Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви слушалки да си купя?


maxim09

Recommended Posts

Какви слушалки да си купя, така че да си свиря без да смущавам околните вкъщи? Комбото ми е това http://www.behringer.com/EN/Products/GX108.aspx. Тук харесах нещо, но не знам дали е подходящо http://www.musicworld.bg/bg/c_2032/i_10764...ER_HPM1000.html ? Ще съм благодарен на всички отзовали се. Определено търся от нисък ценови клас и горе долу да имат приличен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно с оглед ценовия диапазон, който съм си фиксирал до 30 лв. няма да очаквам добър звук, но има ли особености като съпротивления и т. н., които трябва да се спазят или и слушалки за компютър мога да си купя, например като тези http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09021956 . Ясно кой знае какво качество няма да търся, просто да вършат работа да мога да се упражнявам. И после как ще звучи вградения дисторшън на комбото, като муха в буркан ли? Все пак ще си има дисторшън нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всякакви слушалки със съпротивление 32 ома ще свършат работа. 100 омовите ще звучат по-тихо, но няма да има други последствия.

Гледай кабелът да е дълъг, че моят много ме "връзва" за кубето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи и слушалки Philips може да ми свършат работа, те са със съпротивление 32 ома. А освен дължината на кабела, друго нещо свързано с удобството при използването им? Като например лентата за глава да е лека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно тоя филпис не мисля че си струва и 20те лева. За тея пари има едни А4Tech дето имат много по-линеен звук. Изглеждат ето така

http://my-shop.biz/images/A4hd200.jpg

Само че тези на снимката са с USB :hysterical:

А ако се бръкнеш още малко до към 60 лв вече има AKG които имат доста доволен звук(визирам AKG K512 и други подобни на тая цена).

И все пак ако ще е само за кирата и не си чак много претенциозен и Филипса ще ти свърши работа(ако бюджета е подлежи на актуализация :hysterical:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно ще се хвърля на Филипса, имам едни вкъщи малки от mp3 и те са Филипс и пробвах с тях. Не беше крайно зле, а тези в Техномаркет са с 40 мм мембрана, така че звука им трябва да е в пъти по-добър, което би ме устроило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така взех си Филипса, ето този модел http://www.technomarket.bg/pdf/09021956.pdf . Като слушалки са добре, включени в компютъра и телевизора, звучат добре. В компютъра сякаш директно вързани към звуковата карта, като сила има още какво да се желае. Включени в комбото звучат тихо, по - добре на чиста китара и по-зле с ефекта на комбото - кривоча. В смисъл с кривоча нямат сила, сякаш някакви честоти им се губят. Като намяля дисторшъна се пооправя малко, става по-мощно явно, по малко реже и затова звучи по-добре, по - силно. Та като характеристики са 32 ома, чувствителност 100 db. Някъде четох, че с по-голяма чувствителност, които са звучат по-силно. Друго явно не мога да желая за качествата на звука с кривоча, все едно да искам да ми докарат звука от китарния говорител? И все пак за тия пари?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Честити слушалки!

Сега спокойно можеш да продадеш комбото и да си изнсталираш някоя програма на компютъра която симулира известни и не много известни усилватели и да се радваш на що годе приятен звук, тъй като идеята на кубето е звука да излиза от говорителя или от някой допълнителен кабинет, а ти явно няма как да го ползваш по този начин.

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто ги взех, за да се упражнявам и да не преча на останалите близки в дома ми, когато не съм сам. Иначе когато покрай мен няма хора, си издувам комбото на воля. Струва ми се, май ми даваш не лоша идея, да ги ползвам за да свиря през компютъра, а не през комбото, така че благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, оплаках Ви се, че слушалките ми Philips SHP2000 звучат мнохо тихо, направо отчайващо зле включени в комбото ми. Но ето какво направих днес. Навързах нещата така - китара, дисторжън, PC колонки /да им ползвам усилвателя/, в тях вкллючих слушалките. Какво мислите се получи?! Много, ама много по-задоволителен резултат. Мога да кажа, че съм доволен. Звука е достатъчно силен и плътен. Та на какво се дължи според Вас, това че с колонките от PC-то звука е по-добър в пъти? Различни импеданси или някакви честоти? В случая с PC колонките, нещата се получават по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.