Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукоизолация на репетиционна ..


Recommended Posts

Здравейте на всички които четата темата . Имаме проблем с репетиционната , въпреки че за много може да е бял кахър но повечето от нас не са вече на по 20 години и ако може да не си надуваме главата е най добре . Проблема е следния - явно поради неизолираните стени както може да предположите саунда при свирене става омазан , получава се кънтене и неща от този род - познати проблеми предполагам , чували сме естествено много начини за звукоизолация , но почти всички включват закрепване на нещо за стената - а ние не може да пипаме стените - забранено е от собствениците .. та въпроса ми е - може ли някой да ми даде практически съвет как и с какво да направим изолация при създалата се ситуация . Предварително благодаря . живи и здрави . Цеко :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-евтиното и непрецакващо стените, което успяхме да измислим ние, е нещо като рамка от дървени летви със закрепени плат/пердета/килими. Сковаваш една рамка за "морски шах", ковеш отгоре няккави пътеки/килими/пердета и други плътни и мъхести материали и подпираш цялото това пано на стената. Правиш поне две за две съседни стени + нещо подобно по пода. Но така и не си направихме.

Зарязахме идеята, защото си взехме тапи за уши - определено помагат. Мазнята пак я има, но не се чува ривърба/дилея (тъй като е много тих и се филтрира), а джангъра също го няма, тъй като те режат около 20 дБ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ние направихме номера с тапите по съвет на Baby Thomas :punk_guitar::thumbs_up: При нас беше читалище и беше прекалено голямо, та тапите решиха до голяма степен проблема.

 

П.п Тапите не са обикновенни а едни по-специални, ако пожелаеш ще ти дадем линк, защото май не се намират в България, но доставката от Англия е нищожна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че тогава нямаше(то беше и преди 6 месеца де), не знаех че си почнал да ги продаваш. Иначе линка http://babythomas.name/#

 

П.п Тва доста да се популизирали тези тапи, като поръчвах аз от ибей доста малко хора ги предлагаха сега гледам са доста повече.

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли?Така ако ставаше ,всички щяха да използват кори за яйца.

При това положение, че е забранено от собствениците да се дупчат стените е да се направят акустични паравани от зебло и минерална или каменна вата и да се сложат около барабаните и средата на стените и ъглите на помещениетоОт същата материя могат и да се направят бас трапове за ъглите http://www.instructables.com/image/FMJ49V7...-studio-or-.jpg

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с рамката го гледах скоро в една репетиционна в Бургас,само че бяха наслагани от старите ватени дюшеци и отгоре някакъв черен плат,вратата също,приличаше на някоя стая в лудница :hysterical: ,обаче определено нямаше никакво кънтене.

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^То и това не е решение - трябва да има баланс между отразения и погълнатия звук. Аз си реших проблема с акустични платна от плътна минерална вата 80 кг./м3 Направих 6-7 такива с размери 60 см. ширина и около 2м. височина за 18 квадрата стая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.