IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 (Редактирано) @ Snowwhite При запис, особено при смяна на сезони, често пъти на певеца(та) им се уморява гласът (а също така и при повече натоварване или ако са малко болни). Изтощава се, при по-малките деца се получава едно хрипче. Как се процедира тогава, ако трябва непременно да се завърши записът. Аз им давам по малко коняк или на малките деца мед с хладък чай. Мога ли да го правя това или върша глупости? <_> Редактирано Декември 21, 2004 от IvanDTr Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Значи-описаните процедури "2)" и "1)" и сироп против кашлица Pertussol!!!Само не им давай цялото шише,че съдържа леки опиати и може да станат съненки без време.Дано още да го има този сироп-тъмно кафяв е на цвят(като кола,но доста гъст),много сладък,лепкав и вкусен.Има и някакви нови-ягодово-малинови на цвят и вкус,стават горе долу и те-но да са от сладките и гъстите сиропи,а не от горчивите,че някои деца направо получават позивни за повръщане от тях и от надуването съвсем остават без глас, а и те са по-неефикасни за кратък период от време. Дори сладолед помага,ако не е настинка проблемът-има млекце и мазнички неща в него,които смазват,а студът успокоява раздразненото и леко възпаленото гърло.За момента толкова,а ако искаш - утре и още ще напиша,че сега ще стане длъжко.Само кажи. P.S.:Медът не трябва да се консумира чист(особено,ако е захаросан)-захаридите в него дразнят лигавицата на гърлото...Затова се смесва с масло.Така хем действа локално и максимално,хем се премахват страничните ефекти. Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 (Редактирано) Значи-описаните процедури "2)" и "1)" и сироп против кашлица Pertussol!!!Само не им давай цялото шише,че съдържа леки опиати и може да станат съненки без време.Дано още да го има този сироп-тъмно кафяв е на цвят(като кола,но доста гъст),много сладък,лепкав и вкусен.Има и някакви нови-ягодово-малинови на цвят и вкус,стават горе долу и те-но да са от сладките и гъстите сиропи,а не от горчивите,че някои деца направо получават позивни за повръщане от тях и от надуването съвсем остават без глас, а и те са по-неефикасни за кратък период от време.Дори сладолед помага,ако не е настинка проблемът-има млекце и мазнички неща в него,които смазват,а студът успокоява раздразненото и леко възпаленото гърло.За момента толкова,а ако искаш - утре и още ще напиша,че сега ще стане длъжко.Само кажи. P.S.:Медът не трябва да се консумира чист(особено,ако е захаросан)-захаридите в него дразнят лигавицата на гърлото...Затова се смесва с масло.Така хем действа локално и максимално,хем се премахват страничните ефекти. Представяш ли си мамка му на детето, като види,че му давам някакво лекарство. Край! Изселен съм и аз и .... На мен ми трябва нещо незабележимо. Да за меда знам и давам от този дето се слага в чай, малки кутийки от по 5 или 10 грама. Добре, ще пробвам мляко с мед! Обаче за сладоледа ме е страх. На мойта щерка и дадохме вчера, защото се представи добре на продукция и днес сутринта можа само да си изхрипти името. Слодоледа съм чувал, че помага, но ме е страх! <_>Добре а за гелемите. Коняк или не! Става дума за нещо временно, което да подейства веднага и да държи до половин час. Нищо повече. :think: Редактирано Декември 21, 2004 от IvanDTr Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Спокойно можеш да пресипеш сиропа в голямо шише и да кажеш,че е плодов сироп-шипков примерно,той би бил такъв на цвят.Но:щом те притеснява-недей.Не четеш внимателно -казах мед и МАСЛО,а не мляко.То има повече млечни киселини от маслото,които спомагат за дразненето.Когато имаш язва например и се е обострила НЕ СЕ консумира нито прясно,нито кисело мляко,защото дразнят лигавицата и допълнително увеличават киселинността в стомаха.За големи хора важи същото.Опитай с този сироп-почти панацея е!!!Ако не-давай сладолед,ама поразтопен,щом казваш,че действа зле(ако е от дишане на студен въздух през устата проблемът - да,няма да помогне студеният,а разтопеният).И-да ходят по улиците с шалове ПРЕД устата и да си дишат през тях.Хем се затопля,хем се овлажнява въздушната струя.След малко ще пиша още,само да се сетя какво знам(че не са едно и две неща ).Това с алкохола е доста рисковано,пак щипе на наранена лигавица...Въобще-мазнички неща се дават,сладки ябълки и круши,но после да се пие вода,а най-добре банани(непокафенели,че има едни бактерии в изгнилото),като пак се пие вода след тях. Казвай по-подробно обаче-кашлица(какво се чува),хрипове,сълзене на очите и прочие симптоми.За да знам за какво става дума. Ако е фарингит-писала съм какво се прави,пробвай и с него,ако се съмняваш,че може да е това. Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Не-е-е бе! Ти задълба много на вътре! Ако се стигне до там аз прекратявам записа и пращам човека (детето) да се лекува! Имам предвид когато гласът е уморен! Певицата (да ме простят тези които четат) неразположена!. Забелязва се една безизрасност на гласа. Сух, плитък, нездрав. Няма настроение, няма живот. Може ли нещо да се направи и да се освежи. Всичко до тук го приемам и ще го имам в предвид.Но според мен стигне ли се до там нещата изискват почивка от няколко дни плюс твойте животворни средства. Мисълта ми е нещо дребно, което да стимулира в момента и после се спира и се почива и лекува. Де да знам може би ментово бонбонче? Имам в предвид здрава лигавица! Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Ехе! То за децата е супер, като разберат, че при мен се дава сладолед! <_> Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 СЕТИХ СЕ!!!!Има едни карамелено-млечни бонбони-"Baloo" или нещо от сорта се казват,както и хиляди техни разновидности-дано се сещаш за какво говоря,ако не - ще ходим по пазар и ще накупим,пък и ще си се реваншираме взаимно за миналата (не)среща!!!Всичките от тоя тертип са елипсовидни и големи колкото монета от 50 стотинки.Дебели по около 0.5 - 0.7 милиметра.КУПУВАЙ ОТ ТЯХ!!! Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 (Редактирано) СЕТИХ СЕ!!!!Има едни карамелено-млечни бонбони-"Baloo" или нещо от сорта се казват,както и хиляди техни разновидности-дано се сещаш за какво говоря,ако не - ще ходим по пазар и ще накупим,пък и ще си се реваншираме взаимно за миналата (не)среща!!!Всичките от тоя тертип са елипсовидни и големи колкото монета от 50 стотинки.Дебели по около 0.5 - 0.7 милиметра.КУПУВАЙ ОТ ТЯХ!!! Ей такова нещо търся,ако става ще те черпя бира с карамелено млечни бонбончета! ............ Шегувка де само бонбончета! ............ Добре де бира! Редактирано Декември 21, 2004 от IvanDTr Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 СЕТИХ СЕ!!!!Има едни карамелено-млечни бонбони-"Baloo" или нещо от сорта се казват,както и хиляди техни разновидности-дано се сещаш за какво говоря,ако не - ще ходим по пазар и ще накупим,пък и ще си се реваншираме взаимно за миналата (не)среща!!!Всичките от тоя тертип са елипсовидни и големи колкото монета от 50 стотинки.Дебели по около 0.5 - 0.7 милиметра.КУПУВАЙ ОТ ТЯХ!!! Ей такова нещо търся,ако става ще те черпя бира с карамелено млечни бонбончета! ............ Шегувка де само бонбончета! ............ Добре де бира! И сладолед!!! Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 СЕТИХ СЕ!!!!Има едни карамелено-млечни бонбони-"Baloo" или нещо от сорта се казват,както и хиляди техни разновидности-дано се сещаш за какво говоря,ако не - ще ходим по пазар и ще накупим,пък и ще си се реваншираме взаимно за миналата (не)среща!!!Всичките от тоя тертип са елипсовидни и големи колкото монета от 50 стотинки.Дебели по около 0.5 - 0.7 милиметра.КУПУВАЙ ОТ ТЯХ!!! Ей такова нещо търся,ако става ще те черпя бира с карамелено млечни бонбончета! ............ Шегувка де само бонбончета! ............ Добре де бира! И сладолед!!! Ма разтопен ли? Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 СЕТИХ СЕ!!!!Има едни карамелено-млечни бонбони-"Baloo" или нещо от сорта се казват,както и хиляди техни разновидности-дано се сещаш за какво говоря,ако не - ще ходим по пазар и ще накупим,пък и ще си се реваншираме взаимно за миналата (не)среща!!!Всичките от тоя тертип са елипсовидни и големи колкото монета от 50 стотинки.Дебели по около 0.5 - 0.7 милиметра.КУПУВАЙ ОТ ТЯХ!!! Ей такова нещо търся,ако става ще те черпя бира с карамелено млечни бонбончета! ............ Шегувка де само бонбончета! ............ Добре де бира! И сладолед!!! Ма разтопен ли? Ааааааааааааа-НЕ ! ! ! 'ИЧ ! ! ! Цитирай
Боян Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 ...И топла бира за Снежанка, да не настива гърлЕто Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Аз не настивам-аз страдам от инфекции,които се потушават със студено.И,колкото и да ви е странно - аз се лекувам с ЛЕДЕНА бира и сладолед.При около 2-3 % от хората действат точно тия,на пръв поглед,"обратни" мерки. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Опитвала ли си се лекуваш с радиация? Хахахахаха Цитирай
Recommended Posts