Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Кви ефекти бе? Кво е туй? Аз ползвам:

Ламбов преамп по схема на усилвател Dumble (ако някой ги е чувал) с 2 ламби и фоотцвич КЛЕАН/ОВЕРДРИВЕ (не съм ползвал никакъв транзисторен дисторшън откакто имам това) и ламбов усилвател - тва е истината.

Иначе се кефя на реверба, ама не цифровия, ами пружинния и много искам да си сложа един ревербратор в ампа, само дето няма от къде да го взема.

Също и wah-wah ме кефи, само дето съм чувал за тея на Dunlop нямат направен кат хората байпас и когато са изключени пак влияят на звука.

Отговорено

На някои джаджи на фендерските ампове има едно нещо, називаемо "vibrotone".

Е това ме кефи махимално, обаче върви с цялата кутия...

Отговорено
Нека обменим малко мнение. Хем ще вържем разговор, ем начинаещите ще имат по добра представа за това кое е качествено и кое не е.

За мене най доброто е CryBaby: Качество е добро, уникален режещ звук който може да те накара да се ИЗПРАЗНИШ :) Е все пак всичко си е въпрос на вкус :)

Е ти само с CryBaby на чиста китара луи свириш?

Отговорено

ами аз май съм най-капризен хах:)

за драйв - много мазен брутелен дисторшън с масивни ниски (по възможност да е от преамп на хубав амп а не от камионче)

за сола - като горното + циврещо отроче (cry baby)

за чиста - хорус, дилей, ревърб, флейнджър (не едновременно разбира се)

остана само хубав амп да си зема :)

Отговорено

ами аз използвам един счупен касетофон от 86 с 5 инчова колонка, ръчно издялана китара ръчно намотан кабел и дистортион милин камък--па от не знам си коя година

ама мастер оф пупетс курти ахахах