Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор между...


Recommended Posts

  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тъй като до момента се изказаха доста мнения, всяко застъпващо едната или другата крайност (евтина / скъпа първа китара), бих желал да изразя и моето. А то е, че цената на първата китара трябва да е някъде по средата на ценовия диапазон на ниския + средния клас или по-точно нещо в интервала на най-малката горна граница(супремума :hysterical: ) на ниския и най-голямата долна граница(инфимума :tomato: ) на средния клас (образно казано :music336: ). Тогава мисля, че човек би могъл да бъде поне 90% сигурен, че ще получи китара, която ще удовлетворява абсолютния минимум(като конструкция, електроника и механични части) нужен за нормалното свирене на нея. Това ще рече без допълнителни(и в същото време излишни) разходи след това за нови потенциометри, ключове, прагчета и пр. Нали това е най-важното за една първа китара - да може да се свири(разбира се след прецизен сетъп) без никакви технически пречки, които биха спряли процеса на напредване. Тоновите и качества тук не са от значение.

Все пак съществува и тази 10%-ва вероятност да се попадне на зле конструирана китара от долната граница на средния клас(че дори и от целия среден клас). Има немалко такива случаи, където такива китари имат елементарни технически проблеми, а уж са от производители, които гарантират качество в това отношение. Така че всичкото е до късмет, обаче вероятноста да вземеш нещо сносно поне е по-голяма(дадените от мен процентови вероятности за са чисто субективни и може да се отклоняват от реалните им стойности, което би било доста тъпо :greenangel: )

Има и тази възможност, както казах вече в предишните ми постове да се вземе нещо качествено от средния клас на добра цена. Тогава обаче, китарата трябва много повече да се пази и поддържа, защото ще върши работа за по-дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^ Докато го напиша и то се смени 100 пъти, визирам мнението у написаното @Jorko beliata дам за такива изказвания и мнения говорех...

:music336:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето вече имам с една идея повече опит, вчера един приятел ми даде неговия Squier Strat да подрънча на него и видях, че не ми харесва звука, който вади от гледна точка на музикалните ми вкусове и не ми е особено удобен. Това последното може да се дължи на факта, че свикнах с големмия гриф на класическата ми китара :rolleyes:

Редактирано от PuppetMaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде дълго продължава полемиката тук за неща, за които сме казвали, че са пределно ясни. Първа или която и да е китара не се купува на сляпо! Отива се в магазин, където можеш да я пробваш, да чуеш звука й, да усетиш дали ти е удобна и ако ти е ОК, просто купуваш! Удрям ключа на тази тема защото така ще си пишете личните вкусове още дълги години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.