synchu Публикувано Юли 5, 2010 Публикувано Юли 5, 2010 Захванах се малко тестове да направя, че бях обещал на един DI & ей така посвирих основните теми из Tommy Emmanuel's The Mystery. Та за любителите на акустичната китара (силно препоръчително е разбира се да се чуе оригинала - Томи си е Томи .... http://soundcloud.com/synchu/mcilroy-themy...-te-short-cover Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Ууу, дедо, ник'ъв метълист не си ти!!! Шегувам се, яко е станало! Цитирай
synchu Отговорено Юли 6, 2010 Автор Отговорено Юли 6, 2010 Мирси, металисти хехехе Следващият път сп'и'циално за повече котировка - жулене на жици, 16-инни в 210.... Намирам дрънкането на акустична особено упражненията върху творчеството на Томи & Дон Рос и други за особено мотивиращи и много полезни. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 11, 2010 Отговорено Юли 11, 2010 Хвала на деде! Аз така го бях изтървал това парче поради техничеки причини на скапания Линукс в офиса.. Добре, че е Мефи да подсети. Яко е станало! Айде сега му направи римейк с жица ако ти стиска! Цитирай
Бицев Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Ей, фукльо! Това с най-добри чувства, де! Щото: "Аз тука само едно преампченце да пробвам леко..." - а тоя Томи си го изял със все нотите и опашките им, и тактовите черти барабар... много си падаш по него! А преампчето никой не го и слуша, заради свиренето ти - и евала! За свиренето ако искаш критично мнение: супер, но иска и още работа, за да стане флуидно и да забравиш за нотите, пръстите и позициите - и да вкараш експресия. Тук-там има лекичко позамазване, на друго място за момент (от зор може би) страда ритмичността - все незабележими моментчета, но като си захванал да покриваш перфекционист... И все пак - браво! За пре-ампчето ако трябва (вместо втори път да пиша в отделната тема) - от този запис е трудно да му се даде оценка. Не е идеален звука, но дали е от преампа или от микрофоните? В китарката не се съмнявам, като ти знам вкуса и високите критерии. Няма 'със и без' за сравнение, но като чувам плътните (ниски) среди, като че магнитния адаптер доминира и трябва EQ (което в DI канала на преампа е съвсем нищожно, ако го има; а софтуерно ти, казваш, не си сложил). С две думи - ако упражнението е тест на преамп - записвай по-кратки неща, но с повече сравнения: с- и без преампа; преамп с адаптери и преамп с микрофон; и пр. А ако пробваш верига/комбинация за собствени записи - това не е тя; по-добре си пиши с микрофони. И все пак - да се върнем в раздела 'Кавъри' - браво за изсвирването! И да го докараш доконцертно ниво! Цитирай
Бицев Отговорено Юли 18, 2010 Отговорено Юли 18, 2010 (Редактирано) Поправка: не-идеалния звук май не е от веригата ти, а от стрийминга през Флаш и браузърски плъг-ини. Правих някакви експерименти за алтернативно прослушване (че ти не си разрешил даунлоуд) и го чувам доста по-акустично сега. Ако сложиш някъде и WAV може съвсем точно да се каже. 'Облака' явно не е за аудио анализи (освен ако не се използва само като склад на файлове за сваляне). Редактирано Юли 18, 2010 от Бицев Цитирай
synchu Отговорено Юли 19, 2010 Автор Отговорено Юли 19, 2010 Хехе...благодаря, но на наистина има много за оправяне в това изпълнение откъм техника на свирене. Открих, че свиренето на пиесите на ТЕ е изключително полезно упражнение от всяка една гледна точка - издръжливост, гъвкавост и най-вече ритмика, която е ключова за доброто звучене (във всяко едно изпълнение, разбира се), но при Томи Еманюел е направо критична. Много помагат при свиренето на електрическа китара, тези забежки към акустичната. А след като се прослушах няколко пъти мога да кажа, че съм се подобрил и ще пусна, когато сваря, по-добър вариант. Иначе вече е достъпно за сваляне парчето (тази опция май съм я пропуснал на Саундклауд), надявам се в оригиналния 320кбпс вариант, който съм качил, защото нямам възможност да проверя сега. Аз персонално съм доволен от резултата на записа - като за солово изпълнение вероятно винаги ще предпочета микрофони, когато е възможно - но тази комбинация с адаптера дава доста използваем звук. А като звук при част от аранжимент вероятно ще се позамисля много какво да избера Благодаря още веднъж. Цитирай
Recommended Posts