Jump to content
Българският форум за музиканти

Програмка за блус схеми


Recommended Posts

Здравейте!

(предварително се извинявам за допуснатите правописни или др. грешки :greenangel: )

Та дойде и моето време да си задам въпроса :) . От доста време чета теми в този форум, макар и да не съм участвал кой знае колко активно xD. Мисля че няма смисъл да казвам откога свиря, как съм започнал и т.н. това няма връзка с темата (: . Имам си учител и отправям въпросите си към него. По принцип ми записва блус схеми от синтезатора си на касета и аз ги слушам внас на касетофон и си упражнявам скалите(пентатоники) и правя импровизации. Но искам да разбера дали има простичка програмка, с която да си правя такива блус или др. схеми като на синтезатор. Трябва ми само акордите да поддържа и някакъв ритъм, например slow rock. Търсих и в Чичко Гугъл но нямах успех. За да не ме нападнат някои, ще кажа и защо задавам въпроса: много по лесно ще ми е да си го пускам от компютъра ритъма и да импровизирам, отколкото с касетофона. И ако има вече такава тема, съжелявам не можах да намеря.

Благодаря предварително на обърналите внимание. peace [[: :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

можеш с guitar pro 5.2 да си напишеш нещо и да си го дадеш на loop, та да си импровизираш

иначе има и band in a box, който уж можел по-сложни неща да измисля

но, макар и да могат да ти свършат еднаква работа, двете са с различно предназначение, едната е за нотопис, другата - за съпровод... пробвай и двете, в нашата мила родина пробването е все още без пари :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разглеждал съм guitar pro но ми се струва доста голяма играчка за тази цел....ще пробвам другата да видя дали е по-добре :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казаха вече пробвай с Band in a Box. Все ще я изнамериш отнякъде :girl_cray2: . За упражнения е много подходяща, тъй като спестява много време, писане на един блус ще ти отнеме по-малко от минута, за разлика от записване на акорди и т.н. Не звучи много гот, тъй като използва миди звуците на windows, но можеш да си оставиш само бас и ударни и тогава не дразни толкова. Отделно от това в http://www.guitarbackingtrack.com/bts/Jamtracks.htm има страшно много джем тракове и около половината са все блус. За разлика от Band in a Box звучат доста добре.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно от това в http://www.guitarbackingtrack.com/bts/Jamtracks.htm има страшно много джем тракове и около половината са все блус. За разлика от Band in a Box звучат доста добре.

Успех!

 

Това наистина е много добър сайт! Трябва да анализираш сам някои от траковете, но това си е част от музикантлъка :cheers2::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казаха вече пробвай с Band in a Box. Все ще я изнамериш отнякъде :rocker: . За упражнения е много подходяща, тъй като спестява много време, писане на един блус ще ти отнеме по-малко от минута, за разлика от записване на акорди и т.н. Не звучи много гот, тъй като използва миди звуците на windows, но можеш да си оставиш само бас и ударни и тогава не дразни толкова. Отделно от това в http://www.guitarbackingtrack.com/bts/Jamtracks.htm има страшно много джем тракове и около половината са все блус. За разлика от Band in a Box звучат доста добре.

Успех!

Благодаря! Този сайт е доста полезен. ((: Благодаря и на всички, които обръщат внимание на темата и се опитват да помогнат :punk_guitar::music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.