Danihell Публикувано Февруари 15, 2006 Публикувано Февруари 15, 2006 Та незнам, дали не е обсъждана тази тема вече, извиняван се ако е, но искам да поговорим за височината на струните . Вярно че всеки си свири както му е удобно, но къде се крие разковничето, в това да имаш удобство и по голям контрол по грифа, като съчевременно да успяваш да не гъгнеш и да изкарваш добър слап тон. А и тъй като за четири струни имаме осем позиции откъдето регулираме височината явно роля играят и разни ъгли и различна височина на струни. Цитирай
pacman Отговорено Февруари 15, 2006 Отговорено Февруари 15, 2006 (Редактирано) При мен има доста голяма разлика м/у височината на 1-ва и 4-та сруна. Четвърта е около 2.5 мм над 17-ти праг, а първа е под 2 обикновено. С по-леки стуни се налага да ги вдигна малко. Когато свиря към адаптера (т.е по-близо до струнника) няма почти никакво дрънчане; при свирене към ръба на фингърборда пък, тракането се чува по-осезаемо, но не неприятно. Зависи разбира се и от ъгъла, под който пръста дърпа струната А за ъгъла при струнника - не мисля, че има някаво значение (сигурно говориш за струнник Фендерски тип), тъй като струната се допира в една точка. Ако височината е една и съща, няма значение кой край на saddle-а е по-високо и кой - по-ниско. Редактирано Февруари 15, 2006 от pacman Цитирай
OperationIvy Отговорено Февруари 15, 2006 Отговорено Февруари 15, 2006 (Редактирано) Стар струнник като моя =) Та на4и при мене слу4ая е стуните са ми висо4ко и магнитите (или как там им се викаше на тия) са също вдигнати. Дрън4ене има само когато искам, а ина4е тоя режим не щади пръстите... Вади звук слънце с пръсти, а с перце пак kicks ass. А, баса е homemade и като му напраа по яки снимки 6е се изфукам с него :guitar: Редактирано Февруари 15, 2006 от OperationIvy Цитирай
Danihell Отговорено Февруари 16, 2006 Автор Отговорено Февруари 16, 2006 Мерси за отговорите. Иначе при мен се получава така, че като съм с високи струни като цяло се чувствам доста по-удобно, но пък за бързите пасажи, където има баре с кутре например или пък подобни неща, се получава напрежение в дясната ръка и се изморявам по-бързо. Преди свирех на много високи струни, но се получава треперене при по-продължително свирене. Вчера имах участие и не ми беше много конфортно накрая на сетовете. Струните в момента са на около 4 мм (+-0.5мм за отделните) над грифа при 20то прагче. Незнам защо, но комплекта, който последно си взех се получава "пляскане" при Д струна. Ще трябва още малко да порегулирам май Поздрави! Цитирай
pacman Отговорено Февруари 17, 2006 Отговорено Февруари 17, 2006 Незнам защо, но комплекта, който последно си взех се получава "пляскане" при Д струна. Ще трябва още малко да порегулирам май<_> Ако си сложил струни с различна дебелина от предходните - нищо чудно. Това променя нещата по два начина- първо самите струни трептят по различен начин (амплитуда и т.н.) и второ- разликата в дебелините води до разлика в напрежението (опъна на струните), а оттам и до изменяне дъгата (relief) на грифа. Цитирай
bulby Отговорено Февруари 17, 2006 Отговорено Февруари 17, 2006 Ами аз лично си държа струните на такава височина, че като свиря с нормална динамика да няма fret buzz, а когато го давам по-агресивно да си има малко браждене. Не съм мерил с линийка, тъй че не мога да кажа на какво разстояние са ми струните от грифа. Цитирай
OperationIvy Отговорено Февруари 17, 2006 Отговорено Февруари 17, 2006 Абе да са височко е по оферта Цитирай
stalowa_wola Отговорено Февруари 18, 2006 Отговорено Февруари 18, 2006 На мен лично ми е по-удобно да са ниско - сигурно 2-3 мм, не съм мерил точно. А ако са ми високи, трябва да се напъвам повече за да свиря някакви бързи неща . Между другото, височината си зависи и от самия гриф. Цитирай
IgniteAll Отговорено Февруари 25, 2006 Отговорено Февруари 25, 2006 При мен са доста високо... Ако ги сваля ниско става ужас... Демек бръздене на струни по първи праг... Което никак не ми се нрави Не съм мерил точно разстоянието, но за слап се е убило така както е в момента Цитирай
rudibass Отговорено Май 26, 2006 Отговорено Май 26, 2006 свира с мн ниско поставени струни....дрън4ат но за сметка на това съм по бърз Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 26, 2006 Отговорено Май 26, 2006 Определено ниски струни е офертата за мен. Цитирай
badhabittt Отговорено Май 26, 2006 Отговорено Май 26, 2006 свиря супер леко и за това без проблем мога да слапвам с ниски струни пук и начина по който свиря е невъзможен с струни на една педя от грифа.... ПС когато струните са ниско според мен стават по отпуснати( или по скоро мн по лесно се натискат опъват и тн) а аз обичам да си кривя и тоновете Цитирай
Bassko Отговорено Май 26, 2006 Отговорено Май 26, 2006 на musicman-а ми стрините са страшно близо до грифа но и не бръмчат, а на собственоръчно дефретнатия ми стар чешки бас, струните на 12-то прагче са на почти 1см. , но за мое голямо очудване въобще не е неудобно!!! даже си е супер Цитирай
Recommended Posts