hristov_hr Публикувано Юли 3, 2010 Публикувано Юли 3, 2010 Здравейте, мисля, че дойде време за нова китарка и съм се спрял на тази: http://www.thomann.de/gb/ibanez_rga42t_bk.htm Идва с активни адаптери, които в последствие смятам да заменя с EMG 81/60. Подразбрах, че стоковите такива работят с 1,5 волта батерии. Дали ще е проблем това и дали ще се наложи да се дълбае по китарата ? Китарата разполага с edge III tremolo, което в бъдеще смятам да сменя с това: http://www.thomann.de/gb/floyd_rose_origin...o_kit_black.htm Като се замисля до сега не съм виждал ibanez с оригинален floyd rose, та не знам дали всичко тук ще е наред ? В друг чужд форум попаднах на следното: IBANEZ EDGE-III cavity: • Ibanez Edge into Edge-III cavity: NO • Ibanez Lo-Pro Edge into Edge-III cavity: NO • Ibanez Edge-Pro into Edge-III cavity: YES • Original Floyd Rose into Edge-III cavity: YES • Schaller Floyd Rose into Edge-III cavity: NO Според това би трябвало да стане без допълнително дълбаене по тялото, но ми се ще и някой тук да го потвърди със сигурност Спрял съм се на тази китара, просто защото не мога да си позволя нещо по-скъпо сега и няма как да дам толкова пари накуп, а и тази китара има възможност за бъдещ така да се каже "безболезнен" ъпгрейд. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) А какъв е въпроса? Освен ако не е този, на който сам си отговори : YES Редактирано Юли 3, 2010 от gtotev Цитирай
Tozi Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) Дали ще е проблем това и дали ще се наложи да се дълбае по китарата ? Не ели по-лесно и безболезнено за цената на китарата и всичките тези нови тремола и адаптери да си купиш някоя китара дато вече ги има? Редактирано Юли 3, 2010 от Tozi Цитирай
джани Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Мисля,че цената за Бг е тази - http://www.thomann.de/de/ibanez_rga42t_bk.htm Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Човече, размаза ме! Значи смяташ да дадеш 500 лв за флойд и още 400 за адаптери. Мислиш ли, че едно евентуално дълбаене би те спряло? Цитирай
hristov_hr Отговорено Юли 3, 2010 Автор Отговорено Юли 3, 2010 А какъв е въпроса? Освен ако не е този, на който сам си отговори : YES Според това би трябвало да стане без допълнително дълбаене по тялото, но ми се ще и някой тук да го потвърди със сигурност Не ели по-лесно и безболезнено за цената на китарата и всичките тези нови тремола и адаптери да си купиш някоя китара дато вече ги има? Спрял съм се на тази китара, просто защото не мога да си позволя нещо по-скъпо сега и няма как да дам толкова пари накуп, а и тази китара има възможност за бъдещ така да се каже "безболезнен" ъпгрейд. Цитирай
hristov_hr Отговорено Юли 3, 2010 Автор Отговорено Юли 3, 2010 Човече, размаза ме!Значи смяташ да дадеш 500 лв за флойд и още 400 за адаптери. Мислиш ли, че едно евентуално дълбаене би те спряло? Ще ги дам може би след година, а може би 2. Просто не мога да отделя 2000 лева накуп. Цитирай
Valserp Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Виждал съм Original Floyd, слагани на Ibanez Xiphos, който също е с Edge III по принцип. Собствениците твърдят, че не е нужно допълнително дълбане. Виждал съм EMG81 в RGT42. Собствениците твърдят, че не е нужно допълнително дълбане. Нямам практически опит. Цитирай
killer Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) Моят личен съвет е да изчакаш за някой хубав инструмент на старо, покрай кризата могат да се видят страхотни попадения, само трябва да имаш пари и да изчакаш подходящият момент!!! Нерентабилно е да се вложат толкова пари във среден клас инструмент, независимо колко разтеглена във времето е инвестицията. Със какъвто и хардуер да го натъпчеш, качеството на изработката и дървото си остават същите. Това е мое лично мнение и не ангажирам никой с него!!! Успех. Марио Редактирано Юли 3, 2010 от killer Цитирай
рахата Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Купи си сега китара,на която да свириш и като събереш още пари,вместо да се занимаваш с глупости,продай първата китарка и с парите от нея и събраните си купи по-висок клас китара с желания хардуеър.Другото са глупости.Освен това тремолата на Ibanez са едни от най-добрите и ще е излишно да се занимаваш да правиш замяна с друго.Да не говорим,че изпадат много добри оферти във форума за китари втора ръка-на цената на нов евтинджос ще имаш възможност да си вземеш нещо вече тествано,по-висок клас и имало време да се изметне,изкриви,деформира или не и ще можеш да го установиш,докато при нов инструмент риска това да се случи няколко месеца след покупката не е малък,а по-сериозни подобни тенденции би трябвало да се наблюдават при ниските и средни класове инструменти. Със здраве, Рахата П.С. В кръга на шегата - може да пренебрегнеш част от горното,че сега видях че искаш да слагаш EMG-та.Тях и на магаре да ги сложш пак ще си звучат по същия начин,затова няма сми да се набутваш с кинти за скъпа китара-вземи си една орфейка или скуеърче,плесни ги и Цитирай
npokonu Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Мисля,че цената за Бг е тази - http://www.thomann.de/de/ibanez_rga42t_bk.htm По-добре да се гледа за цената тук Цитирай
джани Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 (Редактирано) Предполагам, че е по-добре, но човекът гледа тук - "мисля, че дойде време за нова китарка и съм се спрял на тази: http://www.thomann.de/gb/ibanez_rga42t_bk.htm Поста ми е за неточна информация, другото е дублиране на реклама от банерите. Редактирано Юли 4, 2010 от джани Цитирай
preIbanez Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 ...като се абстрахираме от всичко останало...и двата мода които се готвиш да направиш ми се струват излишни...но по съвсем друга причина...никога не съм имал китара с Едж 3 лично но според наблюдения над този модел тремоло обикновенно няма проблеми при правилен сетъп...и ако тремолото ти работи перфектно след като го сетъпнеш защо по дяволите да го сменяш с друго...що се отнася до адаптерите...аз си взех настоящата китара с абсолютно същата идея веднага да се ъпгрейдвам с ЕМГ ...ама звука взе че ми хареса и се отказах от този мод по обективни причини...моите адаптери са варианта за седемструнка на тези...и изобщо ако китарата си звучи и си работи перфекто няма смисъл да я пипаш...по скоро дай 50 лв и едно шише ракия на някой лютиер да ти я пипне както си трябва...и ще имаш достатъчно добър инструмент...дори и среден клас да бъде... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Христов, Слушай preIbanez и рахата! Адаптерите могат да се преглътнат някак, не са лоши, наистина. А ако си мислиш, че ще имаш проблем с Edge III тремолото от към стабилност - ако си чак такъв перфекционист - 80 лв един тремсетър и си ръчкаш флойда колкото си искаш. Аз съм с тази комбинация и засега действа безотказно (Edge III + Tremsetter). Цитирай
preIbanez Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 ...малко от мен...значи този тремсетър превръща Едж тремолата в нещо като Едж Зиро...ако е така си струва инвестицията...въпреки че ЗР системата откъм твърдост е по-неблагоприятна...ама се свиква... Цитирай
Recommended Posts