Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет!Затруднен съм в избора си на нова китара-колебая се между тези 2 модела-EPIPHONE SG G-400 Tony Iommi Signature и Gibson Melody Maker.Знам,че китарите са доста различни,но и двете ми харесват.Попринцип не съм фен на Епифон,но тази е с гибсънски адаптери и махагонов гриф,а и освен тва се кефя бая на звученето на Сабат и конкретно на Тони...За мелъди мейкъра-харесвам това,че е достъпен винтейдж модел,както и факта,че китарата е Гибсън,макар и нисък клас.За съжеление нямам възможност да опитам някоя от тези китари и ще поръчвам от чужбина.

Ето и информация за китарите от официалните сайтове :

http://www2.gibson.com/Products/Electric-G...lody-Maker.aspx

http://www2.gibson.com/Products/Electric-G...ommi-G-400.aspx

Ако някой е свирил на някоя от тези китари или пък има впечатление нека го сподели.Наздраве предварително!

Отговорено (Редактирано)

Здравей, адаш !

Gibson Melody Maker, както и ти самият си се усетил е нисък клас, на времето старата серия бяха добри, но сега новите като изработка, са доста посредствени(не ти ги препоръчвам).

За седемстотин гущера(без доставката) мисля, че с още малко напън, можеш да се уредиш с някоя доста прилична китара, втора ръка, освен всичко друго, ше я пипнеш и прослушаш преди да я вземеш.

Преди време, мисля че се предлагаше едно LP Studio, почти за същите пари, далеч по-добър вариант от Melody Maker.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Моето мнение е да вземеш Епифона. Определено доста богата на възможности китара. Този епифон по нищо не отстъпва на гибсън и цялата му електроника е гибсън, така че няма да сбъркаш. Томи Айоми адаптерите са нещо невероятно - доста ще се изкефиш с тях. Неприятно, че не можеш да ги пробваш, но като купуваш от чужбина винаги можеш да върнеш китарата ако нещо не ти хареса - така че действай. Сигурен съм че няма да съжаляваш