The_tormentor Отговорено Юли 26, 2010 Отговорено Юли 26, 2010 Хахахах тва найстина ме съсипа , само не ми стана ясно към кой жанр музика си се насочила,защото за всеки жанр си е различно,но и какво точно не ти е ясно - нямаш идей за какво да се пее в песента ли или просто имаш вече зададен инструментал и към него не можеш да са напаснеш от към ритмична гледна точка.Кажи ни точно какъв ти е проблема,а относно за това колко рими можеш да пъхнеш в 1 куплет,ти си решаваш може да няма нито 1 рима,а може и на всеки ред да има рима.При метъла не е кой знае от какво значение да има рими,важното е текста ти да е смислен,виж в рапа мисля че беше препорачително да има рима,не знам отдавна не съм слушал рап - има няма 7-8 години . Цитирай
fusion Отговорено Юли 27, 2010 Отговорено Юли 27, 2010 (Редактирано) Преди всичко ще се нуждаеш от мисъл. Кофти, но това е по международен ISO стандарт, въведен през 100 000 000 година преди христа и не подлежи на реформи. Ще ти трябва и богата култура, набор от информация и гледни точки. За справки, виж схема 1 [Много и дебели книги, засягащи страшно разнообразни тематики и проблеми, решени по различни начини] После се нуждаеш от идея. Креативна и оригинална (не и самоцелно оригинална) и базирана на културата ти, оформена от мисълта ти. За подробна блок-схема по точки как да намериш такава идея, виж схема 2 ? Докато се върнеш у вас трябва да имаш няколко гарантирани бестселъра, музикални произведения - бъдещи класики и трицифрен брой стихосбирки. Просто следвай схемата Поздрави, Мръсен циник на диета от сарказъм, разбиращ от всичко, който просто не се е събудил, за да се прояви като такъв... Сега сериозно - като във всяко изкуство, няма задължителни норми, които да спазваш. Можеш дори да напишеш всяка дума на различен език. Важното е в крайна сметка да материализираш идеята си под формата на мастилени петна, свързани помежду си (или звукови вълни и пр.) при това по начин, отговарящ на твоите лични естетически вкусове. Наборът от неща, които намираш за красиви. Изкуството е за егоисти и ако не го правиш за себе си, ще правиш поп. Поп всичко - поп музика, поп арт... Редактирано Юли 27, 2010 от fusion Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 28, 2010 Отговорено Юли 28, 2010 Овньо, овньо, ти омайно цвете що цъфтиш навред Не ме гледай мен ергена А царевицата ми дай Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 28, 2010 Отговорено Юли 28, 2010 Ето текст за дет метъл (по памет): По цял ден Пешо кехаята самичък бродел из гората и сиротата му душичка жадувала за женска п*чка. А около него колко искаш здрави п*тки на овце,кози и крави. Цитирай
ViciouS Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 Най - хубаво прочети няколко текста и почни по техните схеми и ти да пишеш свои.Така ще се научиш най - лесно.Не че аз го правя така де Цитирай
hand_of_doom Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 Една от най-простите истини в музикалното изкуство е, че който не умее да пише текст, твори инструментали . Ако имам достатъчно свободно време (и кихнете някой лев за усилието), може да пробвам да изведа по-точна формула Струва ми се обаче, че ако бутнете някой лев на някого, за да ви напише текст, инвестицията ще си заслужава много повече от тази за формулата... А сега по същество: Изкуството е форма на исказ. Всеки автор има свой уникален стил (освен ако не говорим за плагеатство) - няма точно определена формула за каквото и да било, пишеш каквото ти е кеф, както ти е кеф. Лично според мен при писане все пак трябва да се спазват някои общоприети правила за ритъм и т.н. (вж. силабическото стихосложение например). Оттам нататък брой стихове, брой срички и вид на стъпката всеки избира сам. В литературата са общоприети схващания за някои определени стилове, които имат строго обособена структура (сонетът например). Ако желаете да пишете нещо в подобен стил - съобразявате се с изискванията. Има и множество стилове, в които няма твърдо определени правила за писане - там творите по лични възгледи. P.S.: Четенето на утвърдени произведения, което някои от колегите вече препоръчаха, определено ще бъде добра основа. Освен образец за форма и стил, то дава и така необходимото словно богатство. След всички тези кратки и, предполагам, досадни съвети, пожелавам успех на пишещите Цитирай
Recommended Posts