Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

@Baby Thomas, за протокола, знам каква е разликата между двата вида, просто никога за себе си не съм могъл да се сетя за нещо, което бих искал да направя с паралелен. Не знам колко се използва по принцип, но на мен смесването (не знам доколко е коректно така да се нарече) ми идва малко мазня ... както и да е, цялата работа е лично настроение по въпроса.

Редактирано от sevenstring
Отговорено

buy&sell, кортни се малко, бе човек! Малко по-спокойно! Започна да го даваш в духа "На всяка манджа мерудия". Държиш се рязко с хората напоследък. Успокой топката, за да няма последствия, моля!

Отговорено (Редактирано)

Според мене няма как да се унифицира подреждането на ефектите, защото това е строго индивидуално и си зависи от ухото на всеки музикант. Например на мен ми харесва да имам два фейзъра, единият преди стъпалото, другият в сенд/ритърна, но това на широката аудитория не би се харесало, схващате накъде бия. Има някакви оливания, да речем слагането на дилей преди стъпалото и да използваме драйва на кубето. Макар, че сещайте се сами, всякак могат да се получат яки неща като саунд, дори и абсурдните напоследък звучат най-модерно. :greenangel:

Редактирано от Manolev
Отговорено

...а какво ако сложим дилея и ривърба ( във връзка с темата разбрах че дилея се слага пред ривърба а досега съм го мислел наопаки ) преди преампа...има ли някакви минуси в това...питам защото имам паралелен луп което хич не ме кефи...особено в комбинация с авторитарен процесор като Джи Мейджър-а с който утре смятам да се сдобия...та се чудех дали да не го бодна най-отпред по схемата... китара>процесор>усилвател(ин) ...преди да се надсмеете над предполагаемата ми глупост ше споделя причината за тази дилема...а именно че искам да използвам нойз гейта пълноценно (на отделен сет разбира се)...което в паралелния ми луп ще е трудно постижимо...

...за колегата buy&sell специално...разбира се че ще чуя и двата варианта и накрая ще преценя...ама все пак е форум тука и нищо не ни пречи да си почешен пръстите по клавишите обсъждайки я тази глупост...

Отговорено

^ Аз вече го "отнесох" като писах :) Взел съм си бележка разбира се. Виж единственото,което мога да ти кажа е, че е трудно да се прецени от разстояние т.е. тези ефекти ти си ги имаш у вас, там си имаш съответно амп и начин по който ефектите влизат в него. Аз не ползвам ревърб, тествал съм го босовския не е за мен, но не съм го пускал преди или след дилей следователно ми е доста тегаво да ти кажа какво ще се получи, това важи и за другите ефекти, а и ще се повторя, че е най-добре да се направи експеримент с всички комбинации. По-здрави

Отговорено
...а какво ако сложим дилея и ривърба ( във връзка с темата разбрах че дилея се слага пред ривърба а досега съм го мислел наопаки ) преди преампа...има ли някакви минуси в това...питам защото имам паралелен луп което хич не ме кефи...особено в комбинация с авторитарен процесор като Джи Мейджър-а с който утре смятам да се сдобия...та се чудех дали да не го бодна най-отпред по схемата... китара>процесор>усилвател(ин) ...преди да се надсмеете над предполагаемата ми глупост ше споделя причината за тази дилема...а именно че искам да използвам нойз гейта пълноценно (на отделен сет разбира се)...което в паралелния ми луп ще е трудно постижимо...

Е, още един не-фен на паралелните луупове:)!

Ми, тя схемата китара - процесор - усилвател си е елементарна класика, ако не ползваш драйва на усилвателя, а минаваш само през чистия (или единствения) канал ... което обаче ме съмнява да е твоят случай. Иначе, скромните ми опити в другта посока потвърждават общото правило, а именно, че модулационни и времеви ефекти преди драйва водят до яко омазан звук ... за някои може да е интересен, не знам, аз се кефя нещата да са по-ясни.

Отговорено

Отговорът е даден в описанието на всеки китарен процесор:

compressor

distortion

noise reduction

amp simulator

equalizer

модулиращи ефекти - chorus, flanger etc.

delay and reverb

На входа може да се включи някакъв бустер или тонкоригиращ елемент, но само при нужда.

Отговорено

^ Мда, най-общо явно има причина в повечето "процове", така да са подредени ефектите.

Аз също ползвам ефектите в такъв ред, но при процесорите предпочитам да изключа амп симулацията.

Разбира се има фенове и на "psychedelic" звученето, които с удоволствие експериментират с чейна си.

Някой хора, обаче наистина взимат странни решения.