Jump to content
Българският форум за музиканти

Tommy Emmanuel - The Mystery


synchu

Recommended Posts

Захванах се малко тестове да направя, че бях обещал на един DI & ей така посвирих основните теми из Tommy Emmanuel's The Mystery.

Та за любителите на акустичната китара (силно препоръчително е разбира се да се чуе оригинала :D - Томи си е Томи ....

http://soundcloud.com/synchu/mcilroy-themy...-te-short-cover

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мирси, металисти хехехе :hysterical: Следващият път сп'и'циално за повече котировка - жулене на жици, 16-инни в 210.... Намирам дрънкането на акустична особено упражненията върху творчеството на Томи & Дон Рос и други за особено мотивиращи и много полезни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хвала на деде! Аз така го бях изтървал това парче поради техничеки причини на скапания Линукс в офиса.. Добре, че е Мефи да подсети. Яко е станало! Айде сега му направи римейк с жица ако ти стиска! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, фукльо! :)

 

Това с най-добри чувства, де! Щото: "Аз тука само едно преампченце да пробвам леко..." - а тоя Томи си го изял със все нотите и опашките им, и тактовите черти барабар... много си падаш по него!

 

А преампчето никой не го и слуша, заради свиренето ти - и евала! За свиренето ако искаш критично мнение: супер, но иска и още работа, за да стане флуидно и да забравиш за нотите, пръстите и позициите - и да вкараш експресия. Тук-там има лекичко позамазване, на друго място за момент (от зор може би) страда ритмичността - все незабележими моментчета, но като си захванал да покриваш перфекционист... И все пак - браво!

 

За пре-ампчето ако трябва (вместо втори път да пиша в отделната тема) - от този запис е трудно да му се даде оценка. Не е идеален звука, но дали е от преампа или от микрофоните? В китарката не се съмнявам, като ти знам вкуса и високите критерии. Няма 'със и без' за сравнение, но като чувам плътните (ниски) среди, като че магнитния адаптер доминира и трябва EQ (което в DI канала на преампа е съвсем нищожно, ако го има; а софтуерно ти, казваш, не си сложил). С две думи - ако упражнението е тест на преамп - записвай по-кратки неща, но с повече сравнения: с- и без преампа; преамп с адаптери и преамп с микрофон; и пр. А ако пробваш верига/комбинация за собствени записи - това не е тя; по-добре си пиши с микрофони.

 

И все пак - да се върнем в раздела 'Кавъри' - браво за изсвирването! И да го докараш доконцертно ниво!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Поправка: не-идеалния звук май не е от веригата ти, а от стрийминга през Флаш и браузърски плъг-ини. Правих някакви експерименти за алтернативно прослушване (че ти не си разрешил даунлоуд) и го чувам доста по-акустично сега. Ако сложиш някъде и WAV може съвсем точно да се каже. 'Облака' явно не е за аудио анализи (освен ако не се използва само като склад на файлове за сваляне).

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе...благодаря, но на наистина има много за оправяне в това изпълнение откъм техника на свирене.

Открих, че свиренето на пиесите на ТЕ е изключително полезно упражнение от всяка една гледна точка - издръжливост, гъвкавост и най-вече ритмика, която е ключова за доброто звучене (във всяко едно изпълнение, разбира се), но при Томи Еманюел е направо критична. Много помагат при свиренето на електрическа китара, тези забежки към акустичната.

А след като се прослушах няколко пъти мога да кажа, че съм се подобрил и ще пусна, когато сваря, по-добър вариант.

 

Иначе вече е достъпно за сваляне парчето (тази опция май съм я пропуснал на Саундклауд), надявам се в оригиналния 320кбпс вариант, който съм качил, защото нямам възможност да проверя сега. Аз персонално съм доволен от резултата на записа - като за солово изпълнение вероятно винаги ще предпочета микрофони, когато е възможно - но тази комбинация с адаптера дава доста използваем звук. А като звук при част от аранжимент вероятно ще се позамисля много какво да избера :thumbs_up:

Благодаря още веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.