Jump to content
Българският форум за музиканти

Два микса на една наша песен


Recommended Posts

От бая време записваме тази наша песенка, но вече може да се каже, че приключваме. Разбира се нещата винаги могат да се подобрят, още повече двата варианта са си бая различни. Но няма и смисъл 2 години само да се чопли и пробва и да не знаеш кога да спреш. :)

Записаният материал е 99% еднакъв, но оттам насетне всичко е правено отделно - на два копа от двама човека и всеки с неговите си вкус и способности. Предоставям за мнение и оценка и двата варианта, като идеята изобщо не е да се състезаваме или нещо такова. Просто обичаме да ръчкаме и си направихме две версийки. Вариант А е правен от един Аматьор, Вариант Б от един Балък: :D

 

Вариант A

http://babythomas.name/Audio/EvilGame/EvilGame-A.mp3

 

Вариант Б

http://babythomas.name/Audio/EvilGame/EvilGame-B.mp3

 

Благодаря за отделеното време! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:godbless:

 

Първия вариант ми харесва повече честотно, а втория панорамно как звучи. И в двата може да се подобрят панорамно нещата. То и аз го имам този проблем, ама да споделя какво мисля де... :) По мой вкус първия - но с това барабанче в ляво - странно! Кажи с какви неща са записвани инструментите - апаратури, микрофони, ако си спомняш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е записвано в домашни условия с подръчни средства. Няма кой знае какво интересно за разказване, но ето малко инфо:

Барабани - Steven Slate Drums;

Китари - за всяка от двете китарни партии сигнала е сплитнат на два трака: единият е с Роктрон рак проц, другият с лампов преамп Garland и импулс;

Бас - директно в саунд картата (забравихме да го минем през ламповия преамп, много помага!);

Вокали - с Бери В1 кондензер.

 

В единия микс преобладава ламповия преамп, в другия проца. Оттам насетне баланса и панорамите - на вкус. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На мен лично втрория вариант ми се струва по-добър от към акустика.И в двата варианта обаче лично на мен ми се струва че трябва да се дигне малко ехо на вокала особенно на завършващата фраза,малко сухичко звучи на фона на музиката.Иначе перфектна работа бих казал. Браво !!

 

Успехи за напред !:godbless:

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
;) Бих предпочел първият вариант:/като отправна точка ми звучи по-професионално/музикалните идеи са изразени по-ясно,благодарение на по-дълбоките панорами ,Брабаните са по-ясни.Бих сложил още малко среда при китарите,Вокала може още малко напред.При втория вариант нивото е по-високо и от тук динамиката е по-малка тоест разликата между най-тихото и най-силното ниво е много малко.При тоя тип дистери общо взето трудно се постига това,то и стила си е такъв. Като цяло си е добре след като е записвано в домашни условия с подръчни средства.И от мен успех на парчето ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втория вариант ми се струва по-добър, въпреки, че и при него има неща за дооправяне.

Китарите например може да са по-панорамни, барабаните да са малко по-силни и вокала - по-тих.

Поработете върху втория още малко...:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Тия дни си поиграх още малко, изгледах още амнайсе туториала, слухтях, ръчках, пипах... Не съм 100%, че резултата е по-добър, но така ми се струва... :)

Вариант 09:

http://waveslave.name/samples/Waveslave-EvilGame.mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха ще ме разбиеш...вариант 9!!!

 

Предполагам си го смесвал у лоЖик?

Ако е така правиш следното:

 

1. Обръщаш панорамите на барабаните (ако е супериора има бутон в миксера му)

2. Барабанчето е що годе добре, но касата я няма. Щом е семпъл пускаш едно ЕК и му даваш Standart Kick preset и от там местиш пика на 6000 7000, а ниските ги местиш на 70 Хц. От там нататък може да се заиграеш и на ухо, ако има на какво да слушаш.

3. Ако изкарваш всеки микрофон на отделен канал слагаш на овърхедите ЕК с презет OH Mic тва е лудия презет!!! а на фуса подсилваш с 2дб предпоследната човка на ЕК която започва от 10000, но я местиш на 11000

4. Китарите като панорами свирят върху овърхедите. Местиш Ляво на 57 и дясно на 57. на китарите де!

5. Правиш си два стерео бъса и на единия прекарваш сите барабанье и им слагаш компресор с презет някой от дръм китовете (което не е задължително след като има само 2 китари в аранжимента де) , а на втория прекарваш китарите и там им вадиш малко тяло с компресора и след като ги компресираш доста лесно се прави баланс.

 

като цяло презетите на плъгините в лоЖика са една прекрасна основа от където да донастройваш ако има нужда, защото са правени като по учебник. Или поне в началото да се научиш кое как става горе долу.

 

Ся има и други неща, ама да не ми вземе занаята някой :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Виж какво си пипал по барабанчето - има много яко вдигане около 2.8кHz, с тясна лента (направо свири). С -5дБ, 0.5-2 октави ще се оправи (експериментирай). Ако си затрил проекта може да направиш процедурата в/у целия микс - като цяло има много среди. Касата е малко тихичка. Това са най-стърчащите проблеми, които чувам при бързо прослушване. Иначе гласа ми звучи като да не е компресиран. Сложи един компресор, който да изравни динамиката - има доста силни провиквания, които избиват.

Редактирано от tanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за съветите, не съм зарязал съвсем проекта, малко се уча и вече имам и нови слушалки. ;)

Ще опитам с нов сет дръмс, както и малко импулси още. Ще взема предвид и забележките, дано понапреднем.

 

Благодаря! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

След коментарите на специалисти аз в качеството си на лаик мога само да кажа че определено от първите два варианта този вариант 9 звучи доста по-добре бих казал супер.Сега там барабани,каси и тем подобни не са ми в компетнцята те преждеговорившите дадоха добри съвети.Аз мога да преценя само по слух и намирам саундтрка за хубав с изключение на вокала(нека не ми се сърди не казвам че е лош) просто някак си иска барване не знам какво точно.Не ти помагам много за което съжалявам но нали това е целта ти да го чуят повече хора и да дадат мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Поздрави за парчето.Вторият вариант по ме кефи.Вокала наистина има нужда от ехо,така не паства с общото звучене на песента.

Много ми хареса и това,че не ми заприлича на никоя друга песен,поздравления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.