Jump to content
Българският форум за музиканти

Запитване


Recommended Posts

Трябва ми машинка, която да просвирва wav лупове на барабани и перкусии та незнам какво трябва да представлява това нещо. Ако някой е наясно с тези работи и ги сподели ще съм му благодарен. Ако има нещо по-опростено и ефтино.... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорим за хардуер, нали? Ако е само за ударни (+loops), значи ти трябва друм машина. Нещо такова: MRT-3-front-6511243758cbe16af69a7a53fce755f0.jpg

...или такова: p5812b-828269d1ce471d1438b46bd22ee0eadb.jpg

А повече от тия можеш да видиш тук. :greenball:

 

П.П. Сега забелязах, че си писал

...да просвирва wav лупове
. Евтин семплер също те оправя. Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този семплер дали ще ми свърши работа, ако някой е работил с такъв и може да даде повече информация... <_<Семплера ми се вижда малко старичък, ама като не разбирам... :think: може пък да става

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този семплер дали ще ми свърши работа, ако някой е работил с такъв и може да даде повече информация... :)Семплера ми се вижда малко старичък, ама като не разбирам... :think: може пък да става

Абе закъде с тоя 1 Mb памет :wall: За отделни инструменти (ударни) може и да стане, ама си писал, че искаш и лупове да просвирва....с толкова малко памет... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да забелязах, и на мене това ми направи впечетление че е малка паметта, обаче не можах много да преценя.... Благодаря :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами точно с този не съм работил....преди време имах един друг zoom за около 6 месеца (RT223) Ето снимка от близък план: тук. Спомените ми от него са доста приятни - имаше приличен саунд, добри сетове, удачно събрани луупове и като бонус - бас. Но чистият му звук се дължеше на семлираща честота 44.1 Khz, а тоя дето питаш за него семплира на 32 Khz. :think: Всъщност това не е чак толкова лошо за ударни инструменти, с изключение на чинели и фусове, които няма да звучат толкова "кристално", но ако самият ти чуваш до около 15-16 Khz и за това няма да има проблем. :bravo:

Навремето имах семплер AKAI S01, за който купих оригиналната разширителна платка от 1 Mb за ужасната цена от 360 DM :wall: , но такива бяха цените тогава. Та въпросният семплер също семплираше на 32 Khz и звукът му хич не беше лош (поне по тогавашните ми критерии). Така че ако цената на този дето ти предлагат е изгодна за теб - ето ти едно подробно ревю, от което можеш да се ориентираш дали ще ти свърши подходяща работа. Имай предвид, че няма midi out, прецени дали няма да те бърка липсата му. Тъй като работи с карти, заинтересувай дали ще ти дадат с него някоя. Освен това с оформянето на луупове май не се справя много добре (не съм чел ревюто...ти го прочети по-внимателно). Погледни и максималните времена на семплиране при различните честоти....това е в общи линии. Ето и ревюто. ;)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво ме подсети да видя как стои въпроса с картите на Zoom st224 и май се оказва решаващ, защото почти прерових интернет и във всеки форум пише различно. Официалната инфомация е че работи със Смартмедия карта максимум 16мб. 3.3 волта (лошо), :( може пък информацията да е по-стара и тогава да не е имало по голяма памет, все пак модела е от 1999г., а във форумите някои казват че не разпознава 64мб., а друг казва че върви с 128мб. ако е от добра марка, всякакви мнения... с 16мб. нищо не правя, а да рискувам да купя за 50лв. 128мб. също не си струва. Освен ако някой има да ми услужи със Смартмедия карта 128мб.или 64мб., на 3.3волта само за проба ще съм му много благодарен :) Защото да купя семлера и да се окаже наистина че работи максимум до 16мб. никак не ми се ще, ако може някой да помогне....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Междудругото семплера е 18 бит, май няма да тръгнат 24 бит. лупове. Има ли някой по-запознат да ми отговори?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

От България, от едно момче, което продава дръм машина. Оказа се че има и семплер, който нямаше намерение да продава но размисли и го взех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.