ManowarrioR Публикувано Юни 19, 2010 Публикувано Юни 19, 2010 Здравейте, Понеже не намерих такава тема във форума, реших да я пусна аз. Основната причина, поради която пущам темата е, че ми е интересно дали другите музиканти са имали моят нещастен късмет. Като автор на темата се възползвам, пръв да опиша моята първа китара (на която все още свиря). Свиря на Кремона, по-стара и от мен, от 90-та година. Пълна лопата е, грифа и е 2 пъти по дебел от грифа на някой Стаг, но ми изпълва сърцето, когато вадя песни от нея. Моля спделете и вие. Поздрави, Димитър.
Yves Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Дебелината на грифа не е недостатък, а характеристика. Гибсън също имат дебели грифове, и те ли са лопати? (въпреки че скоро прочетох коментар, че да свириш на Гибсън било като да свириш на бейзболна бухалка ) Освен това такава тема има
IsoMorPhiC Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Моята първа китара беше една синя Кремона(е нали съм от Казанлък ) в страт форма с 3 сингъл-койла. Интересното според мен беше ротативния суич(такъв като за ел. печка ) за превключване на адаптрите. Няма какво да ви я описвам повече - хората много добре са го направили в това ревю. Като за първа китара биваше, и да си кажа право имам много хубави спомени с нея
ManowarrioR Отговорено Юни 19, 2010 Автор Отговорено Юни 19, 2010 Между другото и моята е страт форма с 3 сингъла и суича е такъв кръгъл, доста е интересен Наистина дебелината е характеристика, но ако на 12 прагче дебелината е 4,1 см ...... мисля че е сериозен недостатък . Но като за първа китара , мисля че е добра.
Rezachka Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Такава тема наистина вече има.. Иначе защо пък да не се включа и аз ? Моята първа китара.. първата китара на която започнах да се уча да свиря всъщтност е на вуйчо ми, но все още не си я е потърсил обратно Ta това е един акустичен Орфей.. някакъв подробности не са нужни Първата моя китара пък беше Chranov цък на някои може да изглежда добре, но не е ;D Китара от талашит, с някакви си там адаптери и много яко напукан финиш.. грифа беше единственото нещо което ми харесваше и беше доста тънък и с 24 прага .. иначе представете си.. купих си след това булет страт и просто повече не исках да пипна тая китара
lumpy Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Еми моята пъва и все още настояща китара е на Factor New line класическа, не е кой знае какво, но ми е страшно удобна, а това е доста важно след като все още се уча. Има едно момиче което има такава, но нейната издава прекалено твърд и гаден звук, от моята единствените оплаквания са към 3та струна, но не е толкова страшно. Надявам се в бъдеще да се сдобия с електрическа, но има време пък още не знам дали да се ориентирам към акустична или електрическа...
Viara Ivanova Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Първата акустична беше Кремона.Подарък. Първата ел. беше Silver Kadett by Ibanez-а сега!!! едва ли някой друг във форума може да се "похвали" с таквоз чудо ... ще подчертая, че си я купих щото беше черна и вървеше с нотите на Ride the lightning
blago9696 Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 И моята първа китара която съм още с нея е един старичък акустичен Орфей.Преди е била на чичо ми като е бил малък.Най-много ми харесва че грифа не е дебел и ми е доста удобен .
asdfguy Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Такава тема наистина вече има..Иначе защо пък да не се включа и аз ? Моята първа китара.. първата китара на която започнах да се уча да свиря всъщтност е на вуйчо ми, но все още не си я е потърсил обратно Ta това е един акустичен Орфей.. някакъв подробности не са нужни Първата моя китара пък беше Chranov цък на някои може да изглежда добре, но не е ;D Китара от талашит, с някакви си там адаптери и много яко напукан финиш.. грифа беше единственото нещо което ми харесваше и беше доста тънък и с 24 прага .. иначе представете си.. купих си след това булет страт и просто повече не исках да пипна тая китара И моята първа (т.е. предишната ми ) беше Орфей,също на вуйчо ми.Само дето той си я поиска обратно,и сега ми липсва честно казано.
synchu Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 Понеже не намерих такава тема във форума, реших да я пусна аз. ...аз намерих няколко, ето една: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...amp;#entry43663
Recommended Posts