Jump to content
Българският форум за музиканти

Интересен въпрос


Mephistopheles

Recommended Posts

Е, да ама въпроса ми беше за китара която няма тремоло. Общо взето от до тук прочетеното стигнах до извода че не е лошо китарата да има заключване горе :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, малко ти се отклонихме от темата ама карай. Аз пък стигнах до извода, че кат си купиш хубава китара, тя не ти прави проблеми, защото няма гадни ключове.Или има заключване или няма просто защото не й трябва :)

тц тц.... мн съм зле :)

 

Малко едит, че после кат си прочетах пост-а аз нищо не разбрах :)

Редактирано от Wheels_of_Fire
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега не съм виждал китара с фиксиран бридж и заключване. То като си настроиш струните и като ги стегнеш със заключването те не би ли трябвало поне малко да се опънат и да избягаш от тоналност? То май затова на флойда си има джиджавка за донастройване или греша? Нека някой да поясни защото аз не разбирам особенно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, да ама въпроса ми беше за китара която няма тремоло. Общо взето от до тук прочетеното стигнах до извода че не е лошо китарата да има заключване горе :beer:

До правилен извод си стигнал ;):D поне като излезеш пред хора няма да се чува постоянно как се настроиваш...дори и да имаш тунер пак е криво..губи се време :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, без флойд няма смисъл от заключване. Заключванията имат 2 платформички с по един винт на всяка. При натягане платформичките леко се завъртат около винтовете в опсока на часовниковата стрелка. Това води до леко натягане на по - ниската съответна струна, и отпускане на по - високата. Тоест след натягане 3 от струните се натягат малко, а 3 се поотпускат. Ако не сте с флойд няма как да коригирате това явление.

Освен това заключванията не държат добре неоплетените 3 струни, понеже никелът на струните е по - твърд от този на заключването(който освен това се протрива с времето за разлика от този на постоянно сменящите се струни). В резултат 1-ва, втора и трета струна винаги падат леко при по - агресивно ръчкане.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.