eXile Публикувано Октомври 3, 2004 Публикувано Октомври 3, 2004 Та! Да започвам Пик-ъп(побългарявам ги за по-лесно термините, ако има неразбрали да ме извинят) - ко туй и става ли за ядене. Флойд Роуз - бе то такова една ръчка, ма а де, какво е това двойно заключване и какво и е приложението. :wink: Щото и на мойта китара, за която ще стане дума после има ръчка, ма заключване се невидело. Струни - какви са тея числа, какви са тея индекси, и кви да слагам накракто, какви са им предимствата и недостатъците. Моята китара е една... Мелез Кипух я на старо барабар с некъв дисторжен (вади звук, мама му!) и кабели, които така ги прее... че фащам радиото с тях докато свиря (това сериозно, мога да ви го запиша). Там зглобявана е от най-различни части, и аз не знам точно какви, боядисана и лакирана после (ужасно между другото). Има... Ръчка Некой се изтърва, че му се викало на това тремболо ма се чуда да вярвам ли или не Та тва като го пораздрусам и опъва струните и вибрира тона и яко ефектче вкарва, та се чудя има ли друго приложение. Оборудвана е с струни 2лв. комплекта, които упорито не се късат Обаче са се таковали майката и тряа да ги сменя. Като заначало това питам, ма още ще има. :roll: ПП: Зех, че се регнах. Цитирай
Mityata Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 човече от коко време се занимаваш с китари и тн Цитирай
bulby Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 Ох, ами да почвам да отговарям (доколкото мога) 1) Pick-up На български си му викаме адаптер. Може да бъде два вида - единичен (single coil) или двоен (humbucker). Обърни внимание на позициите - bridge (най-долу, до магаренцето), middle (ако имаш такъв, сиреч между двата) и neck (до грифа). Колкото по-нагоре е адаптера, толкова по-"дебел" и "мек" става тона. Затова за жичка всички ползват най-долния (bridge), но за сола и акустики, neck-a върши добра работа. 2) Floyd rose С флойд роуз можеш да въртиш тремолото си и двете посоки. Тоест, да "извисяваш" и да "сваляш" тона. С обикновено тремоло можеш само първото. Двойното заключване е в полза защото по принцип използването на тремолото много разстройва струните. Със заключване те се разстройват по-трудно, а и на магаренцето имаш врътки да си ги натягаш, а там е много по-удобно най-вече по време на концерт (можеш в движение да натягаш, докато си праснал някой акорд с по-голяма нотна продължителност) 3) За струните Ами тези числа са за дебелината на струните. Ако чуеш "8ци", "9ки" или "11ки", значи ти говорят за дебелината на 1ва струна (най-тънката). Ако свириш в Ми (Е) и то по-леки работи, без много пилежи , най-добре си взимаш .9 - .42 (съотв. дебелината на 1ва и 6та струна) или 8ци, ако искаш още по-тънки и по-леки за свирене (но това е за сметка на тона, искам някой да хване да го обясни това на mityata) Ако свириш в Ре (D) - трябват по-дебели, имаче струните ще ти "хлопат". Добър избор са .10-.46 За С (До) или В (Си) вече ти трябват още по-дебели струни, някакви завъшващи на поне .50 (.52 даже) В БГ най-тънките струни, които съм виждал, са .8-.38 , а най-дебелите - .10-.52 (има и по-дебели, но те са за акустична). Препоръчвам ти Ernie Ball като марка струни (от тези налични в България). Те са по 12лв пакетчето, махни ги тези боклуци от по 2лв ! Цитирай
Mityata Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 Значи т.н. пикъпс - това са адаптрите на китарата - това са онези устройста, които се намират в корпуса на китарата - под струните и служат за приемане на звукът от струните. За повече информация - www.seymourduncan.com Taka Floyd Rose e вид тремоло .Правилно са ти обяснили за тремолото. Та Floyd Rose е Вид тремоло абе виж това и ще разбереш http://www.vintagekramer.com/parts/floydblkorg.jpg P.S. Никое от горепосочените атрибути не става за ядене :hang: Цитирай
bulby Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 Ама и аз съм тъп, вместо да ти пиша тия работи, направо можеше да ти дам тези два линка (на роден български език ) : http://www.guitar-legends.com/library/tech...01/tech001.html http://www.guitar-legends.com/library/tech...02/tech002.html Цитирай
Mityata Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 Ама и аз съм тъп, вместо да ти пиша тия работи, направо можеше да ти дам тези два линка (на роден български език ) : ти луд ли си бе и аз не можах да се сетя за този сайт нищо че го знам отдавна... Цитирай
Armaggideon Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 Въпрос на предпочитание, но за нормална настройка по-добре звучат 10-46. За D бих казал, че са малко тънички, а .52 за B е направо лудост. Slipknot свирят на drop B и струните им са 11-58. Цитирай
bulby Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 Пробвал съм да свиря Drop-C на .10-.52 и звучи добре. Зависи колко високо спрямо грифа са ти струните. Иначе си прав, за B си трябва шестата да ти е поне .56 Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 аз свиря drop C s 046 и нямам проблем с това,обичм по-меки струни. Цитирай
Armaggideon Отговорено Октомври 3, 2004 Отговорено Октомври 3, 2004 аз свиря drop C s 046 и нямам проблем с това,обичм по-меки струни. Ти си изрод :axe: :drink: Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 4, 2004 Отговорено Октомври 4, 2004 аз свиря drop C s 046 и нямам проблем с това,обичм по-меки струни. :shock: Бях тръгнал да казвам как със 0.52 си ми е доста удобно на дроп-A да свиря акорди щото се изисква съвсем малко усилие за хващане на барето ама Ц с 0.46 ..вместо palm mute, foot mute ли правиш С обикновено тремоло можеш само първото не ми се смейте много аз тая пръчка не я ползвам ама движението и е надолу(отпускащо струните) и съответно минавам към по-нисък тон.. :?: :help Цитирай
Guest Отговорено Октомври 4, 2004 Отговорено Октомври 4, 2004 Окс, мерси много. Начи пик-ъпа, адаптера и т.н.. има 1 точно под neck-а. Хихи, са пробвах, таз ръчка дося като се завърти към 1-ма струна (най-тънката) и се натисне надолу тона "скачаше" нагоре... И аз това си го ползвах. И, опала, врътнах в обратната посока (към 6-та струна), натиснах надолу и тона слезе. ОБАЧЕ кофтито е, е е куцо направена ръчката - при включена китара кабела преци да се завърти. :cry: Т.е. трябва да избирам - или нагоре, или надолу, ако искам да сменя трябва да вадя кабела. Бе чух да се говори за някакви техники за дясната ръка... И се спомена пик-ъп-а... Та има ли някакви специфични особености там и по-специални техники с активното участие на тва дърво дето ми е до нек-а на китарата и му викате пик-ъп Иначе отколко време свиря - пише в темата за Ритъм китара. Начи разбирам така - за Металика струни деветка. И а не забравя - тунинга - какво ще рече това дроп пред нотата, примерно дроп С. !? Ще има още тъпи въпроси, само почакайте Добре, че проявавате тъпрение... Супер сте ми полезни! По едан виртуална бира на секи, за истинска... Има време Цитирай
eXile Отговорено Октомври 4, 2004 Автор Отговорено Октомври 4, 2004 АААА!!! Това горе бях аз. Нещо кукитаат пак са се омазали... И понеже съм тъпо псе, глупости писах. Ръчката пак е поставена тъпо... обаче сега загрях, като я бутам надолу - тона слиза, нагоре - обратното... Бе като при чистачките на колата Ама Като е близо до струните корпуса пречи да я сваля, затова трябва да си чекна ръката... Та това горе не го гледайте, дето го бях писал. Шитз... Тъпо съм си... Цитирай
Armaggideon Отговорено Октомври 4, 2004 Отговорено Октомври 4, 2004 Metallica използват Ernie Ball 10-46 за Е (първите пет албума), Еb (Load, Re-load, Garage Inc., S & M) настройки, или D (песни като The Thing That Should Not Be и Sad But True). В St. Anger настройката е drop C (drop - настройките са нормална настройка с 6-та струна смъкната с един тон, например drop D e нормална Е настройка, с изключение на 6-та струна, която е настроена на D, т.е. drop C e CGCFAD), с изключение на Invisible Kid, където настройката е drop G# - G#D#G#C#FA# и Purify, където е drop D. Струните, които използват в St. Anger са D'Addario 10-52. Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 4, 2004 Отговорено Октомври 4, 2004 аз свиря drop C s 046 и нямам проблем с това,обичм по-меки струни. Ти си изрод :axe: :drink: Най-накрая някой да ме оцени по достойнство! Иноватор ли да се чувствам или какво...? :idea: Цитирай
Recommended Posts