Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара или амп


Recommended Posts

значи имам китара lindo i amp lindo взех ги от ebay незнаех нищо за китарите и тъй като бяха 220 лева и двете ги купих http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...s%3DI%26otn%3D2 стават ли за нещо иии ако не какво да си купя първо китара или амп нямам 1500 лева да купя и двете на веднъж благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така като чета - това ти е първата китара и май сега почваш да се занимаваш

 

за начинаещ не е лош комплекта който си постнал имаш си всичко. Вземи го, но по нататък ще ти трябва (ако искаш да се занимаваш професионално) друг инструмент и комбо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами да преди свирех на акустична китара на тази свиря от 5 месеца китарата мисля че звучи добре обаче за ampa направо трагедия а пък да не говорим че даже няма efektite които ми трябват много пръщи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Kакво точно имаш предвид под "много пръщи"? Има сериозна вероятност това пръщене да не е от усилвателя.

 

Да отговоря на въпроса ти, ако имаш пари само за едното- аз бих посъветвал да си вземеш инструмент.

 

ПП: Опитай се да използваш поне малко препинателни знаци, че трудно се разбира какво имаш предвид.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1500лв, както си написал, за китара и амп, не стигат.Само за едното - да.Щом си начинаещ, стържи на комплекта си и се учи, но не забравяй успоредно с това да събираш парички за истински инструмент и усилвател.И не го мисли токова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравей,аз лично бих прегледал раздела "Продавам",има интересни неща ,за 1500лв мисля че можеш да си вземеш и двете ,харесваш си нещо,отиваш пробваш,взимаш,ако си решил да е ново ,определено усилвател бих избрал

Редактирано от aaaaaaaaiiiiii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"....1500лв. за двете не стигат...." :D вие нормални ли сте!?! а за начинаещ немам думи колко са недостатъчни...

До автора: колега в твоя случай и 300лв ще ти стигнат... А иначе според мен си имаш всичко необходимо,инвестирай време и усилия в свиренето, другото само ще дойде с времето :)

Успех и :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи човека иска да инвестира в китара и/или усилвател ,има парите иска нещо качествено,за начинаещ ,да изглежда скъпо и не си заслужава само до толкова ,че незнам колко си сигурен ,в това което искаш като техника,да не стане така че после да се продава,защото не си направил правилен избор,така че избирай внимателно ПРОБВАЙ и купувай,няма лошо и начинаещ китарист да търси качествен звук като има възможността,Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^^Напълно нормален съм! А ти?

Колко струва сносна китара?Китара, която няма да бъде сменена и няма да е финансов минус за автора.Китара която няма да спъва развитието на техниката на автора.А колко струва амп отговарящ на същите критерии?

А иначе колко ще струва да се купуват и сменят ампове? Толкова пъти сме предъвквали тази тема и все пак има хора които си мислят, че можеш да прецакаш системата.НЕ МОЖЕШ!

Яовека ще си вземе евтина китарка, амп, ще посвири определен период от времеи ще разбере, че нещо не им достига.Ще продава на загуба, ще е загубил и най-ценният ресурс - време! И ще си вземе следващите, които ако пак не достигат сумите споменати от мен, отново ще се заменят/продават и т.н.

Който и да питаш, свирещ на хубава техника ще каже едно и също - да бях си взел скъпото най в началото и да не се бях занимавал с глупости.Това е извода.

Искам да ориентирам автора на темата.Така и така си си взел ниско ниво кит - ползвай го, учи се, но събирай пари за да можеш да скочиш нагоре.И то не се хвърляй на междинно качество/цена, а по-добре горе, за да спестиш.

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Това което е изтъкнал колегата се казва музикално развитие и в 99 процента става така :D

Колкото и усиватели да купиш и да смениш след 10 години лутане ще те е много яд за прахосаните пари и време.А после?!после ще стигнеш до извода на колега liquid dead и ще си кажеш"ех защо не си купих тази китара първо,не беше много по-скъпа от старата ми"

Аз съм изпаднал в подобна ситуация в момента-трябва ми още една китара.Мога да си купя от по-евтините китари,но просто няма смисъл...защото в момента си имам китара от такъв клас.И кво прая-ми чакам дам и паднат пари от някъде и да си къпя китара за която няма да съжелявам :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(относно последните няколко "разсъждения")

така е .. и не е така....

 

1во - да трябва да се вземе ПРОФЕСОНАЛЕН инструмнент.. но какъв и дали има смисъл инвестицията(при положение че свиря от 3месеца и не се знае дали следващия пак ще хвана китара ) .. за какво да си купувам китара за 1-2к++ ??

.. вярно по- малко ще се обезцени .. но пък "пазара" на тези китари не е голям ... и 'найсеХилядиЛева(ЕВРО) ще му подпират секцията

 

2ро - каква точно ... теле/лп/"хеви"/7струнна и т.н.... при положение че не може да свири как ще направи правилния избор ..откъм звук

 

и разсъждения в подобен характер

 

 

.. а което си е факт -> си е факт ... кофти инструмента спира развитието и няма такова удоволствие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

абе вие не сте добре 1200 лв epiphone SG Angus Young дори 1500 лева са ми много за китарата колкото до избора и качеството на звука има човек който ще ми помогне, също така съм сериозен и не мисля да се отказвам но питам за китарата защото чувам фалшивия и звук 2 3 прагчета не са на правилното място и изкарват по висок и по нисък тон това го забелязах от един фр който е много добър китарист , и един ден ми посвири на неговата и мойта нитара иии осетих фалша.

Редактирано от MetalRocker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.