаги си мечтал и са ти били на сърцето. Ако аз бях късметлията както си ти в момента, така бих постъпил навярно. Просто мисля на глас ... :)

Редактирано от Bobolin
Отговорено

Благодаря за пожеланията! Не мисля обаче да я продавам, защото едно че си има един вид историческа стойност и второ - не съм участвал в конкурса с цел да я продам след това, ако спечеля. Още повече случайността е отредила тя да попадне при мен и трябва да уважа този факт(и за да сложим нещата в перспектива - ако са участвали примерно 140 млн. човека от цял свят, вероятността да спечеля тази китара е еквивалентна на вероятността при лотото да уцеля 6 верни числа от 49 + супер числото(последната цифра от номера на фиша)). Още повече аз съм израснал с тази музика(основно започнах с Металика, Мегадет, Айрън Мейдън и Блайнд Гардиан) и би ми станало доста криво при мисълта да я продавам.

Отговорено (Редактирано)
Благодаря за пожеланията! Не мисля обаче да я продавам, защото едно че си има един вид историческа стойност и второ - не съм участвал в конкурса с цел да я продам след това, ако спечеля. Още повече случайността е отредила тя да попадне при мен и трябва да уважа този факт(и за да сложим нещата в перспектива - ако са участвали примерно 140 млн. човека от цял свят, вероятността да спечеля тази китара е еквивалентна на вероятността при лотото да уцеля 6 верни числа от 49 + супер числото(последната цифра от номера на фиша)). Още повече аз съм израснал с тази музика(основно започнах с Металика, Мегадет, Айрън Мейдън и Блайнд Гардиан) и би ми станало доста криво при мисълта да я продавам.

Щом е така, адмирации. Уважавам мисленето ти. Пак да пожелая, жив и здрав и дълги години да се радвате взаимно един на друг. :)

Хайде сега сподели впечатления от усещането с китарата, изработката, звука, удобството и т.н., че наистина ми е интересно как са пипнали инструмента.

Редактирано от Bobolin
Отговорено (Редактирано)

^ Китарата не се намира при мен в момента. Причините за това можеш да прочетеш от 3-та страница нататък.

@rockfire Мерси! :)

Редактирано от IsoMorPhiC