Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Подозирам, че това е общоизвестен факт, но аз съм начинаещ, пък ми направи впечатление и някой друг може и да не знае.

Става въпрос, че като се пикват струните много близо до мостчето звукът, който вади китарата е много по различен, по-тънък и подобен на бридж-адаптера без значение дали той е пуснат.

Тва ми направи впечатление като гледах един концерт на The White Stripes. Джак Уайт го ползва супер умело тоя приом (не, защото китарите му са повечето само с един адаптер). Много ефектно.

Та какво ще кажете професионалистите по въпроса? Кои други големи китаристи свирят също по този начин?

Отговорено

Ми то не е като да свириш само така. По принцип правилото е такова - колкото по - близо до грифа свириш, толкова по - топъл и мек е звука. Към моста е по - остър и ярък, по отчетлив.

Отговорено

Да, ясно, не казвам, че така е правилно или по-готино, просто е хитра техника да се вадят различни звуци в едно и също парче без да се сменят адаптерите.

Примерно удариш някой пауъракорд близо до грифа за плътен богат звук и после си направиш отсвир близо до мостчето на високите струни.

Разнообразява просто, това ми беше идеята. Въпросът е, че не ми е направило впечатление много китаристи да го правят.

Отговорено

то и за това като се свири тресня се свири на най близкия до мосчето адаптер,щото е по резлив звука и сола на предните....

Отговорено

Другата крайност също има много добър ефект- ако свириш на половината дължина на струната, т.е. където размаха е най-голям се получава много приятен мек звук, който с добър акустичен симулатор става все едно свириш на акустична китара :)

А за твоя случай- истината е, че колкото повече приближаваш мостчето, толкова повече хармоници прибавяш към звука и респективно става по-"тънък" защото по-ниските съставящи не могат да излязат от такова пикване. Абе теорията е ненужна ;) Свириш, експериментираш и пак свириш. Тва е

Отговорено
  7thString написа:
Другата крайност също има много добър ефект- ако свириш на половината дължина на струната, т.е. където размаха е най-голям се получава много приятен мек звук, който с добър акустичен симулатор става все едно свириш на акустична китара :)

А за твоя случай- истината е, че колкото повече приближаваш мостчето, толкова повече хармоници прибавяш към звука и респективно става по-"тънък" защото по-ниските съставящи не могат да излязат от такова пикване. Абе теорията е ненужна ;) Свириш, експериментираш и пак свириш. Тва е

малко оф топик:Кажи някакъв добър акустичен симулатор

ПП благодаря предварително

Отговорено

На мен лично ми допада много Zoom 707 II и Vtone на behringer. В момента ползвам втория, защото го имам вграден в кубето си ;) Но да ти кажа, най-добре е акустична китара с адаптер ;) Ако ще е електрическа и е хубава, остави я на клийн да си личи, че е електрическа- никой няма да ти се разсърди :)

Отговорено
  7thString написа:
На мен лично ми допада много Zoom 707 II и Vtone на behringer. В момента ползвам втория, защото го имам вграден в кубето си :lol: Но да ти кажа, най-добре е акустична китара с адаптер :lol: Ако ще е електрическа и е хубава, остави я на клийн да си личи, че е електрическа- никой няма да ти се разсърди :bravo:

то за сърденето няма кои да се сърди,ама като искам електричката ми да вади на чист канал звук като на акустична кво да правя....се трябва нещо да се измисли

Отговорено
  KingdomX написа:
  7thString написа:
На мен лично ми допада много Zoom 707 II и Vtone на behringer. В момента ползвам втория, защото го имам вграден в кубето си :lol: Но да ти кажа, най-добре е акустична китара с адаптер :lol: Ако ще е електрическа и е хубава, остави я на клийн да си личи, че е електрическа- никой няма да ти се разсърди :bravo:

то за сърденето няма кои да се сърди,ама като искам електричката ми да вади на чист канал звук като на акустична кво да правя....се трябва нещо да се измисли

На клийн с малко хорус и като дигна средните и намаля басите даже по-гот ми звучи от акустична...Пробвай ако искаш :hello:

Отговорено
  st0rmblastt написа:
  KingdomX написа:
  7thString написа:
На мен лично ми допада много Zoom 707 II и Vtone на behringer. В момента ползвам втория, защото го имам вграден в кубето си :) Но да ти кажа, най-добре е акустична китара с адаптер :) Ако ще е електрическа и е хубава, остави я на клийн да си личи, че е електрическа- никой няма да ти се разсърди :)

На клийн с малко хорус и като дигна средните и намаля басите даже по-гот ми звучи от акустична...Пробвай ако искаш :hello:

благодаря за инфото ще птобвам :D:D

Отговорено (Редактирано)
  7thString написа:
На мен лично ми допада много Zoom 707 II и Vtone на behringer. В момента ползвам втория, защото го имам вграден в кубето си :) Но да ти кажа, най-добре е акустична китара с адаптер :) Ако ще е електрическа и е хубава, остави я на клийн да си личи, че е електрическа- никой няма да ти се разсърди :)

брей кажи неква хитринка как да си наглася готин акустик ефект на Zoom 707II (не клийн) че аз нещо хич не моа се справя...

П.С.:бтв по добър акустик от на Zoom 505I НЯМА

Редактирано от Ohial Ixela
Отговорено
  KingdomX написа:
...Кажи някакъв добър акустичен симулатор...

Не пледирам да е добър, но ти е безплатен: пикъп суича на 4-та позиция (по къмто бриджа на сингъла и половината хъм) и тона на китарата максимално намален (към глухо). Пробвай малко стръминг... :)

Специално на Айбънеца става много добре. Не е чак акустик, ама звука кърти!!!