Jump to content
Българският форум за музиканти

Първата китара


Recommended Posts

Здравейте,

Понеже не намерих такава тема във форума, реших да я пусна аз. Основната причина, поради която пущам темата е, че ми е интересно дали другите музиканти са имали моят нещастен късмет. Като автор на темата се възползвам, пръв да опиша моята първа китара (на която все още свиря). Свиря на Кремона, по-стара и от мен, от 90-та година. Пълна лопата е, грифа и е 2 пъти по дебел от грифа на някой Стаг, но ми изпълва сърцето, когато вадя песни от нея.

Моля спделете и вие.

Поздрави, Димитър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дебелината на грифа не е недостатък, а характеристика. Гибсън също имат дебели грифове, и те ли са лопати? (въпреки че скоро прочетох коментар, че да свириш на Гибсън било като да свириш на бейзболна бухалка :rulez: )

 

Освен това такава тема има :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята първа китара беше една синя Кремона(е нали съм от Казанлък :) ) в страт форма с 3 сингъл-койла. Интересното според мен беше ротативния суич(такъв като за ел. печка :rulez: ) за превключване на адаптрите. Няма какво да ви я описвам повече - хората много добре са го направили в това ревю. Като за първа китара биваше, и да си кажа право имам много хубави спомени с нея :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото и моята е страт форма с 3 сингъла и суича е такъв кръгъл, доста е интересен :ok: Наистина дебелината е характеристика, но ако на 12 прагче дебелината е 4,1 см ...... мисля че е сериозен недостатък :) . Но като за първа китара , мисля че е добра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такава тема наистина вече има..

Иначе защо пък да не се включа и аз ?

 

Моята първа китара.. първата китара на която започнах да се уча да свиря всъщтност е на вуйчо ми, но все още не си я е потърсил обратно :thumbs_up: Ta това е един акустичен Орфей.. някакъв подробности не са нужни

Първата моя китара пък беше Chranov цък на някои може да изглежда добре, но не е ;D Китара от талашит, с някакви си там адаптери и много яко напукан финиш.. грифа беше единственото нещо което ми харесваше и беше доста тънък и с 24 прага :ok: .. иначе представете си.. купих си след това булет страт и просто повече не исках да пипна тая китара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми моята пъва и все още настояща китара е на Factor New line класическа, не е кой знае какво, но ми е страшно удобна, а това е доста важно след като все още се уча. Има едно момиче което има такава, но нейната издава прекалено твърд и гаден звук, от моята единствените оплаквания са към 3та струна, но не е толкова страшно. Надявам се в бъдеще да се сдобия с електрическа, но има време пък още не знам дали да се ориентирам към акустична или електрическа... :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Първата акустична беше Кремона.Подарък.

Първата ел. беше Silver Kadett by Ibanez-а сега!!! :hysterical: едва ли някой друг във форума може да се "похвали" с таквоз чудо ... ще подчертая, че си я купих щото беше черна и вървеше с нотите на Ride the lightning :hysterical::hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята първа китара която съм още с нея е един старичък акустичен Орфей.Преди е била на чичо ми като е бил малък.Най-много ми харесва че грифа не е дебел и ми е доста удобен :hysterical: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такава тема наистина вече има..

Иначе защо пък да не се включа и аз ?

 

Моята първа китара.. първата китара на която започнах да се уча да свиря всъщтност е на вуйчо ми, но все още не си я е потърсил обратно ;) Ta това е един акустичен Орфей.. някакъв подробности не са нужни

Първата моя китара пък беше Chranov цък на някои може да изглежда добре, но не е ;D Китара от талашит, с някакви си там адаптери и много яко напукан финиш.. грифа беше единственото нещо което ми харесваше и беше доста тънък и с 24 прага :( .. иначе представете си.. купих си след това булет страт и просто повече не исках да пипна тая китара :D

И моята първа (т.е. предишната ми :hysterical: ) беше Орфей,също на вуйчо ми.Само дето той си я поиска обратно,и сега ми липсва честно казано. :-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не намерих такава тема във форума, реших да я пусна аз.

...аз намерих няколко, ето една:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...amp;#entry43663

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.