Tozi Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Черпи една ракия де,гледам че си подхванал... А краят е убийствен! Айде на всички по е'на блага ракийца със саладка зеле с моркови! И музиката да свири! Цитирай
spongebob Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Парчето е толкова благодатно за нашенски мохабети, че не можах да издържа на изкушението да не забия някое друго коляно. Говорете на щерка си! Ехееее, нямам думи Напомня ми малко на Мартин Любенов, той така свири блус (не помня името на парчето) в един албум. Цитирай
RockoBG Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 и аз да се изтропам малко ми се клати ама отдавна не бях разтривал кухата.... и бъркам ама си тренирам опънджито, а и не чувам добре и т.н. а ве, някой знаели ВиЕсТи, да прави кухарка да мяза на добро?... Цитирай
Бицев Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 (Редактирано) @Tozi: изкефи ме страшно, наздраве! Не само ладово върху хармонията, ами ритмично много гот си влязъл в шафъла, като някой балканджия от Тексас @RockoBG: много стилистично вярно, евала! Вярно е, че малко не слушаш (на средното соло 2-3 пъти изпускаш ритъм секцията и към края пак), но ти и вокала си закопал (той пък за к'во ни е? Нали по дефиниция от енциклопедиите "Вокал = маловажен пълнеж между китарните сола")и изобщо това не е упражнение по смесване, а джем! Много гот ги свириш тия пинизи. И не ти трябва VST за този точно случай: 'лошия' запис на кухарка я прави съвсем достоверно да звучи като Добро (резонаторна кухара), точно в стила! А иначе, за запис на кухарки изобщо - няма вълшебна пръчка, но няколко неща помагат (по степен на сложност): 1. Добър микрофон (или два, но приемаме, че не си в студио - там въпросът не стои). Най-добрия който имаш - или можеш да намериш на заем за записа - или можеш да си позволиш като дългосрочна инвестиция. Ако микрофонът е наистина добър - също и най-добрия микрофонен предусилвател под ръка. 2. EQ - първото VST (или вградена способност на записващата ти програма) и най-важно от всички обработки. Най-грубо казано - режеш яко (!) средите (някъде между 500 и 1000 - на ухо намираш къде); после внимателно вдигаш високи някъде от 6 до 12к ако искаш да ти 'дзънка'. Ако свириш шумно (като мене) така вдигаш и свистенето от плъзгането по струни и прагчета, та трябва мярка и компромис. И накрая - още по-внимателно - може да повдигнещ малко бас за плътност (пак на слух - между 100тина и 150 херца). Всичко това е ненаучно и непрофесионално (да си затварят устата професорите - то не е за тях), но работи. Ако си ползваме ушите като го правим (вместо да гледаме спектрални анализатори, щото не правим филмче за гледане, а запис за слушане). 3. Импулси. Всяко конволуиращо VST, което може да ги ползва (като SIR2, например) става за целта. Намираш из нета някой друг китарен импулс от по-прилична акустична китара, зареждаш ги - и пак си ползваш ушите колко да ги дозираш със 'сухия' сигнал. 4. Специализирани плъг-ин-и. Аз знам само един - Bodilizer, не помня откъде го салих - работи. С търсене сигурно ще излязат и други. Този специално има доста интересен метод за моделиране (отчасти също е конволуция) и във версията, която имам има 3-4 прилични китари, както и някои цигулки и мандолини. Настройките са играчка, но стават нелоши резултати. Ай сега модераторите тоя оф-топик да го препишат в съответния раздел, ако не им се занимава - да го изтрият. Редактирано Юли 20, 2010 от Бицев Цитирай
asparuh75 Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Ето и моят поглед по темата.Малко ритъм китарки насложих щото ми се стори постно,но после пък си помислих че съм се осрал и поради тази причина парчето го записах до към средата http://www.vbox7.com/play:242aaa81 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Браво,Аспарух,имаш усещането за шафъл,тоест черното броене,и малко полутонка ще е екстра. Цитирай
asparuh75 Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Толкова мога ,(за "полутонка"-та не те разбрах,щото съм на вие с всякаква теория на музиката ),а за ритъма съм инспириран от стила на разделянето на китарите при ДиСи Благодаря за вниманието Цитирай
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.