Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ EЙ ама стига с тия изказвания. Аз си свиря на евтини китари и ако ги пазиш не виждам какво толкова може да си недоволен, при полежение, че няма $ за по-добро ще се радваме на каквото има. Ако такива неща се дялаха в час по трудово нямаше да изпускам нито един час... Не е толкова просто, то ако така ставаше всеки ще сам да си прави първата китара, squier щяха да са фалирали 200 пъти ;)

За Dean не си чел достатъчно, във форума скоро излезе тема за тези китари, порови и прочети, тук едва ли ще ти се напише нещо, което там да го няма ;)

И пак казвам с нисък бюджет не очаквай еб*ти качеството, НО това не значи, че евтините стоки не стават за нищо.

Представи си го като с кола, започваш да се учиш на каквото има, после като задобрееш ако имаш още интерес ще се качиш едно стъпало и така и така ...

Това е то.

ти кажи каква музика ще искаш да правиш/свириш макар и за първа китара има значение, Ако искаш по-тежка музика гледай епифоните и айбанец с хъмбъкери или скуаер с хъмбъкер в брудж позиция.

• Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Само да споделя от личен опит, че ако за пръв път на човек му предстои да пипа ел. китара, много удобен вариант е да си вземе китара, каквато и да е, най-евтината ако ще, да си я върже с компютъра и Гитар Риг и да пробва различни стилове, да види кое му пасва и кое най-много му се свири и следващата китара (+усилвател примерно) да е съобразно с вече изградените изисквания.

Отговорено

Иска ми се да свиря солата на Metallica, AC/DC, Guns And Roses и т.н. с малко или с повече дисторшън общо взето иначе и clean сола ще уча, но знам, че универсална китара няма за колкото и пари да се вземе

Отговорено

Искам да попитам коя марка китари е по-добра ако става въпрос за класическите модели Rodriguez, Alvarez или Ibanez в ценови диапазон 1000-1200 лв. Не бих отказал и конкретни линкове за такива китари, предлагани в България.

Отговорено

Ако има и други марки, които заслужават внимание моля да ми се даде повече информация.

Отговорено (Редактирано)

Честно казано не разбирам особено, но от това, което съм чел за различните евтини китари под 500лв, аз бих взел Cort G (G серията е кортската имитация на Фендер... може да вземеш и друга серия, в зависимост какво ти трябва), като усилвател (говорим за около 200лв) Roland CUBE, Vox DA5 или дори Беринджър (щото един приятел има такова и за тия пари си е доста ставащо). Squier са готини, но не и на цена 200-300лв.

Пак ти казвам, че не съм разбирач, обаче това, което знам и важи в 90% от случаите за всичко, от лаптопи до бормашини, е че е по-добре да вземеш не толкова известна марка на добра цена, отколкото евтин модел на топ марка.

Редактирано от Twang Zombie
Отговорено (Редактирано)

Виж тук какво се продава:

Yamaha

1. RGX 521
  2. Pacifica 521
  3. Pacifica 412
  4. Pacifica 112
  5. Pacifica

Подредил съм ги по качество и екстри, първите 3 попадат в средния клас, а последните 2 май са в ниския. Все супер китари на много добри цени.

Продават се и някои модели на Peavey, също много приятни китарки:

1. Predator Plus EXP
  2. Predator Plus EXP
  3. HP Signature
  4. Predator Plus

Човек, като има желание, всичко намира!

Редактирано от IsoMorPhiC
Отговорено

^ Аз изключително много ти благодаря за помощта, също така съм благодарен, че още никой не ме е напсувал (поне не във форума). Аз към твойте думи „който търси намира“ бих добавил „който знае какво търси намира каквото му трябва“ :no: Иначе наистина БЛАГОДАРЯ за китарките, но за съжаление само едно Peavey и една Yamaha имаха доставка до България. Може твърдоглав да ви звуча, но аз май гравитирам около този евтин Ibanez и Vendetta-та като може би Вендетата води с малка преднина, въпреки че Ibanez-а има по-зъл вид ама е важно и как звучи. Утре ще обиколя няколко магазинчета да видя какво могат да ми предложат като цени и те така.

Отговорено

А, няма защо. Sorry, мислех че твоя приятел ще си идва в БГ и ще ти я донесе. В такъв случай, бих те посъветвал, да не я взимаш чак от щатите, защото има една камара разходи(и рискове!), като почнем доставка, митници и т.н. Най-добре си вземи нещо на старо, но пък гледай да е запазено - тук във форума има много възможности да постигнеш това. Това ти го казвам, защото по-старите китари от 80'те, 90'те до към 2004 са си много по-качествени от сегашните им еквиваленти(при някой производители, разбира се). Надявам се в по-горния ми пост да съм ти дал някакви насоки, какво да търсиш. Пожелавам ти успех с начинанието!

Отговорено

^ Опа извинявай, косите ми са руси, не успях да разбера какво имаш предвид. Изобщо не се сетих, че имам връзка в САЩ, да той ще се връща юли-август-септември (не знам до кога са стажовете там) :no:

Отговорено

Ами действай тогава.

[извън_темата]Аз съм на мнението, че обратнопропорционалната корелация между по-светлия цвят на косата и нивото на интелект важи само за нежния пол (май ще ям скоро :) лабут от страна на блондинките във форума :godbless: )[/извън_темата]

Отговорено

абе аз свирих 4 години на една българска електрическа за 50 лева с един дисторжън милин камък

ако ти е първа китара е перфектно решение..докато не пръстите а самите прагчетата не почнат да ходат по пръстите ти . чак след 5-тата година като заработиш че си земеш джаксънче :godbless:

аз даже на стария ми касетофон с две флопита хитачи си напраих дистър, отскубнах му главата деточете лентата на касетката и двете жички ги вурзах към кабел а него в китарата и звука си излзиаше през касетофона и така си прах дистър преди години---.. вие са от малки тръгнали за скуаери и комплекти .. аз когато бех малък само 50 кинта изръсих наще за китара и тва беше... :) бех идеен така да се каже хахахах

Отговорено

Колега@Kill Em ALL и аз почнах на самоделка електриче от бащицата на един френд и свирих на Респрома..за дист и не съм мислил, не съм сръчен с жиците, та и не съм се занимавал да си правя дист. НО няма нищо лошо да си вземеш читава китара за първа. Аз тия неща никога не съм ги разбирал: Не можеш да свириш, а имаш хубава китара... И кво от това бе? Ако исате дайте да се съобразваме с децата в Етиопия и Сумалия и да не харчим и разхищаваме до 100%.

Извинявай, но това са пълни глупости за мен. Начинаещ ако има кинти нека и Гиби и Фендер си вземе, който каквито възможности си има. Аз не съм супер китарист, а сета ми* поне педалите* са ми доста сериозни. Работя за тия пари, с които ги купувам, не проституирам, не шиткам чадел и наркотици, с които си купувам гиър. И не смятам, че гиъра се определя от нивото на уменията, които имаме. Иначе много добре те разбирам. :wallbash:

Отговорено

Не виждам защо децата да се мъчат с китари за по 50лв, когато днес имат много по-големи възможности - и финансови и достъп до оборудване. Пък и си е друго инструмента да те кефи, да звучи добре и изобщо да има вид.

Иначе тия китари Fender Jazzmaster направо ме разтапят и не е проблем още днес да си взема такава, но е смешно, защото не мога да свиря, а когато се науча, едва ли ще се занимавам професионално с музика. Squier и Cort и подобни за около 500ЛВ се перфектни и повече отколкото простосмъртния дрънкащ в хола ентусиаст някога ще се нуждае.

То се видя и от темата в която kolio_k сравняваше Корт с Гибсън, че разликата е повече в гъзарията и цената, отколкото в звука.

ПС. Предвид мащабите и постиженията на БГ музикалната сцена и Squier за 500лв е много...

Отговорено

Цък.

То се видя и от темата в която kolio_k сравняваше Корт с Гибсън, че разликата е повече в гъзарията и цената, отколкото в звука.

При всички достойнства на китарите Корт, искренно се надявам че просто си се увлякъл в образния изказ. :wallbash:

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.