anonimized_8837 Публикувано Юни 24, 2010 Share Публикувано Юни 24, 2010 (Редактирано) Привет! Имам гриф и тяло. ( не са комплект) Преди да попитате - проверил съм мензурата Леглото е плитко за грифа който имам, и се обръщам към вас с въпрос, дали е розумно да търся начин да бъде издълбано с около 5-6мм. Предполагам най-логично е да отида при лютиер, но реших да попитам и специалистите от форума. Благодаря ви предварително. Ей сега ще направя и снимки на ситуацията Редактирано Юни 24, 2010 от reslickade Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ViciouS Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 Там мисля че няма никаква електроника и може да се дълбае спокойно, но не съм сигурен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Александар Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 (Редактирано) Може, ама треба да се внимава да се задржи коректниот агол помеѓу вратот и телото. И се разбира, по онаа старата- три пати мери- еднаш сечи Редактирано Юни 24, 2010 от Александар Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 ...за да не стане три пъти режа и все късо!?!?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 Според мен трябва да вземеш малко от гнездото и от грифа - и той е дебел като бъркалка за лютеница Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Александар Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 (Редактирано) ...за да не стане три пъти режа и все късо!?!?! Дали овој разговор го имаме правено и порано тука на форумов, или повторно ми се случува некакво „дежа ву“ како во филмот „Матрикс“ ? Инаку да, може да почне по малку, па да не испадне сосема рамно, па да спушти уште малку....и уште малку, и оп, дошол на 5 милиметри до другата страна на телото, па ќе треба после да го крати телото и во должина Шегата на страна, мислам дека не е добра идеата да одзема и од вратот, затоа што тоа можеби ќе се одрази на стабилноста, т.е. ќе може лесно да постигне вибрато ефект и само ако дише додека свири. Знам, затоа што на времето имав една таква гитара. Проблемот го решив така што ја продадов Редактирано Юни 24, 2010 от Александар Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 Копай тялото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anonimized_8837 Отговорено Юни 24, 2010 Автор Share Отговорено Юни 24, 2010 (Редактирано) Тааааа, аре отново Въпроса ми е по-скоро КАК да се издълбае леглото на тялото. Сиреч какви инструменти ще са нужни. Ако някой има опит да работи с дървен материал нека предложи какъв вид дърводелски услуги трябва да търся. Фреза? А някой с фреза ако има свободно време да ви пише Ще почерпя! Грифа изобщо нямам намеретие да го пипам - по-ценен е от тялото. Редактирано Юни 24, 2010 от reslickade Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 (Редактирано) С фреза се копае леглото имаш 3 варианта пред теб. 1- да идеш на лютиер и той да направи нужната корекция ( ако си харесаш този вариант има тема тук във форума с предложения за лютиери); 2 да идеш при дърводелец и да му обясниш точно какво трябва да направи и той да корегира отвора; 3 - да намериш фреза и ти да си издълбаеш отвора колкото е необходимо. Скоро имах подобне проблем, но при мен леглото беше криво, имаше разлика от около 2 мм в края и реших прблемът с щкурка. Мисля, че ще ти е далеч по-лесно да махнеш 3-4 мм от петата на грифът, но избора е твой. Редактирано Юни 25, 2010 от Belgarad Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anonimized_8837 Отговорено Юни 25, 2010 Автор Share Отговорено Юни 25, 2010 Благодаря за насоките! Ще се обърна към лютиер, или ще търся дърводелец тогава! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anonimized_8837 Отговорено Юли 4, 2010 Автор Share Отговорено Юли 4, 2010 Така, още един въпрос, горе-долу по темата: Някой би ли предложил удачен метод, за изшкуряване на боята от леглото на грифа? Проблема е, че все пак леглото е трудно достъпно за работа. Единственото, което ми хрумва е шкурка + малко дървено блокче. Имам чувството, че по вътрешните ръбове ще е трудно да се изшкури дори с блокче. Моля тези от вас, които са се сблъскали с такъв проблем, да споделят ноу-хау! Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 4, 2010 Share Отговорено Юли 4, 2010 Точно с шкурка и блокче ще стане. В сравнение с другите операции покрай напасването даже не е трудно. Аз имам съпътстващ въпрос: Ако грифът се залепи с твърдо и акустично добре проводимо лепило и после затегна болтовете дали няма да подобря звука на системата гриф-тяло? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юли 4, 2010 Share Отговорено Юли 4, 2010 Каквото и да решиш, надявам се си взел под внимание изключително важното съотношение Гриф-Тяло и че си премерил ъгъла достатъчно. Не ми е ясно с шкурка, как би докарал същия ъгъл като този който ти трябва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 дали е розумно да търся начин да бъде издълбано с около 5-6мм. Колега, имай предвид, че при такава манипулация ще се отнеме значителна част от дебелината на "леглото", а то трябва да носи цялото натоварване предавано от грифа към тялото... Виж колкото е възможно да се отнеме от петата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts