yotzzo Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 Лили Иванова пее рок по-добре от Звезди. Факт. @ Роко, от твоя коментар нищо на разбрах, ама както и да е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAE Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 Рокът, пичове е новата чалга... :godbless: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 Че то рокът на запад винаги е имал същите идеали като чалгата тук - секс, наркотици, голи жени, турбо коли и мотори...само дето не го възпяват в текстовете си като нас.Така, че какво значи "Рокът е новата чалга"?Сменяме музиката само? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Infinity Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Мнения от рода на осрана песен и др. са несериозни и некомпетентни. Ние, несериозните и некомпетентните също имаме право на глас и на мнение, нали? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Рокът, пичове е новата чалга... Мнения от рода на осрана песен и др. са несериозни и некомпетентни. Ние, несериозните и некомпетентните също имаме право на глас и на мнение, нали? Напълно заставам зад тези две мнения! Според мен, макар да съм "некомпетентен и несериозен" това е жива гавра с песента. Всеки със своя вкус обаче, казало кучето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Рокът, пичове е новата чалга... Чалгаринът ми той. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 (Редактирано) Че то рокът на запад винаги е имал същите идеали като чалгата тук - секс, наркотици, голи жени, турбо коли и мотори... Само не ме карай да изброявам текстове, няма да ми стигне онлайн пространството... Сменяме музиката само? Точно така... И Йоцо - Става дума за, как от 65-те К на AC/DC, 45к след 10 дена се наредиха на 20-години Пайнер и щом и баба ти Л посегна да се прави на РНР стар зае... От една страна е добре - има фенове (те едни фенове ама има). От друга свикнал съм да мисля за това като един вид култура и съм явно ревнив към хора незаслужили мястото си в нея и дори обратно доста помогнали аджеба ако може да я няма. Изпела дъртофелницата песен? Не? Реабилитация ли търсим? Не? Тогава защо не си къса детелине по панаирите ... Она цял живот пя на тия дето режеха панталони, стригаха коси, биеха и трошаха крайници по мазетата, за да изравнят съзнанията, а сега черна Уфсъ, аре сиктир... То малко ми беше на Маричков репресираните хленчове сега и колежката 'зе да обажда. И не на запад и на изток РНР няма еднозначни културни стойности. Ония го превеха добре и за пари... а тука.. а ве тука... Редактирано Юли 28, 2010 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merak Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Рокът, пичове е новата чалга... Едно ферари с цвят червен Текст: Ивайло Вълчев Музика и аранжимент: Ку-ку бенд Ако знаех само аз номера на Господ Бог, щях да му звънна… Щяхме да се разберем: Аз за него, той за мен нещо да свършим. И когато той пита ме: “Нещо искаш ли кажи?”, аз ще му кажа ей така: Припев: Едно Ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен – това му трябва на човека… А вътре гадже с бронзов тен едно за теб, едно за мен - това му трябва на човек… Нямаш ли си мобифон, нямаш ли си Боже мой, да те потърся?! Да ме питаш, Господи, за какво мечтая аз, какво желая. И каквото, Боже, дадеш, всичко равно ще поделим: едно за теб, едно за мен… Припев: Едно Ферари с цвят червен, един милион със цвят зелен, това му трябва на човека… И ново гадже всеки ден – не знам за теб, но според мен, това му трябва на човек… JANIS JOPLIN "Mercedes Benz" Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ? My friends all drive Porsches, I must make amends. Worked hard all my lifetime, no help from my friends, So Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ? Oh Lord, won't you buy me a color TV ? Dialing For Dollars is trying to find me. I wait for delivery each day until three, So oh Lord, won't you buy me a color TV ? Oh Lord, won't you buy me a night on the town ? I'm counting on you, Lord, please don't let me down. Prove that you love me and buy the next round, Oh Lord, won't you buy me a night on the town ? Everybody! Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ? My friends all drive Porsches, I must make amends, Worked hard all my lifetime, no help from my friends, So oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ? поздрави и heavy metal! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SCHINDLER Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Божидар Главев, който е автор на тези думите и музиката на Черната Овца не се разбра с халтурата и стана свещеник. Има МНОГО голяма разлика между човек, който прави това което казва и този който не. По тази причина песента на единия няма нищо общо с песента на другия, та дори и тя да носи едно и също име и текст. Шоуменщината е за презиране. В нейните зали се експлоатира онова,което има цена, в името на това което няма. Ето защо има сриозен цинизъм в присвояването на званието "черна овца" от хора,които мислейки НЕ разсъждават и са се отдавна превърнали в кукли на суетата,изявяващи се главно пред безформените тълпи от инертни зрители. И за последно ще цитирам едно изречение от книгата,която днес често чете автора на Черната Овца, а именно- Библията: "Както краката на недъгавия висят отпуснати, така е и притча в устата на безумните." Без хора като Божидар Главев,които да ги боли за нелепата безхаберност нямаше да има нищо паметно в музиката ни. Ако питате мене никакъв Ахат нямаше да има също, както и Черна Овца с която певицата на овцете на социализма да се закичи така безочливо! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 @merak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 +1 за Вяра и мерси на мерака - точно за това говорих. Всъщност Рокът носи послание, а др. Вълчев и баща му - нищо. Аре на баща му знам и хубави текстове..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 ^ И какво послание ти носеше рока, какво ти донесе и какво ти носи сега? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Юли 29, 2010 Share Отговорено Юли 29, 2010 ^Ей ти рок послание, останало в историята на модерната ни музика примерно.Даже върви и по по-горното сравнение между Дж.Джоплин и Иво Сиромахов... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DREAMMIND Отговорено Юли 29, 2010 Share Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) Със бодра песен на уста и знаме във ръка. В редици стройни ще вървим до края на света. Напред към светлата ни цел, през огън и вода. Напред към звездния предел, напред към вечността. Различните жестоко ще накажем. ...Ще въдворим в редиците си ред. Безименни, безмозъчни, осъдени на равенство. Лицата си загубили в море от равноправие. Девизът ни води напред. Припев: Деветдесет и девет процента труд, един процент талант. Таланта да можеш вярно да служиш. Планиран свят ще създадем от желязо и бетон. В единство равни да умрем това е свят закон. Различните жестоко ще накажем. За свободата тук се чака ред. Душа берем от гняв и глад, умората не смеем да признаем. Девизът ни води напред. Припев: Деветдесет и девет процента труд, един процент талант. Таланта да можеш вярно да служиш. (х2) Не знам видение ли беше или сън, отнякъде се появи жена, облечена във бяло, и пристъпи към мен сама, зовеше ме и аз не и останах длъжен. Дали това не беше любовта? Отпуснала глава на рамото ми, тя шептеше нещо. Заслушах се и с ужас чух познатите слова. Припев: Деветдесет и девет процента труд, един процент талант. Талантът да можеш вярно да служиш. (х2) Припев: Деветдесет и девет процента труд, един процент талант. Талантът да можеш вярно да служиш. Талантът да можеш вярно да служиш вярно да служиш, вярно да служиш, вярно да служиш, вярно да служиш. --------------------------------------------------------------------- Посланията са си послания и Махатма Ганди да взлезе в свинекомплекс и да говори, свинете ще си останат свине. Иначе кавъра не ми хареса, за мен е гавър това, същото като Слави Трифонов дето беше направил Brothers in arms Редактирано Юли 29, 2010 от DREAMMIND Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Infinity Отговорено Юли 29, 2010 Share Отговорено Юли 29, 2010 РокоБГ и Шиндлер, евала за написаното от вас в края на първа стр. Точно това почувствах и аз, докато слушах тази песен, символ на истинското, бунтарското, свободното от устата на една толкова неистинска жена... изкуственото си личи винаги и по всяко време. Това няма общо с гласа и диапазона на бабичката, те са си супер, но това никога не е било достатъчно. Чувството, което влага певецът, то е онова, което има значение. Това какъв човек си си личи от песните ти, от маниера ти на пеене. А точно маниерът й винаги ме е отблъсквал. На Лили й се прищяло да е "черна овца". Да, може - но айде да е без "черна". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts