Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

В Конрад съм виждал подобни SLA (Sealed Lead-Acid) акумулатори 8-12 V , даже мислех да си майсторя акумулаторно захранване за ефекти. Цени не си спомням, но не бяха скъпи.

Отговорено

Да се включа и аз с един въпрос по темата :cheers2:

До колко е удачно да се използва авто-усилвател, като крайно стъпало за озвучаване на бас/китара?

И аз се чудя как да си озвучавам баса, като няма къде да се включа в 220V.

Примерно: преамп на батерия -> автоусилвател с акумулатор -> стандартен кабинет за бас.

Отговорено

Усилвателят за субууфър в клас Д вероятно ще те задоволи откъм мощност. Трябва да се провери дали съвпадат импедансите н ависокоговорителите.

Ако пуснеш 12 волта през едно интегрално стабилизаторче 7809 ще имаш и 9 волта за ефектите.

Отговорено

Хе-хе, това ме подсети, че бях виждал една улична банда в Скандинавия и басистът свиреше през някакъв предусилвател от типа на SansAmp и оттам директно в една автомобилна туба с вградено стъпало. За мое учудване, не звучеше зле.

Отговорено (Редактирано)

http://geofex.com/circuits/+9_to_-9.htm

http://geofex.com/circuits/+9_to_33.htm

ето за захранването едно решение (валяка да каже доколко има хляб в такива чалъми), но, като гледам кво пише в datasheet-а на max1044, май е за по-малки токове, а и входното напрежение е до 10.5v. дали няма интеграла с по-големи стойности или пък аналог с дискретни компоненти?

Редактирано от Fallenblood
Отговорено
(валяка да каже доколко има хляб в такива чалъми)

Той P.Valjak вече ще се казва Б.Борисов ;) ...

1. Тези "находки" не стават по много причини - мощност, вид на изходите и техния брой.

2. Всяка употреба на допълнителни устройства, като преобразуватели/инвертори и други подобни внасят загуби, което не е допустимо при батерийни апаратури. Все пак идеята е времето за работа да е максимално дълго, което ще рече да не се пилее енергия на вятъра.

3. Усилията трябва да са насочени в елегантни, ефективни и главното прости решения. Да се използват всички възможни дадености, които вече са налице, за да не се плаща за едно и също няколко пъти.

Посоченият усилвател е подходящ за избраната цел по много причини. Както и много други от този вид. С изключение на ламповите разбира се, но кой ли ще излезе на улицата с лампова апаратура?

За конкретно конструктивно решение, моля на ЛС.

Само за информация, блокова схема на преустройството:

FenderBatt1.jpg

Отговорено

Не съм в София до септември, а последните дни бях в Каварна заради феста. Честно казано бих купил направо нов усилвател, вместо да се занимавам с акумулатори, трансформатори и т.н. Все пак съм софтуерен, а не хардуерен гийк :hysterical: Иначе се радвам, че по темата има интерес. Проблемът с уличното свирене си остава, но ще му намеря решение все някак.

Поздрави!

Отговорено

Смоки амп или както казаха Руби амп, не ти ли върши работа?

За дистер можеш да си спретнеш някакъв прост дистер.

Отговорено (Редактирано)

^ и някаква кабинет симулация за капак няма да е зле (:

аз пък свиря с усилвател от хоби кит (2x20w) и ми се иска него и още някои неща (примерно jfet bass preamp-а на кройцер) да поместя в едни модули половин rack широки и 1-2u високи, та да си направя mini rack за улично свирене, че сега, докато навържа нещата, отива половин час... та, с тва малко крайно стъпалцЕ, правено с държавни пари на един кръжок, търкаляло се из нас сума ти време, уж, че е издъхнало тотално, с двете съветски тонколони, една куче-марка електроакустична, бойния бас пълдин, изстрадалия zoom g1, с тоя акумулатор 7 амперчаса, дето 1 година не мога да го изтощя, и със силно ограничен репертоар, снощи в 22:30 вечерта събрахме сума ти народ в една градинка из варненските квартали... един татко показваше на дъщеричката си: "виж, тати, музика. татко ти като беше млад, и той такава музика свиреше..."

Редактирано от Fallenblood