Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ с избора на китара


PaCaTa

Recommended Posts

Добре, де, а не може ли годр-долу за тия пари, да си взме примерно един Richwood HSS от Капъша, от тези с натурален финиш, ако пък иска съвсем евтина китара, има модели на Stagg и Billy Ray с тяло от елша, както и на Jack & Danny. Разбира се, при последните две фирми, трябва да се поизбере, но повечето Стагг HSS стратове са в общи линии ОК и не са скъпи. Да не говорим, че може да се спре на съвсем нескъпи модели на Cort, Washburn и др..

Та идеята ми е, защо говориш през цялото време за точно определени 2-3 марки. Все едно има някакво голямо значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Всъщност ако прочетете внимателно коментарите ми ще видите, че изобщо не наблягам на Jackson. Просто го давам за пример.

В интерес на истината му препоръчах Squier.

 

По темата: пич може да си вземеш USB китара. Щото на нея се свири без амп, а можеш и да си я записваш.

Т.е. за учебни цели е чудесна. И са евтини - мисля, че за 100 - 200 лв. ще си намериш стара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Кольо К продава легендарния Корт КХ5 за под 200 лева. Леко е чукнат, но няма да се ходи на модно ревю с него.

Гледах темата на Кольо.Китарата наистина много ми хареса и цената е добра,това че е леко чукната неме бърка особено.Проблема е там че човека иска да се отиде на място,а аз нямам възможност скоро да отида до Пловдив.В другиден имам едно ходене до София и мисля да погледна там в някой магазин какви предложения има.

 

Относно USB китара - някой по-горе каза,че звукът от PC не е толкова качествен като този от усилвател,с което съм съгласен.А особено като знам че при PC-то могат да станат всякакви бъгове предпочитам да си взема усилвател вместо USB китара :)

 

Сега видях една друга комбинацийка,да ви питам какво мислите за нея - http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16...gg_S301_BK.html + http://www.musicworld.bg/bg/c_425/i_28402/Cruzer_CR_10G.html

Усилвателя можеби е малко смотан тей като му е ниска цената,незнам като за начало искам просто да чувам добре китарата,нищо повече затова се спрях на този.

Редактирано от PaCaTa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
предпочитам да си взема усилвател вместо USB китара :)

Идеално :) аз ще продавам чисто ново 20 ватово кубе с два канала (клийн и драйв)

на цена под 100лв - ако имаш интерес пиши едно л.с.(лично съобщение) да ти го покажа и ако ти хареса

ще ти го пратя по Еконт с наложен платеж.

Ямахата която показа на снимка е добра,

EG112%20-%20all.JPG

а и има хъбакер. В комплект с кубето което ти предлагам, няма да надвиши 300 лв и ще ти останат пари за колан кабел и перца. Тунер можеш да ползваш на компютъра.

Успех!

 

ПП Направо си изпотрОших глупомера в тая тема :)

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Твоят глупомер не трябва да е мерило за нищо, защото никой не е длъжен да съобразява личното си мнение с твоето! Нали затова сме различни индивиди.

Всичко е въпрос на проба и лично мнение.

След като пича пуска тема, значи няма достатъчно желание сам да си пробва нещата

и търси мнение от всички, в това число и от мен.

Аз си казах моето мнение, това че на теб и още някого не му харесва не трябва поникакъв начин да ВЛИЯЕ на мнението на човека.

И вместо да ме критикувате просто си давайте вашите мнения, а не ги налагайте на всички!

Нека пича сам да си предцени какво да прави. Аз само давам съвет.

 

Това е от мен.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е въпрос на проба и лично мнение.
Аз за две години съм свирил на няколкостотин китари от всички възможни марки. Никога не съм свирил на Yamaha,

Верно бе, имаш право :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
...защото никой не е длъжен да съобразява личното си мнение с твоето! Нали затова сме различни индивиди.

Всичко е въпрос на проба и лично мнение.

 

Е, щом всичко е въпрос на лично мнение и проба, защо толкова настойчиво се опитваш да пробуташ своето мнение на всяка цена в толкова много свои коментари, въпреки системното несъгласие с тях? Толкова много пъти препоръча някои марки, а каза че други не стават без убедителни аргументи, базирайки се на личното си мнение, което, пак според теб, принципно не трябва да бъде вземано за чиста монета. Опитваш се да изкараш, че чуждия опит е незначителен и трябва да се оборва, докато единствено твоя е истинен и единствено той е довел до верни заключения. Недей сам да вършиш действия, които противоречат на принципите, които изповядваш, както и не си променяй принципите през пет минути както ти изнася, защото това се нарича демагогия и не се уважава никак.

 

....и търси мнение от всички, в това число и от мен...
Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Всъщност ако прочетете внимателно коментарите ми ще видите, че изобщо не наблягам на Jackson. Просто го давам за пример.

В интерес на истината му препоръчах Squier.

 

Да, наистина, сега като ти разгледах мненията с интерес установих, че препоръчваш огромен асортимент от марки.

Множеството на тези марки има 2 елемента: Squier и Jackson :yes:.

Аз бих допълнил списъка с поне още 10 марки като Washburn, Cort, Ibanez, Richwood, Stagg, Peavey, Yamaha, Factor, Hamer и други, за които не може да се каже, че са по-лоши с нещо от тези, които препоръчваш, а дори може да се предположи, че някои може и да предлагат по-добро съотношение цена качество. Недоумявам и с какво един squier за 300лв. ще бъде по-добър от въпросната или друга yamaha за 300 лв.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама точно това е, че не се опитвам да налагам нищо на никого, защото честно казано не ме интересува кой на какво и как ще свири.

Въпросът е, че в повечето случаи някакви хора решават, че понеже на мен ми харесва нещо и го давам за пример, аз едва ли не го поставям като условие или задача за питащият. Не. Просто си казвам мнението.

В този момент обаче се появяват "критиците", които се явяват много силно лоби на 2 - 3 марки китари, които мисля, че даже не е нужно да споменавам. Те изкарват, че аз съм карал някой едва ли не насила да се съобразява с моето мнение.

Не. Просто съм отзивчив и когато ме питат за мнение го давам.

Ако си мислите, че аз настоявам някой да се съобразява с личното ми мнение просто не сте ме разбрали. Прочетете някой от предишните ми коментари.

Казах на човека, че в случая е глупаво да си купува китарата защото "Харесах си ето тази китара тей като знам че Yamaha неса лоша марка,а и ми се видя евтина при условие че е Yamaha" /това са думи на автора на темата, за тези, които не са му чели мненията/.

 

А ето и част от моите:

...По мое мнение по-добре разгледай раздел продавам на форума, защото дори един Скуаяр за 200 лв. на старо да вземеш пак ще е по-добър от тази Ямаха. А до 350лв има доста по-прилични китарки от тази...

 

Това са само примери. Ако потърсиш в раздел "Продавам" ще си намериш инструмент в ценовия клас.

 

Какво да търсиш? Просто: китарата да има поне един двоен адаптер и да е направена от хубава дървесина /липа, елша или нещо от сорта/...

 

 

...Освен това при толкова евтини китари марката е абсолютно без значение...

 

 

...Освен това не е зле да си вземеш някакво усилвателче.

 

Както си предцениш разбира се, горното е моето мнение по въпроса...

 

Виж обаче колко остро /без причина/ ми се скара IsoMorPhiC без даже да ми е чел мненията:

 

...@horsefucker Пич, имаш много здраве от арменския поп. Това изглежда ли ти достатъчно "реномирано"? Ами това, това или пък това? Какво ще кажеш и за тези от серийте AES, SA или SG/SBG? Или и те не са достатъчно "реномирани" за теб? За пасифика да не говорим - 721, 812W, 912, 1412, 1511MS(сигначъра на Майк Стърн), USA 1, USA 2, USA 2 Custom. А прочел ли си случайно, къде се произвеждат? Ето един линк малко да се образоваш - цък, можеш да прочетеш също и какво мислят фенове на Айбанез за Ямаха - цък. Не случайно, логото на Ямаха е три пресечени камертона - защото винги са се занимавали с производството на качествени музикални инструменти с отлични тонови качества. Това, че са поизостанали по отношение на маркетинговата си стратегия спрямо други "реномирани" производители и не се "промоутват"(освен от kolio_k) от известни музиканти като Вай, Сатриани, etc. не ги прави по-"нереномирани". Напротив, това е добре, защото така не плащаш такса "гъзария", а получаваш инструмент със сравнително добро качество за парите си. Спирам до тук и те моля другия път да не говориш по инерция, а да направиш малко "рисърч" преди това. Или пък както казваше дядо ми, Бог да го прости - "преди да кажеш нещо преброй до 30 и после го кажи".

 

Към автора на темата - ако си начинаещ, всеки един модел от ниския клас на Ямаха ще ти свърши работа, но все пак провери какво се продава във форума, защото има голяма вероятност да вземеш същия модел на много по-ниска цена...

 

Даже си е сложил начумерено човече в отговора.

 

Забележи обаче, че е написал 10 реда спам и 2 реда полезна информация за автора на темата.

 

И след това и една сурия други "разбирачи" ми се накараха. Е извинявайте, че за мен Ibanez е по-слаба китара от Jackson.

Щото според мен това е основната причина да хейтвате мненията ми! Друго обяснение аз просто не виждам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Е извинявайте, че за мен Ibanez е по-слаба китара от Jackson.

 

Именно заради подобни мнения се създават кавгите, да.

Според мен е по-добре да не правиш противопоставяния между марки по този начин, защото, освен че не е

"политически" коректно, също така е и невярно, понеже Ibanez има доста широка гама от модели, излизаща

далеч извън границите на шредърските им китари. Освен това Ibanez предлагат както липови, така и елшови,

махагонови и т.н. китари, следователно не може материалите да бъдат аргумент. Затова мисля, че подобни обобщения

винаги са много повече неверни и необмислени, отколкото верни. Не мисля, че когато някой прочете подобно мнение

и му направи съвсем протоколна забележка е редно на базата на тази му забележка да го наричаш разбирач или философ в кавички

и т.н. Така много добре проличава личното ти отношение към чуждото мнение.

Както виждаш, вече изгубихме сума ти време за да спорим за нещо, което просто може да не пишеш, за да не дразниш

съфорумците, които имат различни предпочитания от твоите.

Аз примерно мисля, че марките, които препоръчваш също имат своите кусури и проблеми, но не го натяквам във всяка

тема, където някой иска да си купи китара. Споменавам го само при такива спорове.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Кое от "за мен" ти по-точно не разбра.

Както според теб Ибанез са по-добри от Джаксън, така за мен е обратното.

Защо се опитваш да ме убеждаваш в твоето мнение? Кой на кого в момента налага мнение?

Кажи ми, защото се обърках вече. Аз не казвам "Ибанез е по-слаба марка - точка". Аз казвам "за мен" или "според мен".

А ти отсичаш - "не, не е така".

 

ОК, кой обаче в случая налага мнение? И какво означава "...което просто може да не пишеш, за да не дразниш съфорумците, които имат различни предпочитания от твоите..."

 

Нали уж ти уважаваш чуждото мнение. В същото време се оказва, че го уважаваш, само ако е идентично с твоето. Иначе трябва да бъде оборено.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз нищо не твърдя за марките и нищо не отричам. Просто казвам, че твоето "според мен" си е само твое и не бива на базата на него да правиш обобщения, които очевидно дразнят другите, които в общия случай не свирят от вчера и по всяка вероятност имат право да ти правят забележка. Непоследователен си в мненията си, понеже хем казваш как "според теб" точно определени две марки са по-добри от останалите(без никакви доказателства, защото сам разбираш, че е невъзможно да докажеш тези твърдения), хем след това казваш, че "марката не е от знаение", което си е чиста проба лицемерие, според мен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.