muzicantini Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 ^ Съгласен съм с горното. Питането е за обща култура, както сам се убедих. Отиваш и пробваш, ако не ти - някой, който разбира.
IsoMorPhiC Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 Тъй като до момента се изказаха доста мнения, всяко застъпващо едната или другата крайност (евтина / скъпа първа китара), бих желал да изразя и моето. А то е, че цената на първата китара трябва да е някъде по средата на ценовия диапазон на ниския + средния клас или по-точно нещо в интервала на най-малката горна граница(супремума ) на ниския и най-голямата долна граница(инфимума ) на средния клас (образно казано ). Тогава мисля, че човек би могъл да бъде поне 90% сигурен, че ще получи китара, която ще удовлетворява абсолютния минимум(като конструкция, електроника и механични части) нужен за нормалното свирене на нея. Това ще рече без допълнителни(и в същото време излишни) разходи след това за нови потенциометри, ключове, прагчета и пр. Нали това е най-важното за една първа китара - да може да се свири(разбира се след прецизен сетъп) без никакви технически пречки, които биха спряли процеса на напредване. Тоновите и качества тук не са от значение. Все пак съществува и тази 10%-ва вероятност да се попадне на зле конструирана китара от долната граница на средния клас(че дори и от целия среден клас). Има немалко такива случаи, където такива китари имат елементарни технически проблеми, а уж са от производители, които гарантират качество в това отношение. Така че всичкото е до късмет, обаче вероятноста да вземеш нещо сносно поне е по-голяма(дадените от мен процентови вероятности за са чисто субективни и може да се отклоняват от реалните им стойности, което би било доста тъпо ) Има и тази възможност, както казах вече в предишните ми постове да се вземе нещо качествено от средния клас на добра цена. Тогава обаче, китарата трябва много повече да се пази и поддържа, защото ще върши работа за по-дълго време.
Svanio Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 (Редактирано) ^^ Докато го напиша и то се смени 100 пъти, визирам мнението у написаното @Jorko beliata дам за такива изказвания и мнения говорех... Редактирано Юни 21, 2010 от buy&sell
PuppetMaster Отговорено Юни 22, 2010 Автор Отговорено Юни 22, 2010 (Редактирано) Ето вече имам с една идея повече опит, вчера един приятел ми даде неговия Squier Strat да подрънча на него и видях, че не ми харесва звука, който вади от гледна точка на музикалните ми вкусове и не ми е особено удобен. Това последното може да се дължи на факта, че свикнах с големмия гриф на класическата ми китара Редактирано Юни 22, 2010 от PuppetMaster
Twang Zombie Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 Естествено, че Страт няма да ти хареса, защото Black Sabbath и Metallica не свирят със стратове. Но ти щом казваш, че си направил проучване и знаеш какво искаш...
IgniteAll Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 Твърде дълго продължава полемиката тук за неща, за които сме казвали, че са пределно ясни. Първа или която и да е китара не се купува на сляпо! Отива се в магазин, където можеш да я пробваш, да чуеш звука й, да усетиш дали ти е удобна и ако ти е ОК, просто купуваш! Удрям ключа на тази тема защото така ще си пишете личните вкусове още дълги години.
Recommended Posts