zanev 70 Публикувано Август 1, 2010 Публикувано Август 1, 2010 Здравейте на всички които четата темата . Имаме проблем с репетиционната , въпреки че за много може да е бял кахър но повечето от нас не са вече на по 20 години и ако може да не си надуваме главата е най добре . Проблема е следния - явно поради неизолираните стени както може да предположите саунда при свирене става омазан , получава се кънтене и неща от този род - познати проблеми предполагам , чували сме естествено много начини за звукоизолация , но почти всички включват закрепване на нещо за стената - а ние не може да пипаме стените - забранено е от собствениците .. та въпроса ми е - може ли някой да ми даде практически съвет как и с какво да направим изолация при създалата се ситуация . Предварително благодаря . живи и здрави . Цеко Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2010 Отговорено Август 2, 2010 Най-евтиното и непрецакващо стените, което успяхме да измислим ние, е нещо като рамка от дървени летви със закрепени плат/пердета/килими. Сковаваш една рамка за "морски шах", ковеш отгоре няккави пътеки/килими/пердета и други плътни и мъхести материали и подпираш цялото това пано на стената. Правиш поне две за две съседни стени + нещо подобно по пода. Но така и не си направихме. Зарязахме идеята, защото си взехме тапи за уши - определено помагат. Мазнята пак я има, но не се чува ривърба/дилея (тъй като е много тих и се филтрира), а джангъра също го няма, тъй като те режат около 20 дБ. Цитирай
rinti Отговорено Август 2, 2010 Отговорено Август 2, 2010 И ние направихме номера с тапите по съвет на Baby Thomas При нас беше читалище и беше прекалено голямо, та тапите решиха до голяма степен проблема. П.п Тапите не са обикновенни а едни по-специални, ако пожелаеш ще ти дадем линк, защото май не се намират в България, но доставката от Англия е нищожна. Цитирай
zanev 70 Отговорено Август 2, 2010 Автор Отговорено Август 2, 2010 .... мда ... линка ще е добра идея ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2010 Отговорено Август 2, 2010 Има ги и в БГ, вече, аз ги продавам. Що ми разваляте бизнеса??? Цитирай
zanev 70 Отговорено Август 2, 2010 Автор Отговорено Август 2, 2010 .. сори .. не знаех.... ъм чи дай линк към твоя сайт де ... Цитирай
rinti Отговорено Август 2, 2010 Отговорено Август 2, 2010 (Редактирано) Е че тогава нямаше(то беше и преди 6 месеца де), не знаех че си почнал да ги продаваш. Иначе линка http://babythomas.name/# П.п Тва доста да се популизирали тези тапи, като поръчвах аз от ибей доста малко хора ги предлагаха сега гледам са доста повече. Редактирано Август 2, 2010 от rinti Цитирай
miroton Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 Преди 20 години налепихме мазето с кори от яица и си оправихме проблема съа съседите. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 (Редактирано) Едва ли?Така ако ставаше ,всички щяха да използват кори за яйца. При това положение, че е забранено от собствениците да се дупчат стените е да се направят акустични паравани от зебло и минерална или каменна вата и да се сложат около барабаните и средата на стените и ъглите на помещениетоОт същата материя могат и да се направят бас трапове за ъглите http://www.instructables.com/image/FMJ49V7...-studio-or-.jpg Редактирано Август 6, 2010 от enuffZnuff 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 (Редактирано) Това с рамката го гледах скоро в една репетиционна в Бургас,само че бяха наслагани от старите ватени дюшеци и отгоре някакъв черен плат,вратата също,приличаше на някоя стая в лудница ,обаче определено нямаше никакво кънтене. Редактирано Август 6, 2010 от sardaesox Цитирай
paralax Отговорено Август 8, 2010 Отговорено Август 8, 2010 ^То и това не е решение - трябва да има баланс между отразения и погълнатия звук. Аз си реших проблема с акустични платна от плътна минерална вата 80 кг./м3 Направих 6-7 такива с размери 60 см. ширина и около 2м. височина за 18 квадрата стая. Цитирай
Recommended Posts